16 / 04 / 2024

sultanahmet meydanının eski hali

sultanahmet meydanının eski hali

29 Mart 1932 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre Ayasofya ve Sultanahmet Cami arasında ki meydana ağaç dikilecekmiş, daha sonra alınan karar ile buraya park yapılması kararı alınmış.

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer: Demir ve çimento fiyatları artmadı, yabancı yatırımcı yurttaşı evsiz bıraktı!

Forbes’in “En ucuz ev KKTC’de” reklamlarını değerlendiren Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer, konut fiyatlarındaki yükselişin altındaki nedenleri açıkladı.

TOKİ Eskişehir projesi yarın ihaleye çıkıyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Eskişehir projesinin ihalesi yarın yapılacak. 

Sağlık Bakanlığı eski hükümlü statüsünde 1468 sürekli işçi alacak! Başvurular resmen başladı! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Sağlık Bakanlığı, eski hükümlü/TMY statüsünde 1468 sürekli işçi alımı yapacağını açıkladı. Sağlık Bakanlığı'nın eski hükümlü statüsündeki 1468 sürekli işçi alımı için başvurular resmen başladı... Fırsatı sakın kaçırmayın...

Buğday fiyatlarıyla ilgili sürpriz gelişme! TMO'nun çiftçiye vereceği alım fiyatlarını eski müdür açıkladı

Buğday fiyatlarının kaç lira olacağı TMO'nun 2022 buğday alım fiyatlarını kaç liradan açıklayacağı merakla bekleniyor. Hindistan'ın buğday ithalatını yasaklamasından sonra iyice değer kazanan buğdayın yeni sezon alım fiyatını eski TMO müdürü açıkladı! İşte 2022 buğday alım fiyatları...

TOKİ Eskişehir 126 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Eskişehir İnönü İsmetpaşa Mahallesi projesinin ihalesi yarın yapılacak.

Manisa Meydan'ın lansmanı yapıldı!

Yatırımlarla sık sık gündeme gelen Manisa’nın ilk ve tek karma kullanım projesi olan Manisa Meydan'ın lansmanı gerçekleştirildi.

Bursa Osmangazi Meydanı'nın inşaatı hızlandı!

Bursa’da yapımına başlanan Osmangazi Meydanı inşaatı, tüm hızıyla yükselirken, insanların inşaata olan merak ve ilgisi de her geçen gün artıyor.

Trump'ın eski Palm Beach arazisi rekor fiyata satıldı!

Finansçı Scott Shleifer, Donald Trump'ın eski Palm Beach arazisine Florida tarihinin en yüksek bedelini ödedi. 

Rize Emniyet Müdürlüğünün eski binası yıkılıyor!

Rize'deki eski emniyet müdürlüğü binasının yıkım çalışmaları başladı.

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

İzmir'deki binaların 84'ü eski!

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Salcı, İzmir depremine yönelik yaptığı açıklamada kent gelinde bulunan 84 binanın eski yönetmeliğe göre inşa edildiğini açıkladı.

sultanahmet meydanının eski hali Haberi

sultanahmet meydanının eski hali

Yeni bir park


Sultanahmet ve Ayasofya arasındaki boş ve çıplak sahaya ağaçlar dikileceğini yazmıştık.


Fakat buraya alelade ağaç dikilmesi doğru görülmemiş ve Sultanahmet parkına müşabih olarak burada bir park yapılması için 932 bütçesine tahsisat konulmuştur. Park tarihi kıymeti haiz olarak Ayasofya hamamını da ihtiva edecektir.


Akşam Gazetesi 29 Mart 1932


Abdullah Kutalmış...