20 / 04 / 2024

şemsi bayraktar imar

şemsi bayraktar imar

Türkiye’nin verimli toprak alanı son 10 yılda 26 milyon hektardan 23 milyon hektara düştü. TZOB Başkanı Bayraktar, belediyelerin verimli toprakları imara açmamasını istedi.

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği: Emekli olan çiftçilere de 5 bin lira ikramiye verilmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım alanında çalışanların büyük çoğunluğunun emekli olduğunu kaydederek, "Emekli çiftçilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemelidir." şeklinde konuştu. İşte ayrıntılar...

Emekli çiftçiler için 5 bin TL ikramiye açıklaması! Çiftçiler şimdi bakın! Tek tek sıralandı...

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektöründe çalışanların büyük kısmının emekli olduğuna dikkat çekti ve 5 bin TL'lik ikramiye verilmesi talebini gündeme getirdi. İşte o açıklama...

Zincir marketlerde yeni sistem! 81 ilde geçerli olacak! Migros, BİM, ŞOK, A101, CarrefourSA...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar üretici ile market arasında fiyat farkının bazı ürünlerde yüzde 683'e kadar tırmandığını söylemişti. Peki, hangi ürünlerde fiyat yüksek? Zincir marketlerde yeni sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

TZOB Başkanı Bayraktar: Üreticide 2 lira olan ürün markette 16 liraya satılıyor! Yüzde 683'lük fiyat farkı...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ekim ayında üretici ve market arasındaki en çok fiyat farkının göründüğü ürünleri sıraladı. Bayraktar, en fazla farkın yüzde 683 ile limonda görüldüğünü belirtti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, limon üreticileri için fiyat garantisi istiyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, limon üreticilerinin çeşitli sebeplerden dolayı mağdur olduğunu belirtti. Bayraktar çiftçilerin sıkıntıları aktardı. İşte ayrıntılar...

Eylülde market ürünlerine zam yağdı! 37 üründen 29'unun fiyatı yükseldi!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, eylül ayında marketlerde satılan 37 ürünün 29'unda fiyatın yükseldiğini belirtti.

İnternette satılan sahte zeytinyağlarına dikkat! Fiyatının düşük olmasına kanmayın!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, online alışveriş sitelerinde satılan bazı zeytinyağlarının fiyatlarının düşük olmasının akıllara taklit ve tağşişi getirdiğini söyledi. Bayraktar, "Vatandaşlar yağlarını güvenilir satış yerlerinden ve markalardan almalıdır" dedi.

Mazot ve gübre desteği artırılacak mı? Çiftçiler dikkat! Ziraat Odaları Birliği'nden şok açıklama! 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2023-2024 ekim dönemi öncesinde üreticilerin desteklenmesi talebini dile getirdi. İşte Bayraktar'ın o açıklamaları...

Dünyanın en fazla incir ihracatı yapan ülkesi Türkiye!

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyadaki taze incir üretiminin yaklaşık yüzde 24’ünün, kuru incirin ise yaklaşık yüzde 55’inin Türkiye'de üretildiğini ifade etti. Bayraktar, "Türkiye yüzde 53 ile dünyada en fazla incir ihracatı yapan ülke durumunda” dedi.

Tarlada 5 lira olan bu meyve markette 24 liradan satılıyor!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, temmuz ayında 37 ürünün 19'unda fiyat artışı, 18'inde ise düşüş olduğunu belirtti. Geçen ayın zam şampiyonu sivri biber olurken, çok yediğimiz bir meyvede üretici ile market arasında 5 kat fiyat farkı oluştu.

Çiftçiler dikkat! TZOB Başkanı Bayraktar'dan buğday üretimine ilişkin çok konuşulacak açıklamalar!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, buğday üretimine ilişkin açıklama yaptı. Bayraktar, buğdayda yaklaşık 20,5 milyon ton üretim beklediklerini ifade etti.

TMO'ya piyasa fiyatlarını yükseltme çağrısı! TZOB Başkanı açıkladı: Buğday ve arpa fiyatları piyasada düşük!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TMO'nun acilen etkili alım politikasını güçlendirerek piyasada hakimiyeti sağlaması gerektiğine dikkat çekti ve "TMO hızlı alım ve erken ödeme yaparak piyasa fiyatlarını yükseltmelidir" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

şemsi bayraktar imar Haberi

şemsi bayraktar imar

Türkiye’nin verimli toprak alanı son 10 yılda 26 milyon hektardan 23 milyon hektara düştü. TZOB Başkanı Bayraktar, belediyelerin verimli toprakları imara açmamasını istedi.


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, son 10 yılda 3 milyon hektar verimli toprağın imara açıldığını söyledi. Türk tarım sektörü hakkında değerlendirme bulunan TZOB Başkanı Bayraktar, belediye başkanlarına çağrıda bulunarak çocukların geleceği olan verimli tarım arazilerinin imara açılmamasını istedi.


‘Bu gidişat tehlikeli’


Son 10 yılda verimli toprakların 26 milyon hektardan 23 milyon hektara düştüğünü belirten Bayraktar, “Bu gidişat tehlikeli. Dünyada enerji, gıda en stratejik sektör diyoruz. Bununla ilgili bütün ülkeler tedbirleri alıyor. Kendi topraklarında değil, başka ülkelerde üretim yapıyorlar. Üretimleri orada yapıp kendi markalarını basıyorlar. Biz verimli arazileri kaybedersek nerede üretim yapacağız?” dedi.


‘Sularımızı kirletiyoruz’


Türkiye’nin sanayileşmeye ihtiyacı olduğunu...