20 / 04 / 2024

Serap Özdöl Kutlu çatalhöyük

Serap Özdöl Kutlu çatalhöyük

Çatalhöyük'e, bu yıl maddi kaynak bulunabilirse, kültür turu grupları için 4 adet deneysel ev inşa edilecek.

Ekrem İmamoğlu: 50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık!

2024 Yerel Seçimleri'ne sayılı günler kala İstanbul'da seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, Ekrem İmamoğlu yaptığı son dakika paylaşımında "50 yıllık tapu sorunlarını çözdük, kentsel dönüşümü hızlandırdık." dedi.

Üçlü kamera sistemiyle dikkat çeken Xiaomi 13T'nin herkesten saklanan gerçek görüntüsü sızdı!

Xiaomi'nin, amiral gemisi modelleriyle rekabet edecek yeni bir cep telefonu modeli gün yüzüne çıktı. Xiaomi 13T adını taşıyan bu cihaz, etkileyici bir 144Hz OLED ekran ve üçlü kamera sistemine sahip olarak geliyor.

ASUS yanlışlıkla ZenFone 10'un fiyatını sızdırdı

Bu yılki Zenfone 10, selefine ayak uydurmayı umuyor. ASUS hayranları için ufukta bazı iyi haberler olabilir. Bunun nedeni, Zenfone 10'un fiyatlarının doğrudan ASUS'tan sızdırılmış olması ve beklenenden daha ucuz olabilmesidir.

Google Pixel 7a'nın tanıtımına günler kala görüntüleri sızdı!

Google'ın uygun fiyatlı yeni telefonu Pixel 7a'nın resmi tanıtımı yaklaşıyor ve cihaz hakkında yeni bilgiler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Son olarak, Pixel 7a'nın kutu açılış görüntüleri internete sızdırıldı.

Orta segmentte güçlü bir rakip: Xiaomi Redmi 12'nin çok gizli özellikleri sızdırıldı!

Xiaomi Redmi 12 modelinin bazı teknik özellikleri, tanınmış analist Kacper Skrzypek tarafından sızdırıldı. Aşağıda detaylar yer alıyor.

Arçelik Türk Kahve Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 12 Nisan 2023 fiyat listesi

İş dönüşü akşam yemeğinden sonra ayakları uzatıp kahve içerek keyif yapmak olmazsa olmazımızdır. Peki ama Türk kahvesini kahve makinesinde hiç denediniz mi?  Arçelik Türk Kahve Makinesi uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Seçimlere kadar borsa nasıl hareket edecek? Düşüş sürer mi? Yükseliş ne zaman başlar? İşte, borsada seçim senaryoları!

Geçen yıl yüzde 200 civarında getiri sağlayan borsa bu yıl yatırımcılarını üzdü. Küresel risklerin yanı sıra yurt içinde seçimlere ilişkin belirsizlikler nedeniyle borsada satış ağırlıklı seyir sürüyor. Borsanın seçimlere kadar ve seçim sonrası nasıl hareket edeceği ise en büyük merak konusu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceğiz!

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlarıma sözüm sözdür diyerek,  depremzedelere TOKİ konutlarını ücretsiz vereceklerini söyledi.

FBI o ağa sızdı! 130 Milyon doların üzerinde kripto korsan yazılımını engelledi

Kolluk kuvvetleri gruba sızdı ve olası kurbanlara 1.300'den fazla şifre çözme anahtarı sağladı ve sonunda ağı dağıttı.

Özellikleri sızdırılan sızdırılana! Şimdi de Huawei'nin P60 versiyonu gündemde

 Huawei'nin yeni P60 serisinin Mart ayında gelmesi bekleniyor . Seri, son zamanlarda tasarımını ve görünümünü ortaya koyan son raporlarla çokça sızdırılıyor.

Samsung Galaxy S23 Ultra'nın kutu açılış videosu tanıtılmasına günler kala sızdı! 24 Ocak 2023 fiyat listesi...

Checkout Tech isimli bir YouTube kanalı geçtiğimiz saatlerde Samsung Galaxy S23 Ultra'nın kutu açılış videosunu paylaştı.Peki, Samsung Galaxy S23 Ultra'nın fiyatı ne kadar olacak? 24 Ocak 2023 fiyat listesi...

Yeni yıl zamlarından HBO'da etkilendi! İşte yeni yılda uygulanacak tarife

Yeni yıl zamlarını (Home Box Office) HBO'da kullanıcılarına sunduğu hizmete yansıtma kararı aldı. Bu karar en çokta dizi ve film izleyenleri üzdü. Peki güncel abonelik fiyatı ne kadar?

Dolar 19 lira olacak! Yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi! Hemen bakın çok acil!

Fed'in 21 Eylül'de açıkladığı karar doları yükseltmeye başladı. Bu yükselişle birlikte herkes doların 19 lirayı göreceği anı beklemeye başladı. Dolar 19 lira olacak! Yüzdü yüzdü kuyruğuna geldi! Analistler açıkladı. İşte o açıklama...

Serap Özdöl Kutlu çatalhöyük Haberi

Serap Özdöl Kutlu çatalhöyük


Çatalhöyük Kazı Başkan Yardımcısı ve Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serap Özdöl Kutlu, yaptığı açıklamada, uluslararası kazı ekibinin, bu yıl Çatalhöyük'teki 21. kazıya başlayacağını söyledi.


Serap Özdöl Kutlu, çekirdek ekibin Konya'ya haziran ortası itibarıyla gelip hazırlıklara başlayacağını, 25 Haziran'da da dünyanın çeşitli yerlerinden gelecek yaklaşık 130 arkeoloğun katılımıyla kazıların başlatılacağını ifade...