29 / 03 / 2024

süleymaniyede kentsel dönüşüm

süleymaniyede kentsel dönüşüm

İstanbul Süleymaniye’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KİPTAŞ, 10 hektarlık alanın yüzde 60’ını satın aldı. Geri kalan kısımla ilgili belediye ile mülk sahipleri arasında anlaşmazlık yaşanıyor...

Süleymaniye'de tarihi evler yeniden inşa ediliyor!

Süleymaniye'de dönüşüm sessiz sedasız yaşanıyor, tarihi evleri birer birer yeniden inşa ediliyor

Kentsel dönüşüm işe yaramıyor mu? Mimar Önder Yılmaz'dan ezber bozan dönüşüm açıklaması!

Her bir köşesi deprem riski altında olan Türkiye'de sık sık kentsel dönüşümün önemi dile getiriliyor. Mimar Önder Yılmaz, X sosyal medya hesabından dönüşüm ile ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı. İşte Yılmaz'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte birinin dönüşmesi gerektiğini aktararak, kentsel dönüşümün hızlandırılacağını söyledi. İşte ayrıntılar..

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası başladı mı, ne zaman başlayacak? Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır?

Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası gündemde yer alan konulardan biridir. Peki Yarısı Bizden kentsel dönüşüm kampanyası ne zaman başlayacak? İşte detaylar!

Nimetullah Kaya: Depreme karşı en kesin çözüm nitelikli kentsel dönüşüm!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen, depremi hatırlatarak riskli binaların yenilenmesi sürecinde kentsel dönüşümün önemine değindi.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda kentsel dönüşüm Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Kızılcahamam'da bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısı'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm tepkisi!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik tepkilerini dile getirdi. 

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Hürriyet gazetesi yazarlarından Dr. Hüseyin H. Serdar bugünkü yazısında kentsel dönüşüm projelerini kaleme aldı. İşte Dr. Hüseyin H. Serdar'ın o yazısı...

Abdül Batur’dan kentsel dönüşüm çağrısı!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Ticaret Odası (İZTO)’nun ekim ayı olağan meclis toplantısında kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm sorunu çözüldü!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ilçedeki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili yaptığı açıklamada Çırpıcı Mahallesi'nde 2015 yılından bu yana süren kentsel dönüşüm sorununu çözüme kavuşturduklarını müjdeledi.

Sakarya Erenler'e kentsel dönüşüm müjdesi!

Sakarya Erenler Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda kentsel dönüşüm için imar planlarına onay verildi.

Kentsel dönüşüm nasıl olmalı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında kentsel dönüşüm çalışmalarının nasıl olması gerektiğini kaleme aldı.

Bursa Sıcaksu kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin merkezinde atıl olarak bulunan Sıcaksu'da kentsel dönüşüm projesi için ihaleye çıkıyor. Projenin ihalesi 9 Eylül'de gerçekleşecek. 

süleymaniyede kentsel dönüşüm Haberi

süleymaniyede kentsel dönüşüm

İstanbul Süleymaniye’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KİPTAŞ, 10 hektarlık alanın yüzde 60’ını satın aldı. 


Geri kalan kısımla ilgili belediye ile mülk sahipleri arasında anlaşmazlık yaşanıyor. Vatandaşlar, ev ve arsalarının ucuza alınmak istendiğini belirtiyor. KİPTAŞ ise ederinden çok fazla fiyat istenmesinden şikayetçi. Prof. Dr. Recep Bozlağan, projelerin katılımcı bir şekilde yürütülmesiyle çözüm sağlanacağını anlatıyor.  Süleymaniye’nin tarihi dokusuna uygun proje geliştirilmesi gerektiğini söylüyor.


İstanbul’un tarihî yarımadasında bulunan Süleymaniye’de yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarının durdurulmasının ardından tartışmalar devam ediyor. Belediye ile mülk sahipleri, arsa fiyatları konusunda anlaşmazlık yaşıyor. Kentsel yenileme çalışmaları kapsamında İBB’ye bağlı KİPTAŞ, 39 adadan oluşan 10 hektarlık dönüşüm alanının yüzde 60’ını satın aldı. Süleymaniyeli vatandaşlar, belediyenin arsaları düşük fiyatlarla satın almaya çalıştığını iddia ediyor. Süleymaniye’de bakkal işleten Mustafa...