28 / 03 / 2024

Sivriada imara açık mı

Sivriada imara açık mı

Doğal sit alanı olan Sivriada'ya otel AVM, kongre merkezi, cami yapı minin önünü açan Çevre ve Şehir cilik Bakanlığı tarafından hazırla nan imar planının yürütmesi dur duruldu.

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

İstanbul'da 15 yılda 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanı imara açıldı! 

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı,  2004-2019 yılları arasında İstanbul’da 29 bin 552 hektarlık tarım, orman ve donatı alanının imara açıldığının altını çizerek, depremi işaret etti. Balyalı, İBB binalarının da riskli olduğunu söyledi. 

İstanbul Arnavutköy'de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

İstanbul Arnavutköy’de 67 dönümlük askeri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca ticaret alanı olarak imara açıldı. İşte ayrıntılar...

Mehmet Ersoy'dan yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt verdi. İşte Ersoy'un o yanıtı...

Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridinin imara açılması geri çekildi!

İBB yönetiminin Büyükçekmece Pınar Mahallesi kıyı şeridini imara açması öneren teklifi, mecliste  AK parti ve MHP grupları tarafından verilen 'hayır' oyları ile geri çekildi. 

Akvaryum Koyu'nun imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu!

Akvaryum Koyu ile Çanak Limanı arasında yer alan 99 dönümlük bakir arazinin 7 dönümlük bölümünün imara açılmak istenmesi tartışmalara neden oldu...

Sinop Boyabat'ta 13 dönümlük orman arazisinin imara açılmasına tepki!

Sinop Boyabat Belediyesi Ağustos ayı ilk meclis toplantısında, ilçe emniyet müdürlüğü binası arkasında yer alan ve belediyeye ait 13 dönüm büyüklüğündeki ormanlık alanın imara açılması gündeme geldi.

Yanan alanlar imara açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanan yerlerin imara açılacağı iddialarıyla ilgili, açıklamalarda bulundu. 

Mahmut Tanal'dan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, orman yangınlarında küle dönen ormanlık alanların imara açılmaması için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi verdi. 

Park alanının imara açılmaması için mücadele veren Kıymet Teyze hayaline kavuştu!

Edirne'de 7 sene önce park alanının imara açılmaması için kepçe önünde eylem yapan Kıymet Teyze'nin hayalleri gerçek oldu. 

Anıtkabir’in etrafı imara açılmayacak!

Çankaya Gençlik Caddesi’ndeki bir parselle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi ve Çankaya Belediye Meclisi’nde verilen kat yüksekliği kararı, kamuoyunda ‘Anıtkabir’in etrafında kat yüksekliği oluyor, imara açılıyor’ ifadelerine neden oldu.

Sivriada imara açık mı Haberi

Sivriada imara açık mı

Sivriada imar planı durduruldu. Mahkeme, Sivriada'da ki kültürel varlık olarak tescillener manastır, kilise ve sarnıçlar yol sayılarak hazırlanan planın şehir cilik ilkelerine ve kamu yararın* uygun olmadığına karar verdi Adalar Belediyesi Çevre ve Şe hircilik Bakanlığı'nın 17 Hazi ran 2013 tarihinde onayladığ Sivriada'yı "askeri alan" kullanı mından çıkarıp "turizm+kültüre tesis" alanına dönüştüren plar değişikliklerine itiraz etmişti. İti razlardan sonuç alınamayınca be lediye konuyu mahkemeye taşıdı. Planların yürütmesinin durdu rulması ve iptali istemi ile açılar davada İstanbul 3. İdare Mahke mesi bilirkişiler tarafından yapılar keşif sonrasında yürütmeyi dur durma kararı aldı. Adalar Beledi ye Başkanı Atilla Aytaç, bu kara sonrasında ada için yeni bir plar yapılmasının gündeme gelebile ceğini söyledi. Aytaç "Yürütmey durdurma kararı adada artık hiç birşey yapılamayacağı anlamı...