16 / 04 / 2024

suriyede Ayasofya mı inşa edilecek

suriyede Ayasofya mı inşa edilecek

Türkiye’de müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya’nın bir kopyasının, Suriye'de inşa edileceği ve kilise olarak kullanılacağı iddia edildi.

WADAH'tan Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek!

Malezyalı sivil toplum kuruluşu Malezya Bilinçli Toplum Hareketi (WADAH), Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasına destek verdi.

Türkiye'den UNESCO'ya Ayasofya taahhüdü!

Rusya'nın UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Aleksander Kuznetsov Ayasofya ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Türkiye'nin Ayasofya'nın restorasyon çalışmalarında UNESCO ile yakın işbirliği yapmayı kabul ettiği öğrenildi.

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuştu.

Trabzon Ayasofya Camisi bugün açılıyor!

Trabzon'da bulunan Ayasofya Cami'sinin restorasyonunda sona gelindi. Ayasofya Camisi'nin açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans katılımıyla yapılacak...

Trabzon'daki Ayasofya Camisi salı günü açılıyor!  

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonuna başlanan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de salı günü açılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1964’te camiden müzeye çevrilmişti.

86 yıl sonra ilk: Ayasofya, cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı!

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453 yılından 1934 yılına kadar cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak kalan Ayasofya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açıldı.

Ayasofya Camisi yarın açılacak!

Ayasofya Camisi'nin, yarın kılınacak cuma namazı ile 86 sene sonra yeniden ibadete açılması öncesinde son hazırlıklar tamamlanıyor...

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!

24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi'yle ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya Camisi'nde inceleme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan Ayasofya Camisi'ne geldi. Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açılış için sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Murat Kurum'dan 'Ayasofya Cami' açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Ayasofya'mızı inşallah 24 Temmuz'da cuma namazıyla tüm İslam alemine kazandırmış olacağız. Allah'a hamdediyoruz." diye konuştu.

Ayasofya imar planlarına Ayasofya Camii-Külliyesi olarak işlenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, Ayasofya'nın imar planlarındaki müze fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Ayasofya tapusu açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu meclis kürsüsünden Ayasofya’nın 19 Kasım 1936 tarihli tapusunu göstererek “Büyük harflerle ‘Ayasofya Kebir Cami’ diye tapu düzenleniyor. Toplumun belli kesimlerini karşı karşıya getirmenin hiçbir anlamı yoktur” diye konuştu. 

suriyede Ayasofya mı inşa edilecek Haberi

suriyede Ayasofya mı inşa edilecek

Türkiye’de müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya’nın bir kopyasının, kilise olarak Suriye’de hayata geçirileceği iddia edildi.

Lübnan medyasında yer alan habere göre, kilisenin, Hama kentinde Ortodoks toplumunun yoğunlukta yaşadığı Sukaylebiye ilçesinde inşa edilmesi planlanıyor.

Ayasofya’nın replikasının yani kopyasının inşası fikri, önce Hama Rum Ortodoks Piskoposu Nicolos Baalbaki’den onay aldı, daha sonra Suriye’de konuşlu Rus ordu yetkililerine sunuldu. Diğer bir yandan, kilisenin yapılacağı bölge arazisi üzerinde çalışmaların başladığı bildiriliyor.

86 yıl sonra ilk: Ayasofya, cuma namazıyla birlikte ibadete...