27 / 04 / 2024

site sığınağı inşa edilmezse ne olur

site sığınağı inşa edilmezse ne olur

Site sığınak yönetmeliği gereğince 12 ve daha az bağımsız bölümü olan sadece konut kullanımlı yapılarda sığınak zorunlu olmazken daha fazla bağımsız bölüme sahip yapılarda sığınak zorunlu oluyor...

Ünlü YouTuber evinin bahçesine 100 bin dolara yeraltı sığınağı inşa etti, yeraltındaki mobil evi görenler inanamadı!

Ünlü Youtuber Zack Nelson 100 bin dolara yakın bir para harcayarak evinin arka bahçesine "yeraltındaki mobil ev" inşa etti. İşte detaylar...

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

Çekmeköy'deki askeri kışlaya yeni imar planı: TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilecek!

Çekmeköy'deki Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasında TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilmesi için yeni imar planı hazırlandı. İşte o planın detayları...

Emlak Konut GYO'nun konut çağrısına talep yağdı!

Emlak Konut GYO’nun, konut talebinin giderilmesi ve fiyatların baskı altına alınması amacıyla orta ve küçük ölçekli yatırımcıya yaptığı ‘Gel, beraber inşa edelim’ çağrısına yoğun talep geldi. Kamu ile ortak proje geliştirmeyi isteyen 200’ü geçen yatırımcıdan başvuru geldi.

Denize sıfır inşa edilen konutlar kıyılara zarar veriyor!

İçişleri Bakanlığı’nın sahil raporuna göre, deniz kenarına inşa edilen konutların kıyılara büyük zarar verdiği ortaya çıktı. 

Kuzey Kıbrıs'ta inşa edilecek hastanenin etüt çalışmaları tamamlandı!

Türkiye'nin desteği ile Kuzey Kıbrıs'ta inşa edilecek 500 yataklı hastanenin etüt çalışmaları tamamlandı. 

Elazığ Belediyesi'nden Fethi Sekin anısına yapılacak külliyeye ilişkin açıklama!

Fethi Sekin anısına inşa edilen ve bir türlü tamamlanamayan külliye, yeniden gündeme gelmişti. Elazığ Belediyesi, proje için “Yeni bir yer tahsis edildi. 2021 yılı içerisinde inşaat bitecek” açıklamasında bulundu.

Rusya’dan İsrail’in Doğu Kudüs’te yeni konut inşa etme planına kınama!

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya, İsrail’in Doğu Kudüs’te binden fazla konut inşa etme planlarından endişe duyduklarını dile getirdi.

GABORAS, Moody’s’in karşısına dikilecek bir kurum olarak değerlendirilmeyle başlandı!

GABORAS CEO'su Kurtuluş Altun, "GABORAS, Moody’s’in karşısına dikilecek bir kurum olarak değerlendirilmeyle başlandı" açıklamasında bulundu.

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de deniz kenarı ve Sit Alanı'na inşa edilen taş bina yıkıldı. Bina sahibi G.S.E'ye kararı gönderen belediye ekipleri, bir ay içerisinde karara uyulmaması üzerine iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını tamamladı.

Aydın'da anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya tepki!

Ekosistemi Koruma ve Doğaseverler Derneği (EKODOS) Başkanı Bahattin Sürücü anıt ağaç tescil başvurusu bulunan ağacın yanına inşa edilen villaya gösterdi...

Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım!

Çin Devlet Demiryolları, ulusal demiryolları projelerine yönelik sabit yatırımın, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,2 oranında artış gösterdiğini açıkladı. Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım yaptı...

site sığınağı inşa edilmezse ne olur Haberi

site sığınağı inşa edilmezse ne olur

Site sığınak yönetmeliği!

Sığınaklar ile ilgili yönetmelik 25 Ağustos 1988 tarihinde 19910 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olup; 31 Aralık 2010 tarihinde 27802 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında değişikliğe uğradı.


Yönetmelikte yer alan esaslara göre; 12 ve daha az bağımsız bölümü olan sadece konut kullanımlı yapılarda; Emsal hesabına konu alanı 1500 m2 den az konut dışı kullanımlı yapılarda; Konut kullanımlı bağımsız bölüm sayısı 12 ve daha az olup, binanın tamamının emsal hesabına konu alanı 1500 m2 den az olan konutla birlikte aynı zamanda konut dışı kullanımlı yapılarda sığınak zorunluluğu bulunmazken; daha fazla bağımsız bölüme sahip yapılarda sığınak zorunlu oluyor.


Bu şekilde inşa edilen yapılarda sığınak alanına yer verilmemesi durumunda yapıya ruhsat düzenlenmiyor. Söz konusu esaslar site sığınak yönetmeliği nde şu şekilde yer...