28 / 03 / 2024

Sivas okul yenileme

Sivas okul yenileme

Sivas'ta bir köy okulu, öğretmenlerin hayırseverlere yazdıkları mektuplar sayesinde toplanan paralarla adeta baştan inşa edildi. Okulları yıkık dökükken okula gelmek istemediklerini söyleyen öğrenciler, şimdi çok mutlu olduklarını söyledi.

Samsun-Sivas demiryolu hattının test sürüşleri yapıldı!

Yenileme çalışmaları süren 90 yıllık demiryolu hattı Samsun-Sivas demiryolu hattında test sürüşleri tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hatta yarın ticari deneme seferlerine başlanacağını belirtti...

Sivas Merkez Kız İmam Hatip Lisesi yeniden inşa ediliyor!

Sivas'ta yıkımı gerçekleşen Merkez Kız İmam Hatip Lisesi'nin yeni binasının inşası sürüyor. Sivas Valisi Salih Ayhan okul inşaatında incelemelerde bulunarak, inşaat hakkında bilgiler aldı.

İZODER okullarda yalıtıma odaklandı!

İZODER’in ‘Okul Yenileme’ projesi ile yüzlerce öğrenci yalıtım uygulamalarıyla donatılmış okullarda özellikle kış aylarını üşümeden ve gürültüden etkilenmeden geçirecek. 

Sivas'ta Futbol Okulu için imza atıldı!

Sivas Futbol Okulu Projesi düzenlenen törenle başladı. Futbol Okulu Projesi düzenlenen törenle başladı. Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, "300 derslikli bir okul ve 100 yataklı bir yurt yapılacak." dedi. 

Samsun-Sivas demiryolu hattının yüzde 80'i tamam!

Yenileme çalışmaları süren 90 yıllık demiryolu hattı Samsun-Sivas demiryolu hattında çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlandı. Hattın Eylül 2018’de açılması planlanıyor..

Sivas Suşehri Ve Şarkışla'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Sivas'ın Suşehri ve Şarkışla ilçelerinde gerçekleştirilmeye başlanan altyapı çalışmaları devam ediyor.

Sivas'ta yeni okullar inşa edilecek!

Sivas İl Özel İdaresi, 2017 yılında kente birçok yeni okul kazandırılacağını ve yatırımlar için çalışmaların İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Bursa Gemlik'te cami ve okul çevreleri yenileniyor!

Bursa’nın gemlik ilçesinde cami ve okulların çevreleri güzelleştiriliyor. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçedeki bütün okul, cami ve sağlık ocaklarının çehresini değiştirdiklerini belirterek, kamu kurum ve kuruluş binalarında da yenileme çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Sivas'ta 6 okul kapatıldı!

SİVAS'ta darbe girişimi sonrası çıkan kanun hükmünde kararname kapsamında FETÖ örgütüyle bağlantılı olduğu iddiasıyla daha önce kayyum atanan 6 okul ile 7 derneğin faaliyetlerine son verildi.

Sivas Yıldız Beldesi Çok Programlı Lisesi'nde sona gelindi!

Sivas merkeze bağlı Yıldız Beldesi’ne 16 derslikli lise yapıldı. Çevre köylerinde ihtiyacını karşılayacak olan okul, bölgenin eğitim seviyesinin yükselmesine de katkı sağlayacak.

Sivas Vali Zübeyir Kemelek İlkokulu’nda sona doğru!

Merhum Sivas Valisi Zübeyir Kemelek’in isminin yaşatılması için karar alınan okulun yapım çalışmalarında sona yaklaşıldı. 500 iş günü içerisinde tamamlanması planlanan 24 derslikli okul, gelecek yıl eğitime başlayacak.

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek İlkokulu'nun inşaatında sona gelindi!

Merhum Sivas Valisi Zübeyir Kemelek'in isminin yaşatılması için karar alınan okulun yapım çalışmalarında sona yaklaşıldı. 24 derslikli okul, gelecek yıl eğitime başlayacak.

Sivas Suşehri'ne yeni okul inşa edilecek!

Sivas Suşehri'nde yeni okul inşa edilmesi için zemin etüt çalışmaları başladı. Kaymakam Kadir Perçi, yeni okulun Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olacağını ifade etti.

Sivas okul yenileme Haberi

Sivas okul yenileme

Sivas'ta bir köy okulunda görev yapan 13 öğretmen, hayırseverlere yazdıkları mektuplarla topladıkları yardımlar sayesinde köy okulunu adeta kolej görünümlü bir eğitim yuvasına dönüştürdü.Merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Beypınarı İlk ve Ortaokulu'nda görev yapan 13 öğretmen, okulun bakımsız durumundan rahatsız oldu ve okul müdürü Numan Kantar öncülüğünde "Beypınar'a bir kolej" adlı proje başlattı. Proje kapsamında kentteki hayırseverlere yazdıkları mektuplarda, okulun durumunu ve eksiklerini anlatan öğretmenler, destek istedi.


Güvenlik kamerası bile var


Okul Müdürü Numan Kantar, 2 yıldır okulda görev yaptığı okulun bakımsız olduğunu ve durumu görünce moralinin bozulduğunu anlattı.Okulun ilk durumuna değinen Kantar, şöyle konuştu:


"Okul çok soğuktu ısınmıyordu. Zemin eskiydi, iç karartıcı bir görüntüsü vardı. Tuvaletler eskiydi, kapıları kırıktı. Mektupların sonucunda toplanan paralarla okula laminant parke, mermer döşendi, yalıtım yapıldı, güvenlik kamerası,...