25 / 04 / 2024

Gaziantep Hükümet Konağı yerine millet bahçesi yapılacak! 

Gaziantep Hükümet Konağı yerine millet bahçesi yapılacak! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Hükümet Konağı binasının yıkılıp yerine millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ile birlikte şehirde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını ve çevre projeleri hakkında bilgi verdi. Gerçekgündem'de yer alan habere göre; Bakan Kurum, Gaziantep'te sağlık yapıların yer aldığı bu nedenle  TOKİ  başkanlığında, büyükşehir belediyesi ile 2 bin rezerv konut üreteceklerini duyurdu. Kurum, Gaziantep Millet Bahçesi’ni de valilik binasının bulunduğu alana yeşil yollarla bağlayarak yaklaşık 120 bin metrekare büyüklüğünde bir yeşil alanı Gaziantep’e kazandıracaklarını açıkladı. 

Gaziantep Hükümet Konağı yerine millet bahçesi yapılacak! 

‘YETER, DOKUNMAYIN!’ 

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Hasan Şencan, proje kapsamında valilik binasının millet bahçesine bağlanacağını söyleyerek yaklaşık üç yıl önce 5 milyon TL’lik bir tadilat harcaması yapıldığını söyledi. 

Şencan konuşmasının devamında şu detayları aktardı: 

“1984 yılında açılarak proje yarışmasıyla mimarisi belirlenen, ödüllü bina olan Gaziantep Hükümet Konağı yıkılıyor. Bu şehrin insanlarına, STK’lerine sorulmadan tek adam zihniyeti ile alınan bu karar kabul edilemez.

Bu şehrin tarihine, dokusuna, yapısına, simgesine dokunmayın, yeter artık. Aldığınız kararlar bu şehrin insanını ilgilendiriyor, siz bu binaya çirkin diyorsunuz ama yaptığınız ucube binalar ortada. Dünyanın en eski şehri olan Gaziantep yaşayan bir şehir olmalı.”

Gaziantep Millet Bahçesi'nde millet kıraathanesi ve kütüphane de olacak!


Geri Dön