08 / 05 / 2024

sismik izolatör nedir

sismik izolatör nedir

Şehir Hastaneleri, depremlerde de kesintisiz çalışacak şekilde yapılıyor. Sağlık Bakanlığı'nın, tüm şehir hastanelerinde sismik deprem izolatörlerini zorunlu hale getirmesiyle birlikte, hastaneler depreme karşı güvenli hale geldi...

İstanbul'daki kentsel dönüşüm için öneri! Binalarda izolatör kullanımı teşvik edilmeli!

Deprem İzolasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emre Özcanlı,  dünyada en fazla kullanılan deprem izolatörü olduğuna dikkati çekerek, kentsel dönüşüm projelerinde binalarda izolatör kullanımının önemine değindi.

Aryap İnşaat, Eskişehir’in ilk sismik izolatörlü olan konut projesine imza atıyor

Eskişehir ve Bursa’da inşaat sektörüne kazandırdığı sağlam, güvenilir ve yeşil bina standartlarına uygun olan projeler ile öne çıkan Aryap İnşaat, son teknolojinin entegre edildiği konutlar yapıyor.

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Konut kira artışlarında yüzde 25’lik sınırın mağduriyete yol açtığı söylemleri gelmeye devam ediyor. Peki Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Kamu binaları ve hastaneler sismik izolatör teknolojisiyle depreme karşı daha dirençli olacak! 

Gölcük'te yapılan yeni kamu binaları ve hastaneler, sismik izolatör teknolojisiyle daha dirençli hale getiriliyor.

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinde açılış için geri sayım başladı. Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina, büyük depremlerde dahi en az hasarla sağlık hizmeti sunmayı sürdürecek. İşte hastane ile ilgili ayrıtıntılar...

İstanbul Havalimanı'nda büyük tehlike: Pistlerde parçalanma riski! 

İstanbul Havalimanı inşaatında depremin etkilerini en aza düşürmeye yarayan "sismik izolatörün" kullanılmadığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Depiz Deprem İzolatör İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Oymak tarafından kuruldu.

Tapu kaç günde alınır? Kimler tapuya başvuru yapabilir? Tapu alırken yaş sınırı var mı? 

Gayrimenkul sahipleri veya gayrimenkul sahibi tarafından tapunun kaç günde alındığı merak edilen konulardan biri. Ayrıca çocukları için gayrimenkul almak isteyenler de tapuda yaş sınırı olup olmadığını merak ediyor. Peki kimler tapu alabilir ve yaş sınırı nedir? İşte yanıtları…

İstanbul'da hangi hastanelerde deprem izolatörü var? Uzmanından açıklama geldi! İşte bu hastaneler depreme dayanıklı! 

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Memişoğlu İstanbul'da deprem izolatörü olan hastaneleri açıkladı. Peki hangi hastaneler depreme daha dayanıklı? 

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Sismik izolatörler deprem enerjisini sönümleyerek binaların hasar görmesini engelliyor!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Şule Yılmaz Erten, deprem sonrası mevcut deprem bölgelerinde hastanelerin sismik izolasyon cihazları kullanılarak yapıldığını söyledi.  

Sismik izolatör her binaya uygulanabilir mi? Kaş yaparken göz çıkarmayın!

Sismik izolatör her binaya uygulanabilir mi sorusunun yanıtı pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor.  Doç. Dr. Barış Erdil Sismik izolatör ile ilgili merak edilenleri tek tek açıkladı...

sismik izolatör nedir Haberi

sismik izolatör nedir

Kamu özel işbirliği kapsamında yapılan ve şu ana kadar 10 tanesi faaliyete alınan şehir hastaneleri, sağlıkta hizmet kalitesini artırırken, depremlerde de kesintisiz çalışacak şekilde yapılıyor.

Sağlık Bakanlığı, tüm şehir hastanelerinde sismik deprem izolatörlerini zorunlu hale getirdi. Bu hastanelerden Rönesans Sağlık Yatırım’ın hayata geçirdiği Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 6.8 büyüklüğündeki Elazığ depremini herhangi bir hasar görmeden ve operasyonda kesinti olmadan yaşadı. Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre, hastanenin 872 sismik deprem izolatörüne sahip olduğuna dikkat çeken, Rönesans Holding Mühendislik Grup Başkanı Serdar Binzet, “Bina tasarlanırken bölgede yaşanabilecek en güçlü deprem baz alındı. Bu hastanedeki izolatörlerin hareket kabiliyeti 48 cm iken yaşanan depremde hastanemiz 4-6 cm hareket etti” diye konuştu. Deprem izolatörlerinin bir tanesinin maliyetinin 10 bin dolardan başladığını söyleyen Binzet,...