27 / 04 / 2024

Sinanhoca HES antalya

Sinanhoca HES antalya

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu’na göre, Üzümdere Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içine yapılmak istenen Sinanhoca HES projesi hem yaban yaşamı hem arkeolojik buluntuları hem de yerel hayatı yok oluşa sürükleyecek.

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Kumluca HES projesinin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

Reis RS Enerji Elektrik Üretimi Motorlu Araçlar Tütün Ürünleri Dağıtım Pazarlama Sanayi ve A.Ş., Antalya İli, Kumluca İlçesi sınırları içerisinde Alakır Çayı üzerinde enerji üretimi için HES yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül'de yapılacak.

Antalya Köprüçay'daki HES projesi protesto edildi!

Antalya Köprüçay'da HES inşaat alanında İstanbul'dan Yaşam ve Dayanışma Yolcuları ve Antalya'dan A Platformu'nun düzenlediği protesto eyleminde, çevrecilerle HES çalışanları arasında gerginlik çıktı. HES çalışanları iş makineleriyle eylemcilerin önüne kesti.

Antalya’ya 29 yeni HES ve baraj!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 20 adet hidroelektrik santrali (HES) ve barajın olduğu Antalya’da özel şirketler aracılığıyla 29 adet yeni HES projesinin daha hayata geçirilmesi gündemde

Antalya Sinanhoca'da HES'in iptali istendi!

Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Sinanhoca iklim nedeniyle dünyanın 200 önemli doğa alanı olarak biliniyor. Bölgeye yapılması planlanan HES projesinin iptali isteniyor.

Manavgat Sinanhoca HES projesi yaşamı etkileyecek mi?

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu’na göre, Üzümdere Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içine yapılmak istenen Sinanhoca HES projesi hem yaban yaşamı hem arkeolojik buluntuları hem de yerel hayatı yok oluşa sürükleyecek.

Antalya Alakır Çayı HES projesinin ÇED raporuna iptal!

Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi, Antalya Kumluca’daki Alakır Çayı’nda yapılması planlanan Dereköy HES projesiyle ilgili ‘ÇED Olumlu’ raporunu iptal etti.

Danıştay'dan Antalya Ahmetler Kanyonu HES projesi kararı!

Antalya’nın Akseki ve Manavgat ilçelerindeki Ahmetler Kanyonu Karpuz Çayı üzerinde yapılması planlanan Kanyon Regülatörü ve HES projesine ait ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını, Danıştay 14′üncü Dairesi onadı.

Danıştay Alakır Dereköy HES projesini iptal etti!

Danıştay, Alakır havzasına yapılması planlanan 8 HES'ten biri olan, Dereköy projesini iptal etti. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu söz konusu yer için yapılan başvuruyu 2 yıldır gündeme almayarak askıda bırakıyordu.

Devrim Kök: Antalya'daki HES projelerinden vazgeçilmeli!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Antalya Milletvekili Devrim Kök, hükümetin bir an önce Antalya için geri dönülmeyecek bir doğa katliamına yol açacak HES projelerinden vazgeçmesini istedi.

Antalya Kamer HES projesi için ÇED raporu iptal edildi!

Antalya'da Alara Nehri'nde planlanan Kamer HES için verilen 'ÇED Olumlu' raporunun iptali için açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Antalya Alara Nehri’ne yapılacak HES için bilirkişi atandı!

Alara Nehri’nde HES için verilen ’ÇED Olumlu’ raporunun iptali için açılan davada bilirkişi, tarım ve sulamanın olumsuz etkileneceğini belirtti

Antalya Çenger Çayı'nda iki HES kurulacak!

Kanyon Yenilenebilir Enerji Üretim Şirketi Manavgat, Gündoğmuş ve Akseki arasında yer alan Çenger Çayı üzerinde önceki yıl kurduğu Çenger 1 Regülatörü ve HES’in ardından Çenger 2 ve 3 Regülatörü ve HES’i de yapacak.

Sinanhoca HES antalya Haberi

Sinanhoca HES antalya

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu önceki gün Antalya’da düzenlediği toplantıda, Manavgat’ın kollarını oluşturan dereler üzerinde yapılmaya hazırlanan HES projelerinin, yerel yaşam ile doğa varlıklarını sokacağı yok oluş rotasını anlattı.


Sinanhoca Köyü yakınlarına yapılması planlanan kapsamlı HES projesinin, Antalya’nın Akseki ve İbradı ilçelerinde onu izleyecek 5 HES projesinin ilk adımı olduğunu aktaran Platform sözcüleri, kültürel varlıkların, koruma altına alınmış Üzümdere bölgesinin ve geleneksel yaşamın HES projesiyle alınacağı baskıyı madde madde anlattı. Platform, mart ayında İbradı’da düzenlenen Kardelen Festivali sırasında, Manavgat kolları üzerine planlanan HES sayısının 29 olduğunu aktarmıştı. Dedegöl Enerji Yatırım A.Ş. tarafından yapılmak istenen ve hakkında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu kararı alınan Sinanhoca HES projesi, regülatör, HES , konkasör kırma eleme tesisi (Taş ocaklarından çıkartılan taşın piyasada ve yapılarda kullanıma...