29 / 03 / 2024

Bingöl'de yeni hükümet konağı binası yapılacak!

Bingöl'de yeni hükümet konağı binası yapılacak!

Genç’te Adliye, Tapu-Kadastro, Nüfus, SGK, Kaymakamlık, Özel İdare, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Müftülük ve Maliye yapımı süren hükümet konağı binasında hizmet verecek.



Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, yapımı süren Hükümet konağı ve 2016’da yapılacak projeler hakkına bilgi verdi: “Dört katlı olacak. Her katta iki ana koridor olacak. Birinci katta bir koridor da adliye diğer koridorda vâkıfımız olacak. İkinci katta, Tapu-Kadastro, Nüfus İşleri, SGK (Bina yapıldıktan sonra SGK ilçemizde tam kadro çalışacak. Vatandaşlarımız artık Bingöl’le gitmeyecek) Üçüncü katta, kaymakamlık, Yazı İşleri, Özel İdare, Köylere Hizmet Götürme Birliği. Dördüncü katta ise, Müftülük ve Maliyle birde rezerv odalarımız var. Her ihtimale karşı kullanmak için. Yani binamız çok kompikeli 700 bin metre kare alana sahip. Birde hem bayan hem de erkekler için geniş kapsamlı mescidimiz var. WC’ler de yanında olacak. Şunu söyleyeyim mescitlerimiz hem dinlenme yeridir hem de ibadet yeri olacak. Hele özelikle bayanlarımız için daha rahat olacak artık kış ayların da hükümet konağına işi düşen bayan kardeşlerimiz işleri uzun sürerse o mescitlerde rahat bir şekil de dinlenebilecek.2016 yılında ilk olarak yapacağımız iş hükümet konağı olacak inşallah 2016 yılı içerisinde taşınmış olacağız.


Servi Spor Kompleksi ve 300 kişilik yurt

önceliklerimiz arasında Servi Kapalı Spor Salonu yer alıyor. Tabi bu projeyi yaparken normal Milli eğitim modelinden çıkıp 300 kişilik konferans salonu, fitness salonu ve öğretmenlerimizin faydalanılabilecekleri bir lokal entegre edeceğiz. Yani hepsi tek düzen şeklinde olacak kapalı spor salonunun yanında bir spor kompleksi olmuş olacak. Çok özel bir proje olacak ve hazırlıklarında sona gelindi inşallah önümüzdeki hafta içerisinde onunda ihalesini yaptıracağız ve başlayacağız. 2016 yılında ki bir diğer projemiz ise 300 kişilik İmam Hatip yurdu projesi olacak. Ay sonuna kadar ilana çıkmış olacağız. Bizim için en önemlisi olan atölye projemiz var.  Mesleki ve Teknik Anadolu lisemize bu atölyeyi yapacağız. Allah izin verirse havalar düzeldiği anda inşaat yoğunluğuna yeniden başlayacağız.


Anadolu sağlık Meslek Lisesi yapacağız

Birde Kaymakamlık olarak İlçe Belediyesi ile takasa gittik; eski kaymakamlık lojmanının arkasında ki iki katlı evlerin tapusu bize aitti. Biz o alanı belediyeye devir ettik bizde belediyeden kesim kuyunun arakasındaki 6 Bin metrekarelik alanı aldık. Biz burayı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yapacağız. Ayrıca oraya Servi’ye yapacağımız kapalı spor salonunun aynısını oraya da yaptıracağız. Hem öğretmen lokali olacak hem fitness salonu olacak biz bunu niye istiyoruz çünkü İmam Hatip Lisesi ile birlikte çapraz kullansın istiyoruz. İmam hatibin halı sahası var Anadolu sağlık meslek lisesininde kapalı spor salonu olacak ikisi de faydalanıp kullansınlar diye. Birde Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin şöyle bir avantajı olacak; 300 kişilik yurt tamamlanınca 150 kız- 150 erkek barınabilecek ve barınma sorunu tamamen ortadan kalkacak.  Belediye ile takasa gitmemizde ki tek amaç orasını eğitim ve spor kampüsü haline getireceğiz.


Çocuklar için eğlence merkezi önerdik

Tabi biz bunları yaparken o alan için Belediyemize şu öneride de bulunduk. 500 Bin TL nakit para bulabilirseniz, AVM’lerde olan kapalı ve açık alanda, playstation, langırt, akülü araba, tren sistemi, çarpışan araba, zıpzıp koyulabilir oraya yani çocuklar için eğlence merkezi yapılırsa Bingöl ve diğer ilçelerden de aileler çocuklarını buraya getirip haftasonlarını değerlendirebilir. Böylelikle İlçemiz çok daha farklı bir konuma gelecek” şeklinde konuştu.  


Bingöl Gazetesi


Geri Dön