18 / 04 / 2024

sit alanı kumulaştırma

sit alanı kumulaştırma

Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanununa göre; korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespiti Kültür Bakanlığınca yapılıyor. Sit alanlarında takas işlemi yapılabiliyor. İşte, sit alanları takas yönetmeliği!

Ankara'nın o bölgesi doğal sit alanı ilan edildi! Trabzon ve Bartın'da acele kamulaştırma kararı

Ankara'nın Güdül ilçesindeki Sorgun Yaylası Doğal Sit Alanı "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi. Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bazı taşınmazlar Trabzon Büyükşehir Belediyesince acele kamulaştırılacak.

Bekir Pakdemirli: Arazi toplulaştırma hedefimiz 8,5 milyon hektar alan!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Arazi toplulaştırma hedefimiz 8,5 milyon hektar alan" dedi.

Olympos'un üçüncü derece sit alanına dönüştürüldüğü iddiası TBMM'de!

Antalya ilinde yer alan Olympos'un üçüncü derece sit alanına dönüştürüldüğü iddiası meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Olympos'un sit alanına dönüştürüldüğü iddiası mecliste!

Antalya ilinde yer alan Olympos'un üçüncü derece sit alanına dönüştürüldüğü iddiası meclis gündemine taşındı. Saadet Partili'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme ve Urla'da 628 hektarlık kamulaştırma kararı iptal edildi!

Çeşme’yi merkez alan kamulaştırma projesi iptal edildi. Çeşme ve Urla’da yaklaşık 628 hektarlık alanda kamulaştırma yapılmasıyla ilgili kararın iptal edildiği ortaya çıktı.

Kütahya'da acele kamulaştırma kararı!

Kütahya'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep'te acele kamulaştırma kararı!

Gaziantep'te yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'de acele kamulaştırma kararı!

İzmir'de yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi  Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyarbakır'da acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır'da yer alan bazı taşınmazlar için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale'de acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale'de yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rize'de acele kamulaştırma kararı!

Rize'de yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir için kamulaştırma kararı!

Balıkesir'de yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bilecik için kamulaştırma kararı!

Bilecik'te yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

sit alanı kumulaştırma Haberi

sit alanı kumulaştırma

Sit alanları takas yönetmeliği!

İnsanlığın varoluşundan günümüze kadar ulaşan eski uygarlıkların yer altında, yer üstünde ve su altındaki ürünlerini, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik ve kültürel özelliklerini yansıtan alanlara sit alanları deniyor.


Bu alanlar Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca koruma altında tutuluyor ve bu alanlarda yerleşim yapılmasına izin verilmiyor. 


Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanununa göre; korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespiti Kültür Bakanlığınca doğrudan doğruya veya diğer ilgili kurum ve kuruluşların uzmanlarının  yardımlarından faydalanılarak yapılıyor. 


Korunması gerekli varlıklarla ilgili tespitler Koruma Kurulu Kararı ile tescil olunuyor. Bu tespit ve tesciller ile ilgili ilke ve yöntemler bir yönetmelik düzenleniyor. 


Değinilen kurallarda belirtilen nitelikler taşıyan özel hukuk kişilerine ait taşınmazlara ya kullanma yasağı getirilmiş yada önemli kısıtlamalar konuluyor. Böylesi yasaklamalar ve kısıtlamaların getirilmesi yanında söz...