20 / 04 / 2024

Gaziantep Hükümet Konağı binasının yıkımı devam ediyor!

Gaziantep Hükümet Konağı binasının yıkımı devam ediyor!

Yaklaşık yarım asırlık Hükumet Konağı binasının yıkımı devam ediyor. 5 katlı binanın yıkımını gerçekleştiren firma yaklaşık on kamyon hafriyat dökerek, kullanılacak kepçeyi bu hafriyat yığının tepesine çıkardı.




Gaziantep’in İslahiye ilçesinde daha önce Hükumet Konağı olarak kullanılan binanın kepçeyle yıkımı sırasında güvenlik önemli alınmaması, görenleri hayrete düşürdü.


Cumhuriyet Mahallesi Hükumet Caddesi üzerinde bulunan yaklaşık yarım asırlık Hükumet Konağı binasının yıkımı devam ediyor. 5 katlı binanın yıkımını gerçekleştiren firma yaklaşık on kamyon hafriyat dökerek, kullanılacak kepçeyi bu hafriyat yığının tepesine çıkardı. Yıkım esnasında Hükumet Caddesi trafiğe ve yaya geçişine kapatılmazken, yayalar ve araç sürücüleri durumu şaşkınlıkla karşıladı.


Kepçe binayı en üst kattan aşağı doğru yıkmaya başladı. Bu sırada oluşan büyük toz bulutlarından, vatandaşlar ve çevre esnafının rahatsız olduğu gözlendi. İslahiye Belediyesi ise sulama aracıyla, yıkım sırasında toz oluşmaması için moloz yığınını suladı.



Hakimiyet


Geri Dön