27 / 04 / 2024

Suriyeli gençlerin mimarlık eğitimi

Suriyeli gençlerin mimarlık eğitimi

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleri ile Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yerleşen Suriyeli gençler bir gün ülkelerinin inşasında görev almak üzere mimarlık eğitimi görüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Devlet korumasındaki gençlerin kamuya atanmasındaki son tercih 15 Aralık...

Devlet korumasında yetişen gençlerin, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesi ve yerleştirilmesi için tercih işlemleri 15 Aralık 2023' kadar yapılabileceği açıklandı. İşte haberin detayları...

Braın Up Desıgn Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Braın Up Desıgn Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Taha Emrah Özçelik ve Yunus Emre Genç ortaklığında kuruldu.

İdatek Mühendislik Mimarlık Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İdatek Mühendislik Mimarlık Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Erdi Genç tarafından kuruldu.

Genç Tasarım Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Genç Tasarım Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Recep Genç tarafından kuruldu.

Yuem İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şirketi kuruldu!

Yuem İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Emre Genç ve Yusuf Genç ortaklığında kuruldu.

2022'de işsiz gençlerin oranı rekor kırdı!

TÜİK’ten elde edilen verilere göre, Türkiye'de 12,9 milyonluk genç nüfus, toplam nüfusun yüzde 15,2'sini oluşturduğu öğrenildi. Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin oranı geçen yıl yüzde 24,2 olurken, genç işsizliği ise yüzde 25,2 oranıyla rekor kırdı.

Youthall raporu: ‘Türkiye’deki gençlerin yüzde 93’ü düşük ücretlere çalışmak zorunda kalıyor’

Gençlerin kariyer platformu Youthall, 2023 yılı Mart ayında yaptığı Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması’nın sonuçlarını paylaştı. Araştırma, gençlerin gelecekleriyle ilgili karamsarlığını ortaya koydu.

Gençlerin hali perişan! Aylık bin 500 liralık harçlıkla geçinmeye çalışıyorlar! Gelecek hayalleri ise yurt dışında!

Türkiye’deki ekonomik şartlar gençleri zorluyor. Halen üniversitede okuyan veya yeni mezun gençlerin ekonomik durumları çok parlak değil. Harçlıkları veya aylık gelirleri sağlıklı ve dengeli beslenmeye yetmiyor. Gençlerin büyük bir kısmı ise yurt dışına gitmeyi hayal ediyor.

TOKİ İlk Evim Projesi kuralarında en büyük pay gençlerin!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan TOKİ "İlk Evim, İlk İş Yerim" Projesi'nin 16 gündür devam eden 250 bin sosyal konut kurasında toplamda 43 bin 599 hak sahibi belli oldu. Aktarılan detaylara göre, TOKİ İlk Evim Projesi'ndeki kuralarda en büyük pay gençlerin oldu.

Metex Mimarlık Ve İç Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Metex Mimarlık Ve İç Mimarlık Anonim Şirketi Beşiktaş'ta Sinan Kafadar ve Afitap Didem Çalışkan Gençsoy ortaklığında kuruldu.

Renova Point Group Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renova Point Group Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik’te 210 bin TL sermaye bedeli  ile Doğan Elgörmüş, Ömer Gençoğlu ve Selçuk Cengiz tarafından kuruldu.

Foa Proje Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Foa Proje Mimarlık Limited Şirketi Kadıköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Feryal Gençoğlu ve Olcay Tuvanç ortaklığında kuruldu.

Foa Proje Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Foa Proje Mimarlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Feryal Gençoğlu ve Olcay Tuvanç ortaklığında kuruldu.

Suriyeli gençlerin mimarlık eğitimi Haberi

Suriyeli gençlerin mimarlık eğitimi


İç savaştan kaçarak aileleriyle Reyhanlı ilçesine yerleşen Suriyeli gençler, çatışma ve hava saldırılarıyla enkaza dönen vatanlarının yeniden inşasında görev alma hayaliyle mimarlık eğitimi görüyor.


Reyhanlı'da Suriyeli öğrenciler için kurulan El Selam Okulu bünyesinde görevli yurt dışından gelen öğretmenler, lise son sınıf öğrencisi 100 çocuğa mimarlık dersi veriyor.


Hafta'da 6 gün 40 saat mimarlık dersi gören Suriyeli öğrenciler zaman zaman pratik yapma imkanı da buluyor.


Okulda eğitim veren Suriye vatandaşı Suudi Arabistan'da mimar olarak görevli Sami Şeyh Necip (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin savaş sonrası yeniden kurulmasında bu okula devam eden çocukların etkin rol alacağını söyledi.


Ülkede 5 yıldır yaşanan savaşın vatanını yerle bir ettiğini ifade eden Necip, ''Suriye'deki savaşın bir an önce bitmesini ümit ediyorum. Bu süre içerisinde konusunda uzman 5 arkadaşımla...