28 / 03 / 2024

Seul 10 dakikalık şehir

Seul 10 dakikalık şehir

Seul'de yüksek teknolojili 10 dakikalık şehir hayata geçirilecek. 8 konut binasını ortak çalışma ofisleri ve çalışma alanları ile bir araya getiren 125 dönüm büyüklüğündeki bölgede aynı zamanda eğlence mekanları, fitness merkezleri ve yüzme havuzları bulunacak.

10 Aralık Pazar dolar/TL ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Cuma günü dolar/TL kuru 29 TL ile rekor kırdı. Milyonlarca yatırımcı hafta sonunu ikinci gününde de dolar kurunu yakından takip ediyor. Peki 10 Aralık Pazar dolar ne kadar oldu? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 

Altın yatırımcıları dikkat! 1 gram altın bugün ne kadar oldu? 10 Aralık 2023 Pazar canlı altın fiyatları 

Altın fiyatları yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Altının ons fiyatı bugün 2005 dolardan işlem görüyor. Peki 1 gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira oldu? 10 Aralık 2023 canlı altın fiyatları. 

Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno: 15 Dakikalık Şehir'i açıkladı! Hayatımız kolaylaşacak...

Esenler Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü ünlü akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Şehircilik Paneli'nde Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno  ‘15 Dakikalık Şehir”i anlattı.

Uluslararası derecelendirme kuruluşundan 10 ülke kötü haber!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’tan 10 ülkeye kötü haber geldi. Fitch, küresel ekonomik görünüm raporunda yer alan 10 gelişmiş ekonomiye yönelik orta vadeli ortalama gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) öngörüsünü düşürdü.

Bodrum'da lahmacun fiyatlarının ardından yeni gündem: 50 dakikalık medikal masaj 14 bin TL

Bir lahmacunun 500 TL'ye satıldığı Bodrum'da zenginlere yönelik teknede medikal masaj hizmeti verilmeye başladı. 50 dakikalık masajın ücretinin 14.000 TL olduğu ve talep yüzünden 3 gün sonraya sıra bulunabildiği bildirildi.

Merkez Bankası’ndan hedef tutturamayan bankalara bloke! Ek yüzde 10 kıymet blokesi!

Merkez Bankası, bankaların gerçek kişi döviz hesaplarından TL’ye dönüşüm yükümlülüğünü yüzde 30’a çıkardı. Eşikte başarısız olan bankalara ek yüzde 10 menkul kıymet blokesi uygulanacak.

Bankacılık Dünyasının Kâbusu: ABD Tarihinde En Büyük 10 Banka Çöküşü!

ABD ve Avrupa'da bankacılık kriziyle birlikte birçok büyük banka iflas etti. Washington Mutual ve Colonial Bank da dahil olmak üzere en büyük 10 iflas eden banka arasında yer aldı. 

Bu makine hem yıkıyor, hem kurutuyor! Electrolux 10 kg çamaşır makinesi kaç TL? 28 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Hem yıkama hem de kurutma özelliğiyle avantaj sağlayan Electrolux çamaşır makinesi, 10 kilogramlık yıkama kapasitesiyle geniş aileler için de uygun seçenek oluşturuyor.

Araç sahiplerini sevindiren haber! İşte 10 Aralık Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzin, motorin ve LPG fiyatları araç sahipleri tarafından merakla araştırılıyor. İşte 10 Aralık Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 10 Aralık Cumartesi 18, 22 ayar bilezik kaç TL?

10 Aralık 2022 çeyrek, yarım, ons, cumhuriyet altını ne kadar? bugün 18, 22 ayar bilezik kaç TL? şeklinde araştırmalar yapıyor. İşte 10 Aralık Cumartesi 18, 22 ayar bilezik fiyatı!

Altın bugün ne kadar? 10 Aralık 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum

Altın bugün ne kadar? şeklindeki soruların yanıtları araştırılıyor. Gram altın 1.075,67 liradan satılıyor. 10 Aralık 2022 yani piyasaların kapalı olduğu haftanın altıncı gününde gram altın tam altının ne kadar? İşte merak edilen 10 Aralık altın fiyatları!

Dolar bugün ne kadar? 10 Aralık 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Doların 10 Aralık Cumartesi günü ne kadar olduğu araştırılıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL,18,64 seviyelerinden işlem görüyor. İşte 10 Aralık Cumartesi kuru…

"Bu kadar da olmaz" dedirtti! Mercedes-Benz S Serisi'ne 1 ayda 356 bin TL zam geldi! İşte 10 Aralık 2022 fiyat listesi

Mercedes-Benz’in lüks modeli S Serisi’nin son zamların ardından fiyatı oldukça yükseldi. İşte, Mercedes-Benz S Serisi 10 Aralık 2022 fiyat listesi…

Seul 10 dakikalık şehir Haberi

Seul 10 dakikalık şehir

Seul'de dijital ekonomiye hitap edecek 10 dakikalık bir mahalle için teknoloji destekli bir şehir planlanmaya başladı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; proje için Hollandalı mimarlık ofisi UNStudio ve Hyundai Development Company beraber çalışma yürütücek. 

Project H1 şeklinde isimlendirilen proje, bir sanayi bölgesini ve demiryolunu, 10 dakikalık bir yürüme uzaklığında çağdaş hayatın bütün imkanlarını içeren alanı kentsel bir ortama dönüştürüyor. Bu yaya dostu, çeşitliliğe sahip mahalle, enerji üretimi ve tüketimi, yerel gıda üretimi ve ortak alanların kullanımı için dijital bir altyapı ile bitiriliyor.

8 konut binasını ortak çalışma ofisleri ve çalışma alanları ile bir araya getiren 125 dönüm büyüklüğündeki bölgede aynı zamanda eğlence mekanları, fitness merkezleri, yüzme havuzları ve hatta hidroponik kentsel çiftlikler yer alacak.

HER ŞEY 10 DAKİKALIK MESAFEDE OLACAK

Hollandalı mimarlık...