23 / 04 / 2024

Cebeci İnönü Stadı'nın yıkımı başladı! Millet Bahçesi yapılacak!

Cebeci İnönü Stadı'nın yıkımı başladı! Millet Bahçesi yapılacak!

Yerine millet bahçesi inşa edilecek olan Cebeci İnönü Stadı'nın yıkım çalışmaları için Çankaya Belediyesi tarafından yıkım ruhsatı verildi



Başkent Ankara'da pek çok spor kulübünün maç yaptığı, 54 senelik Cebeci İnönü Stadı'nda yıkım çalışmaları başladı. Sputniknews'te yer alan habere göre, Cebeci İnönü Stadı yıkıldıktan sonra yerine millet bahçesi ve cami inşa edilecek.

Cebeci İnönü Stadı nın yıkımı başladı! Millet Bahçesi yapılacak!

54 senelik Cebeci İnönü Stadı'nda yıkım çalışmaları iş makineleriyle başlandı. Stadın hayata geçirildiği arsa, başkentlilerin 100 seneyi aşkın zamandır spor faaliyetlerinde kullanılan bir bölge. Stat inşa edilmeden önceki senelerde Cebeci Çayırı ve Hamit'in Tarlası olarak bilinen bölgede, 1920'li senelerde   Ankara  Demirspor, Gençlerbirliği, Hacettepe, MKE Ankaragücü ve gibi kulüpler maç yaptı.

Cebeci İnönü Stadı nın yıkımı başladı! Millet Bahçesi yapılacak!

Ankara Valisi Enver Kuray temelini 20 Mayıs 1963'te attığı stadyumdaki son müsabaka 2015'teki Ziraat Türkiye Kupası'nda Ankaragücü ile Başakşehir arasında oynanan maç oldu. Gerçekleştirilen imar değişiklikleriyle yıkılacak Cebeci İnönü Stadı'nın yerine millet bahçesi ve cami yapılacak.

 

TOKİ 192 millet bahçesi inşa ediyor!


Geri Dön