24 / 04 / 2024

sözleşme aracılığıyla şufa hakkı

sözleşme aracılığıyla şufa hakkı

Sözleşmeden doğan şufa hakkı nedir? Sözleşmeden doğan şufa hakkının tapuya şerhi nasıl olur? Peki bu işlemin mali yönü nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Kızılbük GYO hisselerinde manipülasyon için sözleşme imzalanmış: İşte borsa tarihine geçen büyük oyun!

Borsa İstanbul’da küçük yatırımcının birikimlerini “fiyat oyunlarıyla” eriten manipülatörlerin aralarında imzaladığı yazılı sözleşme imzalandı. Mehmet Ali Ilıcak ile Bilal Turgut'un Kızılbük GYO hisseleri için yaptığı spekülasyon anlaşması ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme süreci 1 Ağustos'ta başlıyor: Memur-Sen, maaş artış oranı teklifini hazırladı!

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği toplu sözleşme süreci başlıyor. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, teklif ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Tokat Dedeli emekli TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın TOKİ Tokat Dedeli projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Yozgat Yenifakılı'da sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat Yenifakılı projesi için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Çorum Kargı'da sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Çorum Kargı projesi için sözleşme dönemi başlıyor.

TOKİ Yozgat Yenifakılı'da sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Yozgat’ın Yenifakılı İlçesi’nde hayata geçirdiği 207 konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Konya Ereğli'de sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Konya Ereğli Orhaniye alt gelir grubunda yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Kırşehir Akpınar TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kırşehir Akpınar projesindeki daireler için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Niksar alt gelir grubunda sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Tokat Niksar alt gelir grubunda yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Denizli Çivril TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Denizli Çivril TOKİ projesinde yer alan 330 adet konut için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Buruk TOKİ'de sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Buruk projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ Adana Sarıçam'da sözleşme dönemi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Sarıçam projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor.

sözleşme aracılığıyla şufa hakkı Haberi

sözleşme aracılığıyla şufa hakkı

Sözleşmeden doğan şufa hakkı


Şufa hakkı; bir taşınmaz malın satılması durumunda, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Şufa hakkı sözleşmeden doğan şufa hakkı ve kanuni şufa hakkı olarak ikiye ayrılıyor. Sözleşmeden doğan şufa hakkı nedir? sorusunun cevabı haberimizin devamında yer alıyor


Sözleşmeden doğan şufa hakkı


Bir taşınmaz malın maliki veya hissedarı tarafından o taşınmaz üzerinde mülkiyet payı bulunmayan bir üçüncü kimseye sözleşme ile tanınan şufa hakkına sözleşmeden doğan şufa hakkı deniyor.

Bu şufa sözleşmesinin noterce düzenlenmiş olması gerekir.  Şufa hakkının tapu siciline şerhi, malik veya yetkili temsilcinin yazılı istemi ile oluyor. Ancak şufa sözleşmesinin de şerh istemi ile birlikte tapu sicil müdürlüğüne verilmesi gerekiyor. Şerh isteme yetkisi şufa hakkı sahibine de verilebiliyor.


Şufa hakkı tapu kütüğüne şu şekilde şerh...