20 / 04 / 2024

sinan öncel pandemi açıklaması

sinan öncel pandemi açıklaması

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Markaların tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminin hasarını onarabilmeleri amacıyla mağazaların açık kalmasının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Kira artış talepleri devam ederse verimsiz mağazaların kapısına kilit vurulacak!

Markaların başlattığı cazip kampanyalara rağmen talep, geçtiğimiz Kasım'da da  sınırlı kaldı. BMD Başkanı Sinan Öncel, piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen kira artış taleplerinin devam etmesi durumunda verimsiz mağazaların kapanabileceğini söyledi.

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Perakendecilerden fahiş kira açıklaması: Mağaza kiraları TÜFE'nin yarısı kadar artırılsın!

BMD Başkanı Sinan Öncel, perakende sektöründe yaşanan fahiş kira sorununa değindi. Perakendecilerin taleplerini sıralayan Öncel, bunların olmaması halinde kapanmaların başlayacağının altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Perakendede 60 bin mağazada indirim yolda!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın indirim çağrısına ilişkin konuştu. Öncel, BMD üyesi markaların 60 bin mağaza ile bu kampanyaya katılmasını beklediklerini ifade etti.

BMD Başkanı uyardı: Önümüzdeki aylarda gıda dışı perakendede daralma olabilir!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Hem parasal sıkılaştırma hem de alım gücündeki düşüş nedeniyle gıda dışı organize perakendede önümüzdeki aylarla daralma yaşanabilir” değerlendirmesini yaptı.

BMD Başkanı Sinan Öncel: ‘Organize perakende için zor bir süreç başladı’

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, üyeleri arasında gerçekleştirilen temmuz ayı anketinin sonuçlarına dayanarak birtakım açıklamalarda bulundu. Öncel, organize perakende için zor bir sürecin başladığını ifade etti.

Perakendeciler de zam hazırlığında! Fiyatlara maliyet ve enflasyon zammı kapıda! 

BMD Başkanı Sinan Öncel, Temmuz ayında işçilik ve akaryakıt başta olacak şekilde maliyetlerdeki önemli artışların altını çizerek, hem maliyetler hem de talep enflasyonunun etkisiyle kaçınılmaz şekilde fiyat artışları ile karşı karşıya kalınacağına dikkat çekti.

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, mevzuatta yapılan düzenlemelere karşın AVM’lerde ödenen genel giderlerin şeffaflaşamadığına dikkat çekti. Öncel, kira zamları ile ilgili de konuştu. 

Perakendecilerden 'kira artışı TÜFE ortalamasının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlensin' talebi!

BMD Başkanı Sinan Öncel'den perakende sektörü ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sinan Öncel, kira artışının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlenmesi talebini gündeme getirdi. 

Mağazaların elektrik maliyeti ikinci kira parası oldu!

BMD Başkanı Sinan Öncel "Elektrik maliyetleri bazı AVM'lerdeki mağazalar için ikinci bir kira giderine dönüştü. Mağazalarında enerji fiyatının ortak sayaç üzerinden faturalandırılması yerine bireysel abonelik koşullarında ve ulusal tarifeye dönüştürülerek fiyatlandırılmasını öneriyoruz" ifadelerini

Satışlar yüzde 300 arttı, yabancı alıyor yerliler bakıyor

BMD Başkanı Sinan Öncel, harcama kapasitesi yüksek gelir grubu sayesinde sektörde ciroların yüzde 300 arttığını ancak turistin olmadığı iç bölgelerde daralma yaşandığını söyledi. Öncel yerli müşterinin alışveriş alışkanlıklarındaki değişime dikkat çekti.

Alışveriş yapacaklara son uyarı: Büyük zam kapıda!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel ise, halihazırda fiyatlardaki yıllık zam oranlarının yüzde 80’i bulduğunu; kış aylarında yapılacak zamların yıllık bazda yüzde 100’leri aşarak yüzde 130’ları ulaşmasının şaşırtıcı o

sinan öncel pandemi açıklaması Haberi

sinan öncel pandemi açıklaması

Perakende alışverişlerinde Temmuz 2021'de zirveye ulaşan canlılığın yaz aylarındaki turizmin de katkılarıyla Ağustos 2021'de de sürmesi yüzleri güldürürken, sektör ÜFE ile TÜFE arasındaki 26 puanlık farkı yönetmekte zorlandı. Yaşanan maliyet artışlarını fiyatlara yansıtmamak amacıyla her türlü fedakarlığı yapmış olan sektör, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle sonbaharda yaşanması muhtemel olası bir kapanmadan büyük kaygı duyuyor.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada alışverişte yaşanan canlılığın Temmuz 2021 kadar olmasa da Ağustos 2021'de de sürdüğünü belirtti. Sinan  Öncel, Ağustos ayı anketine göre BMD üyesi markaların Alışveriş merkezi ve cadde mağazalarındaki cirolarının ortalama olarak geçen seneye göre yüzde 50 arttığını kaydetti. Yine aynı dönemde e-ticaretin toplam ciroya katkısında kısmi bir gerileme gerçekleştiğini kaydeden Öncel, sözlerine...