18 / 04 / 2024

şile kırsal araziler

şile kırsal araziler

Şile Belediyesi ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı arasında 'Kırsal Arazi Yönetimi İş Birliği Protokolü' imzalandı...

Kırsal mahallelerde emlak vergisi sorunu! Vatandaşlar emlak vergisinden muaf mı?

Kırsal mahallelerde ikamet eden vatandaşların emlak vergisinden muaf olup olmadığı tartışılıyor. Arazinin emlak vergisinden muaf olduğu ancak konutların olmadığı söylense de vatandaşların kafasındaki soru işareti bitmiyor. Peki, kırsal mahalleler emlak vergisinden muaf mı, değil mi? İşte detaylar...

Kütahya Çavdarhisar'da 3 adet arsa ve arazi 50 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Kütahya ili, Çavdarhisar ilçesi, Hacıkebir Köyünde yer alan 2 adet arazi ile 1 adet arsayı satıyor. Peki Kütahya Çavdarhisar'daki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Küresel piyasalar savaş ve Fed endişesi ile karışık seyirde!

ABD'de makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daraltabileceği endişeleri ile küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor. Savaşın yayılma ihtimali de fiyat baskısı yaratıyor.

Et ve Süt Kurumu Çalıştayı sonuçları: Kırsal refah geriliyor

"Et ve Süt Kurumu tarafından yayınlanan 'Et ve Süt Sektörü Çalıştayı Sonuç Raporu,' kırsal bölgelerdeki refah seviyelerinin gerilediğini vurguladı. Rapor, kırsal kesimde yaşayan hanelerin hayvansal gıda gereksinimlerini büyük ölçüde şehirlerden karşıladığını ele aldı. İşte detaylar…

Çiftçiler müjde: Hayvansal üretim için kredi desteği geliyor! Kırsal kalkınma projeleri için harekete geçildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma için yeni projeler hazırlığına başladı. Bu kapsamda hayvansal üretim için kredi desteği arttırılacak. 

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Kırsal Kalkınma projesinde beklenen hibe geldi! Tam 12 milyar lira hibe verilecek! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından kırsal kalkındırma projeleri içi 1 milyar 222 milyon lira hibe desteği sağlanacağı duyuruldu. Sosyal medya hesabından paylaşılan bu destek hakkındaki detaylar belli oldu. 1 milyar 222 milyon liralık hibe desteği detayları…

3600 prim günü ile kısmi emeklilik fırsatı! Kadınlar 50, 51, 52, 53 - Erkekler 56, 57, 58 yaşında emekli olabilecek!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin yasalaşmasıyla yeni emeklilik düzenlemesinde detaylar netleşiyor. 3600 prim günü ile kısmi emeklilik fırsatı! Kadınlar 50, 51, 52, 53 - Erkekler 56, 57, 58 yaşında emekli olabilecek!

Tarım ve Orman Müdürlükleri'nden Kırsal kalkınma destekleme programı hibe sonuçları hakkında yayımlama! İşte sonuçlar!

Kırsal kalkınmayı desteklemek için yapılan hibe desteği için başvuru sonuçları açıklandı. İlgili olan illerin Tarım ve Orman Bakanlığı müdürlüklerinde bu sonuçlar liste olarak yayınlandı.

İstanbul'un hangi camilerinde teravih namazı hatim ile kılınacak? Hatimle kılınacak 111 camı açıklandı!

İstanbul'da yaşayanlar Ramazan ayı yaklaşırken en çok merak edilen konulardan biri, hangi camilerde hatim ile teravih namazı kılınacağı oldu. Ramazan boyunca hatimle birlikte teravih namazı kılınacak İstanbul camileri belli oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremler köyleri nasıl etkiledi? Köylerin ihtiyaçları ve beklentileri neler?

Deprem felaketlerinin ilk etapta arama-kurtarma ekipleri şehirlere ve ilçelere koşarken, kırsal bölgeler en son ulaşılan yerler arasındaydı. Köy Okulları Değişim Ağı KODA da bölge insanları ile yaptıkları görüşmelerden yola çıkarak köylerde yaşayanların ihtiyaçlarını ve beklentilerini tespit etti.

Çiftçiler hemen bakın! Şubat ayı mazot gübre desteği il il yattı mı? Şimdi peş peşe gelen açıklamalara bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan nakdi mazot ve gübre desteği ile kırsal kalkınma desteklerine ilişkin açıklama yapıldı. Çiftçiler hemen bakın! Şubat ayı mazot gübre desteği il il yattı mı? Şimdi peş peşe gelen açıklamalara bakın!

Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği güncellendi! 2023 mazot gübre ödemesi ne zaman, kaç lira? Hemen siz de bakın!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan nakdi mazot ve gübre desteği ile kırsal kalkınma destekleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Çiftçiler dikkat! Mazot gübre desteği güncellendi! 2023 mazot gübre ödemesi ne zaman, kaç lira? Hemen siz de bakın!

şile kırsal araziler Haberi

şile kırsal araziler


Şile Belediyesi ile Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı arasında 'Kırsal Arazi Yönetimi İş Birliği Protokolü' imzalandı. Protokol ile amacı bölgede tarım alanlarının korunması ve verimliliğin artırılması amaçlanıyor.


Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, "Şile, İstanbul'un en büyük arazi sınırlarına sahip, yüzde 80'i orman en çok mahalleye sahip ve yüzde 90'ı kırsal güzide bir ilçe. Megakent kırsalındaki baskıdan ötürü göç veren köylüyü köyünde tutmanın mazeretlerini arıyoruz. Şile, kentsel dönüşüm değil kentsel gelişim yapacak. Ürün ve üretici odaklı çalışacağız. Milli tarım politikasının başarılı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.



Aydınlık...