27 / 04 / 2024

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1'e düşmeli!

Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerektiğini açıkladı.



Milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücret artışı bugün belli oluyor. İlk asgari ücret konferansı 7 Aralık'ta yapıldı. 14 Aralık'ta ikinci bir toplantı yapıldı. 3. Asgari Ücret Konferansı bugün yapılacak. Öte yandan asgari ücretli işçilerle ilgili teklifler vardı. Bir vergi hukuku profesörü, asgari ücretli vatandaşların çok para harcadığı kalemlerde vergilerin düşürülmesini önerdi. Türkiye'de vergi yükünü taşıyan ana grubun asgari ücretliler olduğunun altını çizerek, “Asgari ücret belirlenirken geçim şartları ile yoksulluk sınırının dikkate alınması Anayasal bir zorunluluktur. Bunun için ise, sadece asgari ücret miktarına odaklanmak yeterli değildir. Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerekir. Aksi halde, bir el ile verilen diğer el ile alınmış olunur” şeklinde konuştu.

Asgari ücrette şok öneri! Vergi düzenlemesi ile KDV yüzde 1 e düşmeli!

"TEK BAŞINA ASGARİ ÜCRET ARTIRIMI YETERLİ DEĞİL"

Vatan Gazetesi'nden Alican Yıldırım'ın haberine göre; 2022'de yapılan düzenlemelere rağmen asgari ücretin yoksulluk sınırının altında kaldığına dikkat çeken Yavaşlar, asgari ücret üzerindeki dolaylı vergi yükünü azaltmak için önerilerini açıkladı. Yavaşlar, “2022 yılı bitmeden, enflasyon nedeniyle alım gücü daha da azalan bu kesimin mali gücünü dikkate alan bir vergilendirme için gerekli önlemler alınmalıdır. Tek başına asgari ücret artırımı, yeterli etki yaratmayacaktır. Asgari ücrette aşınma ile genel ücret eşitsizliği arasındaki ilişki, bilimsel olarak ispatlanmıştır. Bu ise, çalışma hayatındaki verimliliği azaltmadan kayıt dışılığa artırmaya kadar farklı sonuçlara yol açmaktadır” ifadelerini kullandı. İşte Yavaşlar'ın açıklamasının ayrıntıları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön