26 / 04 / 2024

Şehir plancısı Fatih Özdemir

Şehir plancısı Fatih Özdemir

Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan ve şehrin 2040 yılına hazırlanması hedef alınan İmar Planının daha uygulama konulmadan itirazlara yol açtığını ve yaklaşık olarak 6 bin kişinin itiraz ettiği açıklandı.

Kanal İstanbul için üst mahkemeye de iptal çağrısı: 7 etaplık projenin ilk 3 etabı iptal edildi!

Şehir Plancısı Pelin Pınar Giritlioğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve iptal kararının olumlu olduğuna, üst mahkemeden de aynı kararı beklediklerine de dikkat çekti.

Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

Antalya Şehir Plancıları Odası yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde, benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için acil önlemlerin alınması çağrısı yaptı.

Türkiye'de bir konut ortalama 61 günde satılıyor! Büyükşehirlerde bu süre kaç gün? Vatandaşlar ne dedi? 

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından konutların satış süresi ile ilgili açıklamada bulundu. İşte Celal Erdoğdu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

İzmir’de konut krizi nasıl çözülür? Buğra Gökce tek tek sıraladı: İşte 4 maddede çözüm!

Şehir Plancısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Dr. Buğra Gökce, İzmir'deki konut sorunu ve bu sorunun çözümüne ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Şehir Plancıları Odası'ndan Ankara'daki projeye tepki: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış bir kararı!

Şehir Plancıları Odası (ŞPO), İstanbul Yolu’ndan Eryaman’a giriş- çıkış için yapılması istenen alternatif kavşak projesine tepki gösterdi.

Şehir Plancıları Odası'ndan şehirler için kamusal ve nitelikli planlama çağrısı! 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir'de yaşanan taşkınlardan sonra önemli bir açıklamada bulundu ve kamusal ve nitelikli planlama çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

Giderek artan konut krizi sorunu insanı krize neden oluyor! Konut sahibi olmak isteyenlerin sayısı gittikçe azalıyor

Şehir Plancısı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe'nin son araştırmasına göre,  konut fiyatlarındaki kriz milyonların dikkatini çekerken, büyük tehlikeye de işaret ediyor.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno: 15 Dakikalık Şehir'i açıkladı! Hayatımız kolaylaşacak...

Esenler Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü ünlü akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Şehircilik Paneli'nde Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno  ‘15 Dakikalık Şehir”i anlattı.

Yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi! Şehir Plancıları Odası tek tek açıkladı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi geldi. Peki neden bu şekilde değerlendiriliyor? İşte Şehir Plancıları Odası'nın açıklaması... 

İller Bankası 400 sözleşmeli personel alıyor! Başvurular resmen başladı! Sakın kaçırmayın! İşte şartlar...

İller Bankası sözlü sınav sonucuna göre merkez ve yurt içi hizmet birimlerinde sözleşmeli olarak çalıştırmak amacıyla mühendis, mimar, şehir plancısı, peyzaj mimarı, tekniker, yönetim personeli ve büro personel kadrolarına 400 personel alacak. İşte ayrıntılar...

Şehir plancısı Fatih Özdemir Haberi

Şehir plancısı Fatih Özdemir

Şehir plancısı Fatih Özdemir, bu tür çalışmalarda mutlaka istişare yapılması, aylarca sürecek istişarelerin ardından planın onaya sunulması gerektiğini belirterek, ”Elazığ’ın 2040 yılı projeksiyonu olarak ifade edilen İmar Planı uygulanabilirlik noktasında yanlışlarla dolu. Hazırlanan ve Belediye Meclisi tarafından onaylanan İmar Planı, şimdiden tepkilere yol açtı ve altı bine yatın itiraz yapıldı. Bu iman planı çok büyük bir ihtimalle iptal edilecek” dedi.


Hazırlanan İmar Planında bitişik nizamdan ada bazlı ayrık nizama geçilmesinin kararlaştırıldığını, adaların yollar genişletilerek daraltıldığını, bu nedenle yapılacak olan binaların ancak yüzde 20 oranında artış göstereceğini, bu oranda da hiçbir müteahhidin binaları yapmaya talipli olmayacağını belirten Şehir Plancısı Fatih Özdemir, ”Hiçbir vatandaş cebinden para verip yılların birikintisi olan tasarrufunda konut yaptırmaz. Ayrık nizamda çok büyük sıkıntılar yaşanacak. İlimizde ilk Kentsel...