19 / 04 / 2024

Silvan imar kent

Silvan imar kent

Silvan Belediyesi bölgede imar çalışmalarına başladı. Bölgede yapılar imara uygun olarak yenilenecek.

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

Mamak'ta e-imar dönemi başladı!

Ankara'ya bağlı Mamak Belediyesi, kent genelinde imar işlemlerini kolaylaştıracak e-imar uygulamasını başlattı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan imar yasası için çağrı!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, imar yasasının değiştirilmesi gerektiğini dile getirerek  "Kent Planlama Yasası" çıkarılması gerektiğini söyledi. 

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Çanakkale Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi!

Çanakkale’nin Biga ilçesinde vatandaşların hizmetine açılan E-İmar ile Kent Rehberi projesinin Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve firma yetkililerince tanıtımı gerçekleşti.

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Validebağ Korusu imar planları hazır!

Mega kent İstanbul’un senelerdir yapılaşma tehdidi altında olan Üsküdar Validebağ Korusu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan koruma amaçlı imar planları askıya çıkarıldı. 

Kırıkkale 2021'in ilk meclis toplantısında imar planları konuşuldu!

Kırıkkale Belediye Meclisi Ocak ayı meclis toplantısında kent içerisindeki imar planlarını tartıştı. 

Uzmanlardan çağrı! İmar planlarında yeni plan!

DEVA Partisi Adıyaman il Başkanı ve kent planlayıcısı Uğur Dündar, kamu yararının, imar rantına feda edilmemesinin önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Van'ın ilk imar yönetmeliği hazırlanıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin birçok şehrinde bulunmayan kent merkezi ve 13 ilçeyi kapsayacak, Van’ın ilk imar yönetmeliğinin üzerinde çalışmalarda bulunuyor.

Silvan imar kent Haberi

Silvan imar kent

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Silvan Belediyesi, imara açılacak alanlarda çalışma başlattı. Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Adem Çelik, Kale, Selahattin ve Cami mahallelerinde imara açılacak alanlarda incelemede bulundu.


İlçenin gelişmesi için çalışmaların devam edeceğini belirten Çelik, "Silvan ilçemizde bulunan yapıların çoğunluğu imara uygun bir şekilde yapılmamış, medeniyetler şehri olan ilçemizi değiştirip dönüştürmek için çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizin tarihi mekanlarını ve sosyal alanlarını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.


Ülke...