26 / 04 / 2024

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan imar yasası için çağrı!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan imar yasası için çağrı!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, imar yasasının değiştirilmesi gerektiğini dile getirerek  "Kent Planlama Yasası" çıkarılması gerektiğini söyledi. 



DSP Genel Başkanı Aksakal 17 Ağustos Marmara Depremi vesilesiyle yazılı açıklamada bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Aksakal yazılı açıklamasında imar yasasına yönelik çağrıda bulundu.

Deprem ve sonrasında yaşanan acılara rağmen gerekli derslerin alınmadığını söyleyen  Önder Aksakal, doğayla barışık yöntemler geliştirilmesinin önemine değindi. 

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal dan imar yasası için çağrı!

Siyasi rant kaygısıyla göz yumulan kaçak yapılaşmaya, derelerin güzergahlarına müdahaleye engellenmedikçe bu acıların yaşanmaya devam edeceğini söyleyen DSP Genel Başkanı Aksakal, şunları söyledi: 

"Bu çarpık, iklime uyumsuz, doğal felaketlere açık şehircilik anlayışından vazgeçilmelidir. Spekülasyona ve ranta değil, bilime dayalı şehircilik sistemlerine geçilmesi zorunludur. İmar Yasası değiştirilmeli, onun yerine bilime dayalı 'Kent Planlama Yasası' çıkarılmalıdır. Bu vesileyle hükümete bir çağrıda daha bulunmak istiyorum, yaşanan doğal afetler sonrasında zarar gören binaların mevzuata aykırı yapılmış olanlarına izin veren ya da göz yuman yetkililere tazminat sorumluluğu da getiren bir yasal düzenleme ivedilikle Meclis'e getirilmeli ve yasalaştırılmalıdır."

Yeni imar affı yasası gelecek mi?


Geri Dön