28 / 03 / 2024

Sinanhoca HES projesi son durum

Sinanhoca HES projesi son durum

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu’na göre, Üzümdere Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içine yapılmak istenen Sinanhoca HES projesi hem yaban yaşamı hem arkeolojik buluntuları hem de yerel hayatı yok oluşa sürükleyecek.

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 80'i tamamlandı!

Dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı.

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Hasankeyf'te 698 konutun kura çekilişi yapıldı!

Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında baraj sularından etkilendiği için yeni Hasankeyf'te inşaatı tamamlanan 698 konut, kura ile hak sahiplerine teslim edildi...

AİHM, Hasankeyf başvurusunu reddetti!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarihsel ve bilimsel önemi bakımından, Hasankeyf sit alanının Ilısu Barajı ve HES Projesi sonucunda zarar görmesi/görecek olması iddiasıyla yapılan başvuruyu reddetti.

Yusufeli'nin yeni yerleşim yerinde binalar yükselmeye başladı!

Yusufeli Barajı ve HES projesi kapsamında sular altında kalacak Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yeri çalışmaları kapsamında binalar yükselmeye başladı. Yusufeli taşınma süreci 2023'te tamamlanacak..

Yusufeli Barajı'nda yüzde 62 fiziki gerçekleşme sağlandı!

Artvin'in Yusufeli İlçesi’nde inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nde yüzde 62 fiziki gerçekleşme sağlandı. Projenin inşaatında profesyonel dağcılar çalışıyor.

Yusufeli Barajı'nda inşaat çalışmaları sürüyor!

Yüzde 62 fiziki gerçekleşme sağlanan Yusufeli Barajı ve HES Projesi’nde inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nde çalışmalar tam gaz!

Yusufeli Barajı ve HES Projesi tamamlandığında Türkiye'nin milli bütçesine yaklaşık 450 milyon TL katkı sağlaması planlanıyor. Projede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor

Artvin Kavak HES Projesi çevredeki evleri etkiledi!

Artvin Arhavi'deki Kavak HES Projesi'nin inşaat çalışmaları çevredeki evleri etkiledi. İnşaatın bitişiğindeki 3 evin kolonlarında, duvar ve zeminde çatlaklar oluştu.

Trabzon Akçaabat Işıklar HES projesi incelendi!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Düzköy, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerindeki projeleri inceledi. Yavuz, Akçaabat Işıklar (Visera) HES''te incelemelerde bulundu.

Sinanhoca HES projesi son durum Haberi

Sinanhoca HES projesi son durum

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu önceki gün Antalya’da düzenlediği toplantıda, Manavgat’ın kollarını oluşturan dereler üzerinde yapılmaya hazırlanan HES projelerinin, yerel yaşam ile doğa varlıklarını sokacağı yok oluş rotasını anlattı.


Sinanhoca Köyü yakınlarına yapılması planlanan kapsamlı HES projesinin, Antalya’nın Akseki ve İbradı ilçelerinde onu izleyecek 5 HES projesinin ilk adımı olduğunu aktaran Platform sözcüleri, kültürel varlıkların, koruma altına alınmış Üzümdere bölgesinin ve geleneksel yaşamın HES projesiyle alınacağı baskıyı madde madde anlattı. Platform, mart ayında İbradı’da düzenlenen Kardelen Festivali sırasında, Manavgat kolları üzerine planlanan HES sayısının 29 olduğunu aktarmıştı. Dedegöl Enerji Yatırım A.Ş. tarafından yapılmak istenen ve hakkında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu kararı alınan Sinanhoca HES projesi, regülatör, HES , konkasör kırma eleme tesisi (Taş ocaklarından çıkartılan taşın piyasada ve yapılarda kullanıma...