25 / 04 / 2024

Soma Yırca termik santral

Soma Yırca termik santral

Yırca'da termik santralde yürütmenin durdurulması kararı verildi. Greenpeace ve Yırcalı köylülerin avukatı Bayram: "Yırca Mahallesinde kurulması planlanan termik santraldeki ÇED kararıyla ilgili yürütmenin durdurulması kararı verildi.

Yılmaz Gençoğlu'ndan Soma yatırımlarına tam not!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Soma’da gerçekleştirdiği hizmetleri yerinde incelemek amacıyla ilçeye ziyaret gerçekleştirdi.

Manisa Soma'daki 150 yıllık evler restore ediliyor!

Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık 150 yıllık bir geçmişinin olduğu belirtilen Çarşı Camisi’nin yanındaki Ahmet Kemahlı’dan kalma ev, restore ediliyor.

Silivri Çerkezköy Termik Santrali Çevre Düzeni Planı askıda!

Çerkezköy Termik Santrali için İstanbul Silivri sınırlarında kalan 485 hektar alana ait 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin yüzde 95‘i tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görev kapsamındaki Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin, yüzde 95‘i tamamlanan betonarme imalat çalışmalarının kontrolleri gerçekleştirildi.

Soma Adilköy ilk asfalt yoluna kavuştu!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma’nın Adilköy Mahallesi’nde asfalt çalışması yaptı. Mahalle Muhtarı Raşit Yıldıran, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Allah razı olsun. Mahallemiz tarihi boyunca hiç asfalt görmemişti, Büyükşehir Belediyesi yaptı” dedi.

Soma Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görev kapsamındaki Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nin, yüzde 80‘i tamamlanan betonarme imalat çalışmalarının kontrolleri gerçekleştirildi.

Manisa Soma'da kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde uygulanan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Ege Linyitleri İşletmesi'ne (ELİ) ait 60 ve 40'ar yıllık apartmanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan izinle yıkılmaya başlandı.

14 yılda 919 HES ve 565 termik santral kuruldu!

2002’den bugüne 439’u 10 MWm’nin altında 919 HES projesi için elektrik üretim lisansı verildi, 2013’te mikro HES’lerden vazgeçilince termik santralda lisanslanan kurulu güç yüzde 50 arttı.

Çanakkale Cenal Termik Santrali'nin yürütmeyi durdurma talebine ret!

Çanakkale’nin Biga İlçesi Karabiga Beldesi’nde inşaatı süren Cenal Termik Santralı hakkında açılan ÇED Olumlu Kararı’nın iptali ve yürütmesinin durdurulması davasında yürütmeyi durdurma talebi reddedildi.

Soma'da üçüncü termik santral inşaatı hızla sürüyor!

Soma'da Kolin İnşaat'ın 1 milyar dolarlık yatırımla yapacağı 510 megavat gücündeki üçüncü termik santral inşaatında büyük aşama kaydedildi.

Çanakkale Çırpılar Köyü'ndeki termik santral projesi protesto edildi!

Çanakkale Yenice'ye bağlı Çırpılar Köyü'nde kurulması planlanan termik santrale, yöre halkının tepkisi sürerken, 65 köy muhtarı 'Kazdağları'nda Termik Santral İstemiyoruz' adlı metni imzalayarak Ankara'da yetkili makamlara sundu.

TOKİ Soma 301 Konutları bu yıl tamamlanacak!

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, 301 madencinin aileleri için TOKİ tarafından yaptırılan konutların bu yıl içinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Afşin Elbistan Termik Santrali'nde üretim neden durdu?

Türkiye'nin en büyük termik santrali olan Afşin- Elbistan B Termik Santrali, Çöllolar Kömür İşletmesi'nde yaşanan obruk ve göçükler dolayısıyla ikinci bir emre kadar 'off' durumuna geçti.

Soma Yırca termik santral Haberi

Soma Yırca termik santral


6 bin zeytin ağacının kesildiği Manisa’nın Soma İlçesi Yırca Köyü’nde yapılması planlanan termik santralın ÇED kararı için de mahkemeden yürütmeyi durdurma geldi


Santralla ilgili daha önce de acele kamulaştırma kararı mahkeme tarafından durdurulmuştu. Greenpeace ve köylülerin açtığı davada, Manisa İdare Mahkemesi, santrala verilen ÇED olumlu kararını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın savunması alınana kadar ortadan kaldırmış...