26 / 04 / 2024

Sungurlar Konağı

Sungurlar Konağı

Tarsus Belediyesi kentteki konaklama sıkıntısını gidermek için Kızılmurat Mahallesi'nde yer alan Sungurlar Konağı'nı restore ettiriyor. ..

Mirza Mercan Konağı restore ediliyor!

Mirza Mercan Konağı restore ediliyor. Sivas İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Şarkışla İlçesinde bulunan 76 yıllık olan Mirza Mercan Konağı'nı restore ediyor.

Sivas'ta Mirza Mercan Konağı restore ediliyor!

Mirza Mercan Konağı için destek veren İl Özel İdaresi, 1938 yılında taş temel üzerine inşa edilen, ahşap karkas arası taş dolgu duvar örme tekniği kullanılarak yapılmış olan konağı yeniden kültür hayatına kazandırıyor.

Ordu Tarihi Paşabahçe Konağı restore edildi!

Ordu'nun İkizce ilçesinde bulunan ve yaklaşık 500 yıllık tarihi olan Laleli Camisi'nin yol, çevre ve peyzaj düzenlemesi yapıldı. Ünye ilçesinde atıl durumda olan Paşabahçe Konağı da restore edilerek turizme kazandırıldı.

Bekir Özkök Konağı restore ediliyor!

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 1914'te inşa edilen tarihi konak, restorasyonun ardından kültürevi olarak hizmet verecek. Atıl durumdaki 3 katlı Bekir Özkök Konağı, restorasyon çalışmaları başladı.

Bayrampaşa Altıntepsi Semt Konağı hizmete açıldı!

Bayrampaşa Belediyesi, Altıntepsi Semt Konağı’nı vatandaşların hizmetine sundu. Verem Savaş Dispanseri, Aile Sağlığı ve Bilgi Merkezi olarak hizmet verecek olan Altıntepsi Semt Konağı Altıntepsi Mahallesi Filiz Sokak’ta törenle hizmete açıldı.

Aliağa Hükümet Konağı yeni görünümüne kavuşuyor!

Aliağa Hükümet Konağı’nda dış cephe bakım onarım çalışmaları yavaş yavaş biterken, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz yaptığı açıklamalarda binada bu zamana kadar yapılan çalışmalar hakkında konuştu.

Zeki Toçoğlu: Tarihi Sabit Efendi Konağı’nı kısa sürede yenileyeceğiz!

Çalışmaların devam ettiği Tarihi Sabit Efendi Konağı’nda incelemelerde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “İnşallah kısa süre içerisinde Tarihi Konağı şehrimize hediye edeceğiz” dedi.

Bursa Yalı Konağı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa ilçelerdeki tarihi yapıları yenilemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından orijinal kimliğiyle yenilenerek Gemlik İlçesi’ne sosyal tesis olarak kazandırılacak Gemlik Yalı Konağı’nda restorasyon, ilk harcın koyulmasıyla başladı.

1958 yılında Siyavuşpaşa Konağı tamamen yanmış!

1958 yılında Süleymaniye'de bulunan, 3 katlı Siyavuşpaşa Konağı tamamen yanmış. Konakta 20 aile yaşıyormuş ve yangından sonra 200 kişi açıkta kalmış. İtfaiyenin iki saatlik çalışmasından sonra yangının etrafa sirayeti önlenebilmiş.

Gemlik Yalı Konağı’nda restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa ilçelerdeki tarihi yapıları yenilemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından orijinal kimliğiyle yenilenerek Gemlik İlçesi’ne sosyal tesis olarak kazandırılacak Gemlik Yalı Konağı’nda restorasyon, ilk harcın koyulmasıyla başladı.

Sivas İnönü Konağı restore edilecek!

Sivas'ta ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün bir dönem ikamet ettiği İnönü Konağı'nın, daha önce aslına uygun restore edilemediği için taşıyıcıları çürüdüğünden yeniden imar edilmesine karar verildi.

Sivas İnönü Konağı restore edilecek!

Sivas'ta yer alan ve ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün bir dönem ikamet ettiği tarihi konak restore edilecek. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, “İnönü Konağı’nda aslına uygun şekilde kapsamlı olarak onarımını gerçekleştireceğiz. " dedi.

Papazın Konağı'nda restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Karabük Safranbolu' da 'Papazın Konağı' olarak bilinen 151 yıllık binadaki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak Papazın Konağı ilçemizdeki önemli tarihi yapılardan biri dedi...

Sungurlar Konağı Haberi

Sungurlar Konağı


Tarsus'un Kızılmurat Mahallesi'nde bulunan Sungurlar Konağı ilçedeki konaklama hizmetlerinin yetersiz kalması üzerine Tarsus Belediyesi tarafından restore ediliyor. Restorasyon çalışmaları devam eden konaktaki çalışmaları yerinde inceleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentteki konaklama sıkıntısını  bir nebze olsun çözmek istediklerini...