28 / 03 / 2024

Sarıyer\'de 168 dönümlük satılık koy

Sarıyer\'de 168 dönümlük satılık koy

Mustafa Efendi'ye hediye edilen 168 dönümlük koyun varislerinden Mehmet Erdal Gürses, konuyla ilgili konuştu

 

Sarıyer'de servet değerindeki turizm arazisi 21 yıllığına kiralandı! İstanbul'un en değerlilerinden...

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul’un en değerli bölgeleri arasında yer alan Sarıyer’deki 9 dönümlük araziyi kiralamak için 31 Ağustos 2023 tarihinde ihale düzenledi ve o isme 21 yıllığına kiraya verildi. İşte ayrıntılar...

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Antalya'da 106 dönümlük tarım alanına konut inşa edileceği iddia edildi! 

Antalya’nın Alanya ilçesi Kargıcak-Karagedik mevkisinde yer alan 106 dönümlük tarım alanının konut alanına çevrilmek üzere yapılaşmaya açılacağı kaydedildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

KİPTAŞ, Sarıyer'de dönüşüme giriyor!

Yeni projeler için düğmeye basan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, Sarıyer'de kentsel dönüşüme giriyor. Yüzde 100 ön uzlaşı sağlanan KİPTAŞ Sarıyer projesi için hak sahipleri, sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Eyüp Sabri Tuncer’den 100 dönümlük arazi üzerine 42.5 milyon Euro'luk yatırım!

Yeni bir tesis yatırımı düğmeye basan Eyüp Sabri Tuncer, Balıkesir’de 100 dönümlük arazi üzerinde toplamda 42.5 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor. Paylaşılan detaylara göre söz konusu firma, yıllık 50 milyon litre etil alkol üretecek.

Kıvanç Tatlıtuğ, İzmir Dikili'de 14 dönümlük arsa aldı!

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, oğlu Kurt Efe'nin geleceği için yeni bir gayrimenkul yatırımı yaptı. Kıvanç Tatlıtuğ, şimdi de İzmir Dikili'de 14 dönümlük arsa aldı. İşte detaylar...

İstanbul Arnavutköy'de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

İstanbul Arnavutköy’de 67 dönümlük askeri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca ticaret alanı olarak imara açıldı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Sancaktepe'deki 62 dönümlük arazi konut imarına açıldı! 744 kişilik ek nüfus gelecek!

TOKİ, Sancaktepe’de ortaöğretim tesisi ve sağlık tesisi yapılmak üzere ayrılmış 62 dönümlük hazine arazisine sosyal konut inşa etmek üzere plan değişikliğine gitti. İşte ayrıntılar...

Bodrum'da Pedasa Antik Kenti'ndeki 170 dönümlük arazi 35 milyona satılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Pedasa Antik Kenti'nin bir bölümünü de içine alan 170 dönümlük arazinin hissedarları tarafından 35 milyona satışa çıkarıldı.

Kağıthane'deki 7.5 dönümlük arazi özel sağlık tesisi oldu!

Kağıthane Belediyesi kendi mülkiyetindeki 7.5 dönümlük arazinin 'sağlık tesisi' olan imar durumunu 'özel sağlık tesisi' yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü, İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla onaylanan plan değişikliğine, 'aile sağlığı merkezi' yapılmasını isteyerek karşı çıktı ama karar değişmedi.

Eyüpsultan'daki 5 dönümlük parsel yeşil alan oldu!

İstanbul Eyüp’te üzerinde yıllardır İETT peronu ve kreş yer alan yaklaşık 5 dönümlük parselin imar planları mahkeme tarafından iptal edilince İBB yönetimi tarafından yeni bir plan düzenlendi. Fakat plan AKP ve MHP'li üyeler tarafından reddedildi. 

İzmir Menderes'te 50 dönümlük hazine arazisi Diyanet'e devredildi!

İzmir’in Menderes ilçesinde yer alan ve mülkiyeti Hazine’ye ait yaklaşık 50 dönümlük arazi Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, daha önce Etibank tarafından kullanılan alanın planlarında da değişiklik yaptı. 

Kepez'de 550 dönümlük alan için imar planı revizyonu!

Antalya Kepez Belediyesi, ilçenin doğu sınırındaki Gaziler Mahallesi'nde, 550 dönümlük alan üzerine kurulan Antalya Esnafları Küçük Sanayi Sitesi ile bölgenin karakol binası talebinin karşılanması için gerekli olan imar planı revizyonunu gerçekleştirdi.

Sarıyer\'de 168 dönümlük satılık koy Haberi

Sarıyer\'de 168 dönümlük satılık koy

Osmanlı döneminin ünlü aşçılarından Mustafa Efendi'ye yaptığı yemeklerden dolayı Sarıyer'de hediye edilen 168 dönümlük koyun varislerinden Mehmet Erdal Gürses, iki ay öncesine kadar koyun kullanım hakkının kendilerinde olduğunu bilmediklerini söyledi.

İstanbul'da tutkal imalatçılığı yapan işadamı Gürses, Sarıyer Rumelikavağı Mahallesi'nde yer alan koyda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nadide Sultan ve Ali İhsan Hazretleri'nin baş aşçısı olan Bolu Mengenli Çavuşoğlu Tablegar Mustafa Efendi'ye, saray tarafından yaptığı lezzetli yemeklerden dolayı İstanbul'un farklı yerlerinde ödül olarak verilen onlarca taşınmazın kendilerine miras olarak kaldığını öne sürdü.

Dedesinden gelen bazı duyumlara göre rahmetli babasının bu taşınmazların tespit edilmesi için çok uğraştığını vurgulayan Gürses, "Babam hep (bir sandık tapu var) derdi. Fakat yıllardır bu işin ucunu yakalayamadık" dedi.

Yıllar sonra emlakçı Tuncer Rıfat Barın'ın Osmanlı döneminden kalan taşınmazların tespiti...