25 / 04 / 2024

sur Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı

sur Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, "Sur'da yapacağımız çalışmaların aslında temelini 2012 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinden onaylanan Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı çerçevesinde yapacağız" dedi.

Diyarbakır surları çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır'da tarihi surlarının çevresindeki sur koruma bandı içerisinde kalan ve kamulaştırma işlemi tamamlanan 41 yapı için yıkım çalışmaları başladı.

Zeytinburnu Sur Tecrit alanı tadilat planı askıda!

Zeytinburnu Sur Tecrit alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Turizm Tesis Alanları Plan Notu Değişikliğine ilişkin tadilat planı 21 Mayıs'ta askıya çıktı..

Zeytinburnu Sur Tecridi imar plan askıda!

Zeytinburnu İlçesi, Sur Tecridi 1625 ada, Merkezefendi ve Çevresi yenileme alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Turizm Tesis Alanı Plan Notu Değişikliği bugün askıya çıktı..

Diyarbakır Sur'da kentsel dönüşüm tam gaz devam!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Koruma Amaçlı İmar Planı doğrultusunda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Lalebey ve Alipaşa mahallelerinde yıkım çalışması devam ediyor.

Sur'un yeniden inşasına hız verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Diyarbakır Sur ilçesinde yürütülen Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmaları hızlandı. Bölgede 44 konutun inşaatı devam ediyor.

İznik Sur İçi Koruma İmar Planı Tadilatı toplantısı 7 Ekim'de!

İznik Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Sur İçi Koruma İmar Planı Tadilatı kapsamında 7 Ekim 2016 ve 17 Aralık 2016 tarihlerinde halk toplantısı yapılacak.

UNESCO Sur'daki yıkımın raporunu istedi!

Diyarbakır’da geçen yıl temmuz ayında Dünya Kültür Mirası olarak tescillenen Sur’da yaşanan tahribatla ilgili UNESCO devreye girdi. Sur için hazırladığı koruma planının uygulanması gerektiği belirtildi.

Sur'da koruma amaçlı imar planı yapılacak!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Sur'a özel bir anlayışla yaklaşıyoruz. Sosyal, ekonomik, tarihi, kültürü, geleneği esas alan bir imar çalışması yürütmek üzere hareket ediyoruz." dedi.

Sur'daki çalışmalar 2012'de onaylanan imar planına göre yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, "Sur'da yapacağımız çalışmaların aslında temelini 2012 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinden onaylanan Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı çerçevesinde yapacağız" dedi.

Sur'da 8 bin ev tarihi dokuya uygun inşa edilecek!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dönüşüm başlıyor. 9 bin binadan tarihi olanlar koruma altına alınacak. 4 milyar lira yatırımla Sur yeniden cennet olacak. Terör nedeniyle mağdur olan vatandaşlara ise ev fiyatları konusunda destek verilecek.

Diyarbakır Sur'daki Cahit Sıtkı Tarancı Evi koruma altına alındı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle, Sur ilçesinde bulunan Arkeoloji Müzesi ve Kültür Müzesi (Cahit Sıtkı Tarancı Evi)'ndeki eserlerin büyük bir bölümü, buralardan kaldırılarak koruma altına alındı.

Sur'da kentsel dönüşüm başlayacak mı?

Sur çok özel bir yer. Tarihi mimarisinden geriye neredeyse hiç sivil örnek kalmamış olsa da sit alanı ve koruma altında. Mevcut binalar yıkılırsa pek çoğunun yeniden yapılamayacağını herkes biliyor.

Side Antik Kent'in yanında bulunan tarihi sur koruma altına alındı!

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Antalya Side Antik Tiyatro yanında bulunan Attius Philippus Suru çevresinde çevre düzenleme ve temizlik çalışmasını tamamladı. Antik Kent bu düzenlemeyle daha korunaklı hale geldi..

sur Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Haberi

sur Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Sur'da yapacağımız çalışmaların aslında temelini 2012 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinden onaylanan Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı çerçevesinde yapacağız." dedi. 


Diyarbakır'da temaslarını sürdüren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Valilik Toplantı Salonunda basın toplantısı düzenledi.


Bakan Sarı, ilgili bakanlar ve bakanlıklar olarak olarak Silopi, Cizre, Sur, İdil, Şırnak'a hemen hemen bölgenin her noktasına bireysel, ayrı ayrı veya beraber çeşitli zamanlarda geldiklerini, saha çalışmaları yaptıklarını anımsattı.


Bugün de bu saha çalışmalarını yerinde görmek için Kalkınma Bakanı Yılmaz'ın koordinasyonunda Bakan Ünal ile Diyarbakır ve Sur'da olduklarını belirten Sarı, operasyonların sona ermesiyle sokağa çıkma yasağının kalkması ve kamu düzeninin sağlanmasıyla önce Silopi'ye girdiklerini, Silopi'de zarar tespit...