19 / 04 / 2024

Site yönetici hakları

Site yönetici hakları

Site yöneticisinin veya site yönetim kurulunun görev ve sorumluluklarının yanı sıra, hakları da bulunuyor. Peki buna göre site yöneticisinin hakları neledir? İşte site yöneticisi hakları...

Tam kapanmada site yöneticisine yeni görev 10 soruda tüm detaylarıyla!

İçişleri Bakanlığı, tam kapanma sürecinde site ve apartman yöneticilerine Kovid-19 önlemlerinin ihlal edilmemesini sağlama ve uyarılarda bulunma görevi verdi. Peki yönetici uyarı görevini nasıl gerçekleştirecek? İşte detaylar...

Site yöneticisi ortak alanı istediği gibi kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Yönetici site içinden biri ama dairesinin etrafını çevirmiş. Geniş geniş alanları kaplamış, üzerini de kapatmış, kimseyi sokmuyor. ‘Kaldır’ diyorlar kaldırmıyor. Bunun gibi işgallerle alanını alabildiğine büyütmüş. Bu durum karşısında ne yapılabilir?' sorusunu cevapladı.

Profesyonel bina site yönetimi nedir?

Profesyonel bina site yönetimi nedir? İşte Profesyonel Yönetici Kat Mülkiyeti Bilirkişisi Murat Erdoğan'ın Capital'de yer alan site yönetimiyle ilgili o yazısı...

12 maddede site yöneticisinin hakları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yöneticisinin hakları" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Mersin'deki sitede iki yönetici sorunu!

Mersin'de 700 dairelik bir tatil sitesinde Ahmet Gülel ikinci kez yönetici olarak seçildi. Hak sahiplerinin topladığı imzalarla yenilenen seçimde Nevzat Bilgin yönetici oldu. İki yöneticiye de ayrı ayrı aidat ödeyen site sakinleri sorunun çözülmesini istedi.

5 maddede site yönetiminde yönetici ve yönetim kurulu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetiminde yönetici ve yönetim kurulu" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

23 maddede site yönetimlerinde yönetici-müdür müesseseleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, 'site yönetimlerinde yönetici-müdür müesseseleri' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

15  maddede site yönetim kurulları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetici / yönetim kurulları" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

11 maddede site yöneticisinin hakları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yöneticisinin hakları" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Site yönetimi kime aittir?

Site yöneticisi, toplu yapı temsilciler kuruluna katılan yönetici ve temsilcilerin, yönettikleri ve temsil ettikleri bağımsız bölüm sayısı oranında kullandıkları oylar ile belirleniyor. Peki, site yönetimi kime aittir?

Site yönetim planı değişikliği nasıl yapılır?

Anagayrimenkulün, yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve deneticilerin alacakları ücretleri, yönetime ve paylaşıma ait diğer hususları site yönetim planında yer alıyor. Peki, site yönetim planı değişikliği nasıl yapılır?

Yönetici seçimleri yanlış mı?

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "yönetici seçimi" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..

8 maddede site yönetimlerine dışarıdan yönetici atamak!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerine dışarıdan yönetici atamak" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Site yönetici hakları Haberi

Site yönetici hakları

Site yöneticisinin hakları!

Site yöneticisinin yerine getirmesi gereken görev ve sorumlulukları nasıl Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında belirlendiyse, site yöneticisinin hakları da yine aynı kanun kapsamında bulunuyor.


Örneğin kanun kapsamında yer alan hükümlere göre site yöneticisi, verdiği hizmetin karşılığını kat maliklerinden talep edebiliyor. Söz konusu diğer haklar, kanun kapsamında 40. maddede şu şekilde yer alıyor:


IV - Hakları:

Madde 40 – Yönetici, kaide olarak vekilin haklarına sahiptir.


Kat malikleri,kendilerine düşen borçları ve yükümleri yönetici tarafından noterlikçe yaptırılan ihtara rağmen vaktinde ve tamamen yerine getirmezlerse, yönetici, hiçbir tazminat ödemeye mecbur olmaksızın, kendine ait sözleşmeyi feshedip yöneticilikten çekilerek bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden isteyebilir.


Yönetici, yönetim planında veya kendisiyle yapılan sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteyebilir.


(Değişik: 13/4/1983 - 2814/13...