25 / 04 / 2024

satıcı ne kadar tapu harcı öder

satıcı ne kadar tapu harcı öder

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için Tapu Müdürlüğünde belli oranlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, satıcı ne kadar tapu harcı öder? Tapu harcı oranı nedir?

Dolar 29 liraya tırmanıyor! Bugün dolar alış satış fiyatı ne kadar? 23 Kasım Perşembe dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL kurunda sınırlı yükseliş devam ediyor. Haftanın dördüncü işlem gününde dolar kuru 29 lira rekoruna doğru tırmanıyor. Peki dolar alış satış fiyatı bugün ne kadar oldu? Dolar kaç lira? 23 Kasım 2023 dolar/TL kuru.

UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor?

Havaların soğumasıyla beraber tüketicilerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerden biri elektrikli ısıtıcılar oldu. Bu alanın öncüsü UFO, yeni bir elektrikli ısıtıcıyla tüketicilerin karşısına çıktı. Peki, UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor? İşte detaylar...

Dolar/TL kuru bugün 27,50 TL sınırına dayandı! 29 Eylül 2023 dolar/TL alış satış fiyatı ne kadar?

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününde yükselişe geçerek 27,50 TL sınırına dayandı. Peki 29 Eylül 2023 dolar/TL alış satış fiyatı ne kadar?

GÜNCEL GÜMÜŞ FİYATLARI! 31 Ağustos 2023 Perşembe gümüş alış satış fiyatları ne kadar?

Gümüş fiyatlarındaki son durum merakla araştırılıyor. Altın ve dolardan sonra yatırımcılar gümüşe yönelmeye başladı. Gümüşteki hareketlilik devam ediyor. Doların düşmesine bağlı olarak gümüş fiyatlarına da aşağı yönlü bir düşüş görülüyor. Peki 1 gram gümüş kaç TL? 31 Ağustos 2023 Cuma gümüş ne kadar

16 Ağustos döviz fiyatları ne kadar? Euro/TL kuru kaç lira? 16 Ağustos Çarşamba euro/TL kuru

Euro ve dolar kaç TL? 16 Ağustos Çarşamba euro kuru kaç lira? Döviz kurları bugün ne kadar oldu? Dolar ve euro alış satış fiyatı ne kadar? İşte döviz kurlarında son dakika...

Euro bugün ne kadar? 31 Temmuz Euro/TL kuru alış-satış fiyatları ne kadar, bugün döviz kuru kaç TL?

Euro/TL kuru alış-satış fiyatları 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü döviz bürolarına giderek euro alım ve satımı yapmak isteyenler tarafından takip ediliyor. Peki Euro ne kadar? 31 Temmuz Euro/TL kuru alış-satış fiyatları ne kadar, bugün döviz kuru kaç TL?

Altın gözünü açtı! Yükseliş başladı! Gram altın alış satış ne kadar oldu?  21 Haziran 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları, Merkez Bankası faiz kararı öncesi yükselişe geçti. Altın gözünü açtı. Peki gram altın alış satış fiyatı ne kadar oldu? Çeyrek, yarım ve tam altın ne kadar? 21 Haziran 2023 canlı altın fiyatları.

 Bosch Buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi

Teknik özellikleri ile kullanıcıları hayran bırakan Bosch marka Buzdolabı en çok tercih edilenler arasında . Peki Bosch Buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

 Samsung çamaşır makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi

Samsung çamaşır makineleri şık tasarımlara sahiptir ve kullanıcı dostu kontrollerle donatılmıştır. Büyük pencereler, kullanımı kolay dokunmatik paneller ve ergonomik tasarımlar gibi özellikler sunabilir. Peki Samsung çamaşır makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Xiaomi Pad 6 Tablet en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 29 Nisan 2023 fiyat listesi

Yüksek çözünürlüklü ve yüksek tazeleme hızına sahip ekranıyla ön plana çıkar. cihazın Qualcomm Snapdragon 870 işlemcisi, yüksek performans ve hızlı işlem gücü sağlar.  Xiaomi Pad 6 Tablet  en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Jaguar I-Pace ne kadar? 18 Nisan 2023 fiyat listesi!

Jaguar I-Pace fiyatları resmen açıklandı. Peki, Jaguar I-Pace'in satış fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte 18 Nisan 2023 fiyat listesi...

Electrolux Çamaşır Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 31 Mart 2023 fiyat listesi

Electrolux Çamaşır Makinesi, tam bir fiyat performas ürünü olan ve hatta amiral gemisi olmaya aday bir çamaşır malinesi olan Electrolux Çamaşır Makinesi siz alıcılarını bekliyor. Peki Electrolux Çamaşır Makinesi uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar

Jaguar I-Pace fiyatlarında son dakika! Jaguar I-Pace ne kadar? 16 Mart 2023 fiyat listesi...

Jaguar I-Pace fiyatları resmen açıklandı. Peki, Jaguar I-Pace'in satış fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte 16 Mart 2023 fiyat listesi...

satıcı ne kadar tapu harcı öder Haberi

satıcı ne kadar tapu harcı öder

Satıcı ne kadar tapu harcı öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri için Tapu Müdürlüğünde belli oranlarda harç ödenmesi gerekiyor. Harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınır. 


Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor.


“Emlâk vergisi değeri” ifadesi; 1319 sayılı Emlâk Vergisi Kanunu’nun 29’uncu maddesine göre belirlenen vergi değerini ifade eder. 


Harcın ölçüsü devir eden ve devir alan için ayrı ayrı olmak üzere devir bedeli üzerinden binde 20’dir. Peki, satıcı ne kadar tapu harcı öder?


Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen gerçek devir ve iktisap bedeli üzerinden devir eden ve devir alan için ayrı ayrı binde 20...