28 / 03 / 2024

Stadyum üzerine cami

Stadyum üzerine cami

Diyarbakır'da Atatürk Stadyumu'nun bulunduğu alan üzerinde aynı anda 20 bin kişinin saf tutabileceği Türkiye'nin en büyük camisi inşa edilecek

İstanbul Avcılar'da caminin minaresi yıkıldı!

Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camisi'nin minaresi yıkıldı. Yaşanan olay üzerine cami etrafında güvenlik önlemi alındı.

Türkiye yurt dışında nerelerde cami inşa etti?

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat'ın, Kırgızistan'da davet edildiği bir iftara Gülen yapılanmasına mensup olduğu söylenen bir kişinin de gelmesi üzerine, "Biz burada 35 milyon dolara cami yaptıralım, siz bizi teröristlerle aynı masaya oturtun" sözlerini sarf etmesi gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Caracas'ta cami inşaatı için yer talebi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela'nın talebi üzerine Caracas'ta iki ülke dostluğuna yaraşır bir cami inşa etmeyi planladıklarını söyledi. Erdoğan, ''Kendilerinden yer talebinde bulundum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Caracas'ta cami inşa etmeyi planlıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Erdoğan, "Venezuela'nın talebi üzerine Caracas'ta iki ülke dostluğuna yaraşır bir cami inşa etmeyi planlıyoruz" dedi.

Meram'daki cami inşaatı hızla sürüyor!

Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Dede Korkut Mahallesi'ndeki Şehit Erol Olçok Parkı içerisinde vatandaşların talebi üzerine inşa edilen cami inşaatını gezdi..

Sivas Sarkışla'ya 400 kişilik cami inşa edilecek!

Şarkışla ilçesinde 400 kişilik cami yapılması için çalışmalara başlandı. Şarkışla TOKİ Yunus Emre Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Recep İslamoğlu, caminin bin 470 metrekare alan üzerine inşa edileceğini söyledi.

Adıyaman Ulu Cami aslına uygun restore edilecek!

Restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Ulu Cami ile ilgili yerel basında yer alan haberler üzerine harekete geçen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi camide yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Adıyaman Ulu Cami restore ediliyor!

Restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Ulu Cami ile ilgili basında yer alan haberler üzerine harekete geçen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi camide yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Hakkari Ulu Cami yıkım çalışmalarında sona gelindi!

Hakkari Merkez Ulu Caminin enkaz kaldırma çalışmaları son aşamaya geldi. Merkez Ulu Cami yaklaşık bin metre kare üzerine inşa edilecek ve içerisinde bir çok üniteyi barındıracağı belirtildi.

Menderes Türel Antalya Ulu Cami projesini tanıttı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, tamamlandığında Antalya'nın en büyük camisi olmaya aday 42 dönüm üzerine konumlandırılacak Antalya Cami'nin projesini tanıttı. Camide aynı anda 30 bin kişi ibadet edebilecek.

Sıtkı Severoğlu: Cami İpekyolu üzerine yapılsın!

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı B. Sıtkı Severoğlu, Kamil Ocak Stadyumu alanına cami yapılması ile ilgili tartışmalar konusunda bir açıklama yaptı.

Topbaş'tan Validebağ açıklaması: Cami yapılabilir!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, "İtirazımız üzerine 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma ve plan iptalini kaldırdı. Yani şu anda 1/5000 planımız geçerli ve burada bu cami yapılabilir hale geldi" dedi.

Üsküdar'da ruhsatlı cami inşaatına engel!

Üsküdar Belediyesi'nin, Altunize Mahallesi Raufpaşa Hanı Sokak üzerinde bulunan 1000 metrekarelik alanda cami inşaatı yapmak istemesi üzerine mahalle sakinleri bir süre önce araçlarını park ederek inşaata engel olmak istedi...

Stadyum üzerine cami Haberi

Stadyum üzerine cami

Yaklaşık 42 yıldır hizmet veren Diyarbakır Atatürk Stadyumu'nun yer aldığı 51 bin metrekarelik alan üzerinde Türkiye'nin en büyük camisi yapılacak. Diyarbakır İl Müftülüğünce, Diyarbakır'ın bazalt taşından, Medine'deki Mescid-i Nebevi benzeri inşa edilecek caminin, 20 bin kişinin aynı anda saf tutacak büyüklükte olması öngörülüyor. Bedensel engellilerin, ibadetlerini rahatça yapabilmesi ve vaazı dinleyebilmesi için de camide özel bölümler oluşturulacak.

Diyarbakır İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, göreve geldiği günden bu yana kentte kendi alanıyla ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.

İlin büyümesi sonucu Ulu Camii'nin bütün tarihi özelliklerine rağmen, artık kente cevap verecek durumda olmadığını dile getiren Erdoğmuş, bu ihtiyaçtan hareketle, merkezi bir yerde ve Türkiye'nin de en büyük camisi özelliğine sahip cami yapmayı planladıklarını anlattı.

Erdoğmuş, TOKİ'nin de Diyarbakır'a yeni bir stadyum yapma çalışmasıyla, mevcut stadyum yerinin,...