27 / 04 / 2024

Sitelerde enerji maliyeti

Sitelerde enerji maliyeti

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için ''Sitelerde Enerji Yönetimi'' konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Sıfır araçlara son bir ayda yüzde 8 zam! Nedeni ise bambaşka! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Çip krizi, döviz, enerji maliyeti derken sıfır araç fiyatlarına şimdi de TIR şoförü zammı dahil oldu. Tüm dünyada büyüyen TIR şoförü eksikliği nedeniyle sorun teslimatları erteletirken, açığı kapatmaya çalışan firmalar, lojistik maliyetindeki artışı fiyatlara yansıtmaya başladı.

Otomobil alacaklara kötü haber! Tarih resmen belli oldu

EPDK sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50,8, BOTAŞ’ın sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 49,5 zam açıklaması otomobillerdeki indirim beklentisini bitirdi. Araç üretiminde 2021’de yüzde 5 olan enerji maliyeti, zamlardan sonra yüzde 15’e kadar yükseldi. Böylece bu artışın araçlara yansıyacağı ifade

Otomobile enerji zammı yolda

Türkiye’de otomobil üretiminde 2021 yılında yüzde 5 olan enerji maliyeti, elektrik ve doğalgaza gelen son zamlarla yüzde 15’e kadar yükseldi.

Çimento maliyetleri arttı satışlar geçen yıla göre 14,5 milyon tona geriledi

Çimeno sektörü maliyetlerinde doğal gaza zam kaynaklı enerji maliyeti yüzde 10 arttı. Maliyetlerdeki artışlar ve konut sektöründeki durgunluk çimento sektöründeki satışların gerilemesine neden oldu.

Enerji Kimlik Belgesi almanın maliyeti DASK’tan daha düşük!

Türkiye yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER, sektörün son 3 yılına ışık tutan bir rapor hazırladı. İZODER Başkanı Pelesen, Enerji Kimlik Belgesi almanın maliyetinin DASK’tan bile daha az olduğunu vurguladı.

Erzincan'a 7.4 milyon TL'ye enerji üretim tesisi kurulacak!

Erzincan Belediye Başkanlığı, Erzincan Beybağı'ndaki arsa üzerine enerji üretim tesisi kurulmasını işini ihale edecek. İşin, yatırım maliyeti ve kira bedeli 7 milyon 408 bin TL olarak belirlendi.

Rio Olimpiyat Oyunları'nın altyapı maliyeti 7,7 milyar dolar!

Moody's'in 16 Mayıs'ta yayımladığı rapora göre, maliyeti 12 milyar doları bulacak Rio Olimpiyat Oyunları için 7,7 milyar dolar ulaşım, inşaat, enerji, sanitasyon gibi altyapıya harcandı. Yeni spor tesislerine ise 1,8 milyar dolar harcandı.

11 maddede sitelerde enerji tasarrufu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 11 maddede sitelerde enerji tasarrufu " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerde enerji maliyeti nasıl düşürülür?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için ''Sitelerde Enerji Yönetimi'' konusunu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Mehmet Göçmen: Enerji maliyeti düşecek!

Mehmet Göçmen, elektrik enerjisi sektörünün liberalizasyona hazır olduğunu belirterek, "Elektrik piyasasının liberalleşmesini bekliyoruz. Liberalleşme, mesken tüketicileri üzerindeki enerji maliyetini düşürecek önemli bir adım olacak'' dedi.

Isı yalıtımı maliyeti 2015!

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışının ya da bir ortama dışarıdan gelen enerji akışının en aza indirgenmesi için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ısı yalıtımı maliyeti 2015 ne kadar?

İran'la nükleer anlaşma inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

İran ’la anlaşma birçok sektörde olumlu karşılandı. Çimento, inşaat ve mermerde ise endişe var.İnşaata da bir ölçüde iş çıkacağı tahmin ediliyor. Çimento ve mermerde ise enerji maliyeti dezavantajı var.

Wone Lighting yol aydınlatma ürünleri yüzde 50 enerji verimliliği sağlıyor!

Aydınlatma alanında 20 yılı aşkın deneyime sahip olan Wone Lighting yeni yol aydınlatma armatürü Mercure, düşük maliyeti ve sağladığı yüzde 50 oranında enerji verimliliği ile hem güvenlik hem de daha etkin aydınlatmayı tek bir çatı altında sunuyor...

Sitelerde enerji maliyeti Haberi

Sitelerde enerji maliyeti

Konut sitelerinin yönetiminde asıl amaç, sürdürülebilir sakinler memnuniyeti ve emlak değerini artırabilmektir. Bu amaca ulaşmak ancak yönetim becerisi ile mümkündür. Bu beceriye konu olan yönetimlerden birisi de enerjidir. Sitelerde sakinler memnuniyeti ve emlak değerini artırmanın önemli bir argümanı da düşük aidattır. Hizmeti kısmadan, o hizmeti üretmenin maliyetini düşürmek önemlidir, zaten tasarruf da hizmetten değil, o hizmetin maliyetlerinde yapılır.


Sitelerde tüm hizmetler üç girdi ile elde edilir;  

1) Enerji, 

2) Personel, 

3) Malzeme.


Enerji, bu temel üç girdinin maliyetinin yüzde 25 kadarını oluşturur. Diğer iki girdi üzerinden enerjinin siteye maliyeti düşürülebilir. Klasik tasarruf yöntemlerinin yanında, ek-ikiz görevle oluşturulacak enerji yönetim masaları üzerinden hem enerji tasarrufu, hem enerjinin doğru kullanımı, hem de enerjinin siteye maliyeti önce kontrol altına alınır, sonrasında düşürülür hatta etkin bir AR-GE ile...