26 / 04 / 2024

sokağa çıkamayan vergi ödeyecek mi

sokağa çıkamayan vergi ödeyecek mi

Emlak vergisi için de ödeme zamanı geldi. Peki 65 yaş üstünde olanlar, emlak vergisi ödemesi için de sokağa çıkma yasağının bitmesini bekleyecek mi? İşte merak edilen o sorunun cevabı....

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan 12 yıl önceki Van depremini hatırlattı: Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depremle ilgili anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,'' Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

Elazığ'da korkutan deprem: Halk sokağa çıktı

Kandilli Rasathanesi, Elazığ'ın Beydoğmuş ilçesinde merkez üssü bulunan bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Bu deprem, şiddetli bir şekilde hissedildi ve halk sokaklara çıktı.

Asgari ücrete ilk 6 aydaki TÜFE kadar zam! İTO Başkanı açıkladı: Vergi dilimleri de gözden geçirilmeli!

İTO Başkanı Şekip Avdagiç, Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zamla ilgili açıklamalarda bulundu ve makul olanın ilk 6 aydaki TÜFE kadar zam yapılması olduğunu aktardı. İşte ayrıntılar...

Portekiz'de binlerce kişi konut sorununa çözüm için sokağa indi!

Birleşik Sol partisinin lideri Catarina Martins konu ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, Avrupa'nın en düşük maaşlarının ülkelerinde olduğunu ama konut fiyatlarının dünyanın en pahalısı olduğunu söyledi.

Dikkat! 2023 yılında ödeyeceğimiz vergi ve harçlara büyük zam geldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı dakikalar önce yaptığı açıklamada, vergi ve harçlara zam yapıldığını duyurdu. Peki yeni yılda alınacak vergi ve harçlarda yapılacak artış oranları ne kadar olacak?

Gün ışımadan kendilerini sokağa attılar: SGK müdürlüklerine EYT’li akını!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın EYT ile dün akşam yaptığı açıklamanın ardından, Türkiye genelindeki SGK müdürlükleri, emeklilik hakkından faydalanmak isteyen vatandaşların adeta akınına uğradı.

Salgından sonra kendimizi sokağa atıp, 150 milyar TL harcadık!

Türk halkı salgın nedeniyle evde kapalı kaldığı yaklaşık iki yılın ardından kendini sokağa atarak adeta para saçtı. Bu dönemde restoran ve otel gibi ev dışı tüketim sektöründeki işletmelerde harcanan para dudak uçuklattı.

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.

Enerji fiyatları halkı sokağa döktü! 70 bin kişi hükümeti protesto etti

Çekya’nın başkenti Prag’da 70 binden fazla protestocu, artan faturalar ve Rusya-Ukrayna savaşında hükümetin taraflı politikasına karşı sokağa döküldü.

Boğaz geçiş ücreti açıklaması! Vergi ve harçlara güncelleme yapıldı! İşte detaylar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından boğaz geçiş ücreti açıklaması yapıldı. İşte detaylar!

5 bin lirayı aşan vergi cezalarında flaş gelişme! Resmi Gazete'de yayımlandı

Vergide 5 bin lirayı aşan özel usulsüzlük cezaları da uzlaşma konusu olabilecek. Ayrıca 5 bin lirayı aşan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları da uzlaşma konusu olabilecek. Söz konusu tutar, her yıl yeniden değerleme oranında yükseliyor.

Paraları bankalarda mahsur kalmıştı! Hükümetten yeni açıklama geldi

Çin’de kırsal bankalarda dondurulan mevduatlara ulaşılamaması vatandaşı sokağa dökmüştü. Hükümet, dondurulan mevduatların vatandaşlara ödeneceğini açıkladı.

sokağa çıkamayan vergi ödeyecek mi Haberi

sokağa çıkamayan vergi ödeyecek mi

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü yazısında ''65 yaş üstü için emlak vergisi'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı....

Gelir vergisi beyannameleri için açıklama yapmıştık önceki yazılarda… Normalde mart sonuna kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamesi tüm beyanname verecek vatandaşlar için nisan sonuna kadar uzatılmıştı.

65 yaş üstü beyana tabi gelir elde eden mükellefler içinse, sokağa çıkma yasağının bitmesinden sonra gelir beyanı yapılabilecek.

Yasağın bitmesinden sonraki 15 gün içinde gelir vergisi beyanlarını verebilecekler, ilk taksit ödemelerini de yine aynı sürede yapabilecekler.

Okurlarımız şimdi haklı olarak soruyor… 65 yaş üstünde olanlar, emlak vergisi ödemesi için de sokağa çıkma yasağının bitmesini bekleyecek mi?

ÖDEME ZAMANI 

Emlak vergisi için de ödeme zamanı geldi… İlk taksitinin mayıs ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. İkinci taksitse kasım sonuna kadar ödenebiliyor.

Aslında...