19 / 04 / 2024

Söğütlü kilisesi restorasyon

Söğütlü kilisesi restorasyon

Bayburt merkeze bağlı Söğütlü köyünde bulunan ve bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya başlayan 300 yıllık kilisenin aslına uygun onarılarak inanç turizmine kazandırılması isteniyor. Adnan Türkben, "Kilisenin orijinal halini bozmadık'' dedi.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Mardin'de Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışta! 

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışa çıkarıldı. Kilise için 7 milyon 250 bin TL isteniyor. 

Küçükçekmece Söğütlüçeşme Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Küçükçekmece ilçesi, Söğütlüçeşme Mahallesi, 593 ada, 12 ve 13 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 17.11.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıktı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Sütlüce Parkı Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Sütlüce Parkı Şubesi bugün Beyoğlu'nda 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Cumhuriyet tarihinin ilk Süryani Kilisesi'nin inşaatında son durum!

Yeşilköy'deki Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin yapım çalışmaları hızla sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan kilise çalışmalardan sonra Cumhuriyet tarihinin sıfırdan inşa edilen ilk Süryani kilisesi olacak.

Örnektepe ve Sütlüce mahallelerinin imar planlarına yargıdan iptal kararı!

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, ‘riskli alan’ ilan edilen Beyoğlu Örnektepe ve Sütlüce mahallelerine ait “1. Etap planlarını” iptal etti.

TCDD'den Söğütlüçeşme İstasyon ve Yaşam Merkezi Projesi açıklaması!

TCDD Genel Müdürlüğü, Söğütlüçeşme İstasyon ve Yaşam Merkezi Projesi'yle ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Şerdil Dara Odabaşı: Söğütlüçeşme’nin parka çevrilmesini teklif edeceğim!

İstanbul’dan Ankara’ya giden Yüksek Hızlı Tren’in kalkış istasyonu olan Söğütlüçeşme istasyonunun içinde sosyal donatı ve ticaret alanları olan bir tren garına dönüştürülme projesine ilişkin tepkiler devam ediyor...

Söğütlüçeşme'deki AVM Gar projesine tepki!

Kadıköy Söğütlüçeşme’de AVM yapılmak istenmesine tepki gösteren Kadıköy halkı, “Yaşam alanlarımızın bir avuç sermayedara peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Söğütlüçeşme AVM Gar projesinde inşaat alanı arttı, kira bedeli aynı kaldı!

İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olan Kadıköy Söğütlüçeşme’deki TCDD arazisine yapılması planlanan tartışmalı AVM’nin arkasında rant olduğu ileri sürüldü. İddialara göre, TCDD alana pazar kurdursaydı bile bugün en az aylık 4 milyon TL kazancı olacaktı şimdi ise aylık 160 bin TL alacak...

Söğütlüçeşme'de yapılacak 'AVM Gar' projesinin maliyeti 193 milyon 794 bin TL!

TCDD’nin İstanbul’daki Söğütlüçeşme’ye yaptıracağı “AVM Gar”ın projesi ortaya çıktı. AVM, 25 yıl boyunca inşaatı yapan şirket tarafından işletilecek ve şirket, açılış öncesi aylık sadece 32 bin TL, sonrasında da 161 bin TL kira ödeyecek...

Şerdil Dara Odabaşı: Söğütlüçeşme YHT Garı projesine yine itiraz edeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy’deki “Söğütlüçeşme Yüksek Hızlı Tren Garı” projesi planları için İstanbul 13. İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararını üst mahkeme kaldırdı...

Torunlar GYO kısıtlı çalışma düzenine geçti!

Torunlar GYO, portföyünde bulunan  Alışveriş Merkezlerinde Market, Eczane, Yeme İçme İşletmeleri ve faaliyetine devam etmek isteyen  diğer işyerlerinin de çalışmalarına  imkan sağlayacak şekilde  kısıtlı çalışma düzenine geçilmesine karar verdi.

Söğütlü kilisesi restorasyon Haberi

Söğütlü kilisesi restorasyon

Söğütlü köyü muhtarı Adnan Türkben, yaptığı açıklamada, köy halkı olarak atıl ve bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan tarihi kilisenin restore edilerek turizme kazandırılmasını beklediklerini söyledi. Bayburt'un köklü tarihi geçmişi nedeniyle tarihi ve kültürel varlıklar bakımından oldukça zengin bir il olduğunu belirten Türkben, "Önceki yıllarda köyümüze kiliseyi ziyaret için çok sayıda turist gelirdi. Şimdi ise kilise tahrip olduğundan dolayı aıtık turistler de gelmiyor. Kilisenin restorasyonunun yapılmasını istiyoruz" dedi. Türkben, kilisenin 300 yıllık tarihi geçmişe sahip olduğunu anlatarak, bugüne kadar köylülerce korunduğunu, artık koruyamayacakları bir duruma geldiğini kaydetti. 


Geçmiş yıllarda ambar ve samanlık olarak da kullanıldı!

Köy halkı olarak kiliseyi önceki yıllarda camiye dönüştürmek istediklerini ama sonra bu fikirlerinden vazgeçtiklerini dile getiren Türkben, "Kilisenin orijinal halini bozmadık. 


Sadece doğu kısmında bir kapı...