19 / 04 / 2024

Sultangazi deprem eğitim parkı

Sultangazi deprem eğitim parkı

Sultangazi'de deprem eğitim parkı hizmete açıldı. Sultangazi'de kentsel dönüşümün de çok hızlı ilerlediğini vurgulayan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "6306 sayılı yasa çıktıktan sonra 2013 yılından bu yana depreme dayanıklı olan riskli 5 bin konutu yeniledik" dedi.

MEB açıkladı! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere 18.400 Türk Lirası destek yapılacak...

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ortak bir tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, deprem bölgesindeki bazı il ve ilçelerde özel okullarda öğrenim gören öğrencilere destek verilmesi kararlaştırıldığı kaydedildi. 

Asya Eğitim Ve Öğretim Hizmetleri İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asya Eğitim Ve Öğretim Hizmetleri İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultangazi'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sibel Dişikitli tarafından kuruldu.

Son dakika… Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Okullar yaz tatiline ne zaman girecek?

Deprem nedeniyle ara verilen eğitime,  afetten etkilenen illerdeki okullarda bugün tekrar başlanırken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, pek çok veli ve öğrencinin merak ettiği o sorunun yanıtını açıkladı.

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Üniversite açılış tarihi belli oldu mu?

Yaşanılan deprem felaketi sonrası üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Pandemi döneminden alışılmış bir eğitim olan uzaktan eğitim 2023 bahar dönemi için yeniden geldi. Bu durumdan memnun olmayan öğrenciler ise okullarına yüz yüze kavuşma haberini bekliyor.

Karşıyaka Belediyesi'nden apartman ve site yöneticilerine eğitim!

Karşıyaka Belediyesi’nce, deprem sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliliği ile birlikte vatandaşların doğru adımı atması, doğru kurumlardan hizmet alabilmesi için apartman ve site yöneticilerine eğitim verilecek.

Elazığ'da hasar tespit edilen 80 okulda eğitim yapılmayacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada Elazığ Sivrice merkezli deprem sonrası hasar tespiti yapılan 80 okulda eğitim öğretim faaliyeti yapılmayacağını dile getirdi.

Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı!

30 milyon TL yatırımla hayata geçen Allianz Teknik Deprem ve Yangın Test ve Eğitim Merkezi açıldı.

İstanbul’daki 36 eğitim kurumu için yıkım kararı!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Sarıyer'de bulunan bir ilkokulun deprem riski nedeniyle tahliye edilmesinin ardından 36 eğitim kurumu için yıkım kararı alındı.

İstanbul Üniversitesi Eğitim Birimleri Binası'nın temeli atılıyor!

Sultangazi Belediyesi tarafından inşa edilecek olan İstanbul Üniversitesi Eğitim Birimleri Binası'nın temeli pazar günü atılıyor.

Sultangazi'de 5 bin konut yenilendi!

Sultangazi'de deprem eğitim parkı hizmete açıldı. Sultangazi'de kentsel dönüşümün de çok hızlı ilerlediğini vurgulayan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "6306 sayılı yasa çıktıktan sonra 2013 yılından bu yana depreme dayanıklı olan riskli 5 bin konutu yeniledik" dedi.

Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezi binası sağlam mı?

Kısa adı MURGEM olan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nin yer aldığı bina hakkında belediyeye ‘çürük’ ihbarı yapılarak bina için deprem risk raporu alınması istendiği ortaya çıktı.

Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3 yılda tamamlanacak!

Manisa'da temeli atılan 558 yataklı Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında temel altı kuru beton çalışmalarına başlanırken, hastane inşaatında kullanılacak 708 deprem izolatörünün yıl sonuna kadar gelmesi bekleniyor.

Manisa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı hızlandı!

Kamu Özel İşbirliği ile Manisa'da temeli atıldıktan sonra ayyuka çıkan 558 Yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi inşaatında çalışmalar hızlandırıldı. Yeni proje çerçevesinde binaya Deprem Sismik İzolatör'ü dahil edildi.

Sultangazi deprem eğitim parkı Haberi

Sultangazi deprem eğitim parkı

Sultangazi Belediyesi, 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliği ile deprem anında yapılması gerekenlerin simülasyon aracılığıyla anlatıldığı ve çocukların afetlere karşı bilinçlendirildiği "Şehit Özay Gezgin Deprem Eğitim Parkı"nı hizmete açtı. 


50. Mahallesi D Caddesi üzerinde 2 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen parka, deprem eğitim binası ve açık hava amfi yapıldı. Fitness aletlerinin, çocuk oyun gruplarının da yerleştirildiği parkta, yürüyüş, oturma ve yeşil alanlar oluşturuldu.


Parkın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Altunay, merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan ve "son yüzyılın en büyük depremlerinden biri" olarak tanımlanan Marmara Depremi'nin üzerinden 18 yıl geçtiğini hatırlatarak, çocukları bilinçlendirmek için deprem eğitim parkını yaptıklarını söyledi.


Marmara Depremi'nde ölenlere rahmet dileyen...