24 / 04 / 2024

Şişli Belediyesi Atatürk evi restorasyonu

Şişli Belediyesi Atatürk evi restorasyonu

Şişli’de Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Evi’nin restorasyon çalışmaları uzayınca Şişli Belediyesi tarafından restorasyonun bitirilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Ümraniye Atatürk Mahallesi'ndeki 18 bin 400 metrekarelik rezerv yapı alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Ümraniye Atatürk (İstiklal) Mahallesi Rezerv Yapı Alanına (18 bin 400 metrekare) İlişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Şişli Belediyesi'nin çevresinde planlanan yeni konut projeleri tepkiye neden oldu! Şişli'ye bir Şişli daha katılıyor!

İPA Başkanı ve Şişli Belediye Başkanı aday adayı Resul Emrah Şahan, Şişli Belediye Binası’nın karşısında bulunan arazinin hükümet tarafından rezerv alanı ilan edilmesi ile söz konusu araziye yapılması beklenen konut projesine tepkilerini dile getirdi.

Şişli Belediyesi Muammer Keskin'den büyük iddia: 500 milyon doları aşkın gayrimenkul geri alındı!

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’ne ait olan ve önceki başkan Mustafa Sarıgül döneminde devredilen milyarlık arsalar, otoparklar ve değerinin altında kiralanan taşınmazların geri aldığına dair iddialarda bulundu.

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Başakşehir Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etabı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Bakırköy ve Küçükçekmece İlçeleri Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Ve Yakın Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği İle 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği (İstanbul İli Bakırköy İlçesi Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Çevresi) askıya çıkarıldı.

Şişli'de akıllara durgunluk veren gecekondu yıkımı!

Şişli Belediyesi zabıta ekipleri molozlar arasında saklanan yavru kedilere rağmen gecekonduyu yıktı. Akıllara durgunluk veren yıkımda kedilerin akıbetinin ne olduğu ise bilinmiyor.

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31448 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki arazilerin ihale işlemleri TBMM'de!

Atatürk Orman Çiftliği'nde bulunan bazı arazilere yönelik ihale işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılaşmaya açılan alanlar TBMM gündeminde!

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılaşmaya açılan alanlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çiğli'de hasarlı bina tespiti için protokol imzaları atıldı!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Çiğli Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odasıyla işbirliği protokolleri imzaladı.

Çiğli'de Deprem ve Zemin birimi kuruldu: Kentin yapı envanteri hazırlanacak!

Çiğli Belediyesi tarafından, kentsel dönüşüm ve depremle mücadelede atılacak adımların kurumsal ve sürdürülebilir kılınması için Deprem ve Zemin birimi kuruldu.

Şişli Belediyesi Atatürk evi restorasyonu Haberi

Şişli Belediyesi Atatürk evi restorasyonu

Atatürk’ün Suriye cephesinden döndükten sonra kiralayarak oturduğu bu ev Atatürk’e ait fotoğrafların, eşyaların, tabloların ve inkılaplarla ilgili vesikaların sergilendiği müze olarak hizmet veriyordu.

En son 1989 yılında restore edilen Atatürk Evi’nin 2013’ün Aralık ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ihale edilerek tekrar restore edilmesi planlanmıştı. Teslim süresi 300 gün olan restorasyon ihalesinde, süre dolmasına rağmen hâlâ restorasyon çalışmaları bitmedi. Daha önce şubat ayında Şişli Belediyesi ve İBB meclis üyelerinden Muharrem Çatalkaya ve Selahattin Engez’in imzaları ile İBB Meclis Başkanlığı’na bir soru önergesi veren Şişli Belediyesi, bu kez bitmeyen restorasyon için change.org internet sitesinde imza kampanyası başlattı. İBB yetkilileri ise restorasyon çalışmasının 15 Haziran’da biteceğini, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk Evi’nin yeniden ziyaretçilere açılacağını...