25 / 04 / 2024

suriye ayasofya cami

suriye ayasofya cami

Türkiye’de müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya’nın bir kopyasının, Suriye'de inşa edileceği ve kilise olarak kullanılacağı iddia edildi.

Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi restore ediliyor!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin restore edildiğini açıklayan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, restore çalışmalarında gelişmiş tekniklerin kullanıldığını dile getirdi.

Suriye’de Ayasofya’nın benzeri kilise inşaatı!

Suriye'nin İdlib şehrine yakın Skabliya bölgesinde Ayasofya’ya benzer tasarlanan bir kilisenin inşaatına başlandı. Bu kiliseye Rusya Savunma Bakanlığı’nın katkı sunduğu ortaya çıktı.

Ayasofya'nın kopyası Suriye'de inşa edilecek: Kilise olarak kullanılacak!

Türkiye’de müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya’nın bir kopyasının, Suriye'de inşa edileceği ve kilise olarak kullanılacağı iddia edildi.

Trabzon Ayasofya Camisi bugün açılıyor!

Trabzon'da bulunan Ayasofya Cami'sinin restorasyonunda sona gelindi. Ayasofya Camisi'nin açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans katılımıyla yapılacak...

Trabzon'daki Ayasofya Camisi salı günü açılıyor!  

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonuna başlanan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de salı günü açılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1964’te camiden müzeye çevrilmişti.

86 yıl sonra ilk: Ayasofya, cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı!

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453 yılından 1934 yılına kadar cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak kalan Ayasofya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açıldı.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Murat Kurum'dan 'Ayasofya Cami' açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Ayasofya'mızı inşallah 24 Temmuz'da cuma namazıyla tüm İslam alemine kazandırmış olacağız. Allah'a hamdediyoruz." diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Ayasofya tapusu açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu meclis kürsüsünden Ayasofya’nın 19 Kasım 1936 tarihli tapusunu göstererek “Büyük harflerle ‘Ayasofya Kebir Cami’ diye tapu düzenleniyor. Toplumun belli kesimlerini karşı karşıya getirmenin hiçbir anlamı yoktur” diye konuştu. 

Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı: Danıştay, camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etti!

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştayın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu ifade edildi.

Danıştay'dan Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması kararı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili karar aldığını söyledi.

İLADER'den Ayasofya için imza kampanyası!

İlim Adamları Derneği (İLADER) Ayasofya'nın cami statüsüne geçmesi için imza kampanyası başlattı.

suriye ayasofya cami Haberi

suriye ayasofya cami

Türkiye’de müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya’nın bir kopyasının, kilise olarak Suriye’de hayata geçirileceği iddia edildi.

Lübnan medyasında yer alan habere göre, kilisenin, Hama kentinde Ortodoks toplumunun yoğunlukta yaşadığı Sukaylebiye ilçesinde inşa edilmesi planlanıyor.

Ayasofya’nın replikasının yani kopyasının inşası fikri, önce Hama Rum Ortodoks Piskoposu Nicolos Baalbaki’den onay aldı, daha sonra Suriye’de konuşlu Rus ordu yetkililerine sunuldu. Diğer bir yandan, kilisenin yapılacağı bölge arazisi üzerinde çalışmaların başladığı bildiriliyor.

86 yıl sonra ilk: Ayasofya, cuma namazıyla birlikte ibadete...