29 / 03 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Caracas'ta cami inşa etmeyi planlıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Caracas'ta cami inşa etmeyi planlıyoruz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Erdoğan, "Venezuela'nın talebi üzerine Caracas'ta iki ülke dostluğuna yaraşır bir cami inşa etmeyi planlıyoruz" dedi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro,  gerçekleştirdikleri baş başa görüşmelerinin ardından Miraflores Sarayı'nda ortak  basın toplantısı gerçekleştirdi.

Konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Türkiye'den Venezuela'ya Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştirmekten  duyduğu memnuniyeti dile getirdi.. Erdoğan, "Sömürgecilere karşı verdiği mücadele  ile adı tarihe ve gönüllere kazınan Simon Bolivar'ın memleketinde olmaktan  duyduğum mutluluğu ayrıca belirtmek isterim. Şahsıma ve heyetime gösterilen  hüsnükabul için teşekkür ediyorum." dedi.

"CARACAS'TA CAMİ İNŞA ETMEYİ PLANLIYORUZ"

Türkiye Venezuela arasındaki beşeri ve ticari münasebetlerin bu  seferlerin de katkısıyla daha da güçleneceğine inandığını belirtenErdoğan, şöyle konuştu:

"Altyapı, inşaat, sivil havacılık, savunma sanayi, enerji, madencilik,  sağlık, tarım ve turizm gibi pek çok alanda bilgi ve tecrübelerimizi  paylaşabiliriz. Venezuela'nın talebi üzerine Caracas'ta iki ülke dostluğuna  yaraşır bir cami inşa etmeyi planlıyoruz ve kendilerinden yer talebinde bulundum  ve kendileri de buna olumlu bir yaklaşım göstermek suretiyle gerçekten milletimin de memnuniyetini böylece ifade etmiş olayım."

İlgili görevlilerin tahsis edilmesi öngörülen alanları inceleyerek  gerekli fizibilite çalışmalarını tamamlayacaklarını söyleyen Erdoğan, Venezuela  Bolivarcı Üniversitesinde Mustafa Kemal Atatürk kürsüsü,  Ankara  Üniversitesinde  de Simon Bolivar kürsüsü kurulması kararından da ayrıca memnuniyet duyduklarınıbelirtti.

 


Geri Dön