28 / 03 / 2024

sivasta köy yerleşik alanları

sivasta köy yerleşik alanları

il Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, köy yerleşik alan çalışmalarını, muhtar ve azaların bilirkişiliği yardımıyla yapan İl Özel İdare çalışanları, verileri bilgisayar ortamında encümen üyelerinin onayına sunuyor.

Sivas'ta köy yerleşik alanları belirlenecek!

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, köy yerleşik alan çalışmalarını, muhtar ve azaların bilirkişiliği yardımıyla yapan İl Özel İdare çalışanları, verileri bilgisayar ortamında encümen üyelerinin onayına sunuyor.

Batman Kesmeköprü Köyü sakinleri kira ve çadırdan kurtuluyor!

5 sene önce Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj Gölü altında kalan Kesmeköprü Köyü’nün yeni yerleşim alanında ilk konut yükseldi. 124 Haneli Kesmeköprü Köy Muhtarı İdris Dezen; "6 ay gibi kısa bir zamanda 165 dönümlük alana 124 konut inşa edileceğini söyledi.

Gaziantep Nurdağı'nda depremzedeler köy evlerine yerleşti! Bakan Kurum köy evlerinin videosunu paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nurdağı ilçesinde inşası tamamlanan ve depremzedelerin yerleştiği köy evlerinin fotoğraflarını paylaştı. Bakan Kurum, konu ile ilgili açıklamada da bulundu. İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Ege ve Akdeniz kıyılarında 33 kampanya!

TOKİ, Ege ve Akdeniz kıyılarında toplam 33 yeni proje hayata geçirecek. Peki bu projelerden o yerleşim yerlerinde oturmayanlar ya da gurbetçiler konut alabilecek mi? İşte detaylar...

Gümüş fiyatlarında büyük yıkım başladı! Yerle bir oldu! Elinde bir gram gümüşü olan bile hemen baksın!

Gümüş fiyatları son zamanların en düşük seviyelerine kadar geriledi. Yeni haftaya büyük yıkımla başlayan gümüş fiyatları resmen yerle bir oldu. Peki gümüş bugün kaç TL? Gümüş fiyatları ne olacak? İşte son dakika gümüş fiyatları 28 Haziran 2022...

Balıkesir Karyağmaz köyü yeni yerine taşınmaya hazırlanıyor! 

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı köy, 2010'daki Bakanlar Kurulu'nun kararı ile Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bulunan Yalıntaş Mahallesi'nde inşa edilen konutlara yerleşmeye hazırlanıyor. 

Köyler imara açılıyor iddiası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, 30 büyükşehir belediyesinin sınırlarında yer alan kırsal yerleşik alan sınırını 100 metreden 300 metreye yükseltildi. 

4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti! Atıl arazide iş kurdu!

İzole ortamda salgın sürecini daha rahat geçirmek isteyen Burak Alsan, 4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti. Burada atıl arazide organik tarıma başladı ve 20 kişiye istihdam imkanı sağladı.

Kırsal mahalleler hangi vergilerden muaf?

Kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerler, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca bazı vergilerden muaf olacak, bazılarını ise indirimli şekilde ödeyecebilecekler.

Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği!

Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği bugünkü 31455 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı mecliste!

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMMOB'dan Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanları Planı'na itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Salda Gölü'nde kıyıdan 500 metre geriye ahşap üniteler yerleştirildi!

Burdur'da "Türkiye'nin Maldivleri" olarak anılan Salda Gölü'nde, ziyaretçilerin günlük ihtiyaçları için yapılan ahşap üniteler, doğal dokuya zarar verilmemesi amacıyla kıyıdan yaklaşık olarak 500 metre geriye yerleştirildi.

Ankara Ayaş Evci Köyü şantiye alanına döndü!

Ayaş Evci Köyü sakinleri evlerinin ve ekili arazilerinin arasından bulunan kamyonlardan şikâyet ediyor. Köyün şantiye alanına döndüğünden bahseden Muhtar Orhan Arı, “Ekili ürün bırakmadılar, telefon direğimizi devirdiler, taşıdıkları taşları arazi ve yol kenarlarına saçıyorlar, evlerimi toz toprak i

sivasta köy yerleşik alanları Haberi

sivasta köy yerleşik alanları

Sivas İl Özel İdaresi, köy ve nezraların yerleşik alanlarının tespiti için çalışma başlattı, il Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, köy yerleşik alan çalışmalarını, muhtar ve azaların bilirkişiliği yardımıyla yapan İl Özel İdare çalışanları, verileri bilgisayar ortamında encümen üyelerinin onayına sunuyor. İl Özel idaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, çalışmayla köy sınırlan içerisinde yapılacak inşaat, imar uygulamaları, cins değişikliği ve alım-satım işlemlerinin kolaylaşacağını belirterek, "Bu uygulamayla yerleşim alanı dışında bulunan tanm arazilerinin de korunması amaçlandı. Köy sınırlan içerisinde yapılacak inşaatlarda projelendirmek suretiyle inşaata izin verme yetkisi muhtarlığa verildi" ifadesini...