26 / 04 / 2024

Şufa davası nedir

Şufa davası nedir

Hisseli arsa birden fazla kişinin sahip olduğu taşınmaz olarak tanımlanıyor. Peki hisseli arsa satışı nasıl olur? İşte, hisseli arsanın satışı!

Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır?

Şufa Hakkı başka bir ifade ile önamlım hakkı, bir taşınmaza ilişkin belirli bir kişiye öncelikli satın alma hakkı tanıyan bir hak olarak biliniyor. Peki, Şufa Hakkı nedir, nasıl kullanılır? Şufa Hakkı davası nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

4 başlıkta şufa davası devam ederken payın ikinci kez satılması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, 4 başlıkta şufa davası devam ederken payın ikinci kez satılması konusunu kaleme aldı...

7 maddede şufa hakkı!

Şufa hakkı nasıl kullanılır? Görevli ve yetkili mahkeme neresidir? Şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Sözleşmeden doğan şufa hakkı nedir? Şufa hakkından feragat etmek veya vazgeçmek mümkün mü? Şufa hakkı nedir? Şufa hakkını kullanma şartları nelerdir?

Alarko ve Ağaoğlu'nun Ortaköy'deki arsa davası çözüldü!

Ortaköy'de üzerinde Alarko Holding’in merkez binasının da yer aldığı arsanın 2/3 hissesini Ali Ağaoğlu’nun şirketlerinden Akdeniz İnşaat, 1/3 hissesini ise Alarko tarafından satın alınmasıyla iki şirket arasında başlayan şufa hakkı davası çözümlendi.

Şufa davasını kimler açabilir?

Şufa hakkı, öncelikle satın alma hakkı oluyor. Hisseli taşınmaz mallarda, bir hissedarın hissesini satmak istemesi halinde doğuyor. Peki, şufa davasını kimler açabilir? Şufa davası nasıl açılır?

Şufa davasında hak düşürücü süre!

Şufa hakkı, paylı mülkiyete konu olan bir taşınmazda bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde doğuyor. Peki, şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Dava ne zaman açılmalı?

Şufa davası hangi mahkemede açılır?

Şufa hakkı, paylı mülkiyete konu olan taşınmaz malın paydaşlarından birinin payını bir üçüncü kişiye satması halinde kullanılıyor. Bu hak için dava açılabiliyor. Peki, şufa davası hangi mahkemede açılır?

Hisseli tapu şufa hakkı davası nasıl açılır?

Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payım tamamen veya kısmen üçüncü kişiye sarması halinde, diğer paydaşlar önalım hakkım kullanabiliyor. Peki, hisseli tapu şufa hakkı davası nasıl açılır?

Şufa hakkı davası nasıl açılır?

Hisseli bir taşınmaz malın satılması halinde, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkına şufa hakkı deniyor. Peki, şufa hakkı davası nasıl açılır? İşte yanıtı..

Ortaklığın giderilmesi davası şufa hakkı!

Şufa hakkı, paylı mülkiyete konu olan taşınmazda bir paydaşın payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, diğer paydaşlar tarafından kullanılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davasında şufa hakkı kullanılır mı?

Şufa davası masrafları!

Şufa hakkı, bir gayrimenkulün satılması durumunda, önceliğin verildiği hak olarak ifade ediliyor. Peki, şufa hakkı nasıl kullanılır? Şufa davası masrafları nelerdir? İşte şufa hakkı davası yargıtay karar örneği...

Şufa davasında KDV uygulaması!

Önalım (şuf 'a) hakkında KDV Uygulaması hakkında, 10/04/2013 tarihli ve 52796708-3065/03-2 sayılı genelge bulunuyor. Peki, şufa davasında KDV nasıl uygulanır? İşte Şufa davasında KDV uygulaması..

Paydaşlar arasında şufa hakkı!

Şufa hakkı, bir taşınmaz malın satılması halinde, onu diğer alıcılara nazaran öncelikle satın alabilme hakkı olarak tanımlanıyor. Peki, paydaşlar arasında şufa hakkı davası açılabilir mi?

Şufa davası nedir Haberi

Şufa davası nedir

Hisseli arsanın satışı nasıl olur?

Hisseli arsa birden fazla kişinin sahip olduğu taşınmaz anlamına geliyor. Bunlar tüzel veya gerçek kişi ortaklıkları olabiliyor. Bunlarda hisse sayısının hiç bir önemi bulunmuyor.  Sınırsız sayıda hissedar olabiliyor. 


3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. ve 42. maddelerine göre gecekondu yapılaşmasını engellemek amacıyla bazı engeller bulunuyor. Bunlar hisse devrinde önemli teşkil etmiyor. 


Hisseli arsa iştirak halinde mülkiyet veya müşterek mülkiyet şeklinde olabiliyor. İştirak halinde mülkiyet miras malları olarak biliniyor.  El birliği ile mülkiyet, mirasçıların gayrimenkulün her alanında eşit hakka sahip olduğunu gösteriyor. Paylı mülkiyet mirasçıların gayrimenkulde ne kadar payı olduğunu gösteriyor. Peki, hisseli arsanın satışı nasıl olur?


Hisseli arsanın satışı!

Hisseli arsa paydaşlardan birine satılabileceği gibi, paydaş olmayan birini de satılabiliyr. Taşınmazın paydaşlar dışında birine satılması halinde diğer hissedarlarımn öncelikli satın...