27 / 04 / 2024

site yönetimde aidattan sorumluluk

site yönetimde aidattan sorumluluk

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimde aidattan sorumluluk" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

13 maddede site yönetimde kurullar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "13 maddede site yönetimde kurullar" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

3 maddede site yönetimde aidattan sorumluluk!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimde aidattan sorumluluk" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

2 maddede site yönetimde giderler ve avansları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimde giderler ve avansları" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

8 maddede site yönetimde kararlar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimde kararlar" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Yüksek aidattan kurtulmanın 10 yolu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "yüksek aidattan kurtulmanın yollarını" paylaştı..

Kentsel Site Yönetim ve Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kentsel Site Yönetim ve Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi, Ali Boyraz, Burhan Şeker ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 11 Aralık'ta Başakşehir, Kayabaşı Mahallesi, Kayaşehir AVM Plaza'da kuruldu.

Ant Site Yönetim Hizmetleri ve Turizm Anonim Şirketi Antasya Şubesi açıldı!

Ant Site Yönetim Hizmetleri ve Turizm Anonim Şirketi Antasya Şubesi, Barış Başoğlu Şube Müdürlüğü'nde 5 milyon TL sermaye ile 10 Aralık'ta Ümraniye, Saray Mahallesi, Küçüksu Caddesi, Antasya Residence'de açıldı.

PDR Gayrimenkul Yatırım Bina ve Site Yönetimi Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

PDR Gayrimenkul Yatırım Bina ve Site Yönetimi Ticaret Sanayi Limited Şirketi, Levent Padar tarafından 10 bin TL sermaye ile 21 Ekim'de Esenyurt, Yeşilyurt Mahallesi, Nazım Hikmet Bulvarı'nda kuruldu.

Site yönetimi toplantı tutanağı örneği!

Site yönetimi toplantısında alınan kararların toplantı tutanağına işlenmesi gerekiyor. Peki, site yönetimi toplantı tutanağı nasıl hazırlanır? İşte, site yönetimi toplantı tutanağı örneği!

Site yöneticisi istifa dilekçesi!

Site yöneticisi isterse görevinden istifa edebiliyor. Site yönetim kurulundan istifa etmek için bir dilekçe yazılması gerekiyor. İşte, site yöneticisi istifa dilekçesi!

Kiracı site yöneticisi olabilir mi?

Site Yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için, yönetici ve denetçi atıyor. Peki, kimler site yönetimine seçilebilir? Kiracı site yöneticisi olabilir mi? İşte yanıtı..

Site yöneticisinin değiştirilmesi için ne yapılır?

Sitedeki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenleniyor. Peki, site yöneticisi nasıl atanır? Site yöneticisi değiştirilebilir mi? Site yöneticisinin değiştirilmesi için ne yapılır?

Site yönetiminden istifa edilebilir mi?

Sitede yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için yönetici ve denetçi atanıyor. Peki, site yöneticisinin hakları nelerdir? Yönetici site yönetiminden istifa edilebilir mi?

site yönetimde aidattan sorumluluk Haberi

site yönetimde aidattan sorumluluk

1.    Aidatı Ödemekten Kim Sorumludur? (KMK madde 22)

Kat mülkiyetinin, site yönetiminin, giderlerin muhatabı esasen kat malikidir. Ancak kanun bağımsız bölümleri kullananlardan da gider avansının talep edilebileceği ve hukuki takip yapılabileceğine dair hükümler içermektedir.

Kiracılar, aidatları kat maliki adına yatırmaktan, bağımsız bölüm sahibi ile  yaptığı sözleşme (kira kontratı) üzerinden sorumludur, ancak site yönetimi bu sözleşmeye taraf değildir.

Bazı sitelerde, kullanıcının  (kiracının ), bağımsız bölüm sahibinin ödemelerine ilişkin aidat ve demirbaş-yatırım kalemleri ayrılabilir, ayrılmaktadır. Kanunda böyle bir ayrım yoktur, birinci derece de tüm gider ve onların avanslarından kat maliki sorumludur. Bu ayrım genel kurul kararı ile hukuki, insanımızın hakkaniyete olan inancı dolayısı ile de etiklik kazanmış olur.


2.    Kiracının Aidat Sorumluluğu Var Mıdır? (KMK madde 22)

Bağımsız bölümleri, sahibinin dışında kişiler de kullanıyor olabilir,...