26 / 04 / 2024

TOKİ İlk Evim Projesi kuralarında en büyük pay gençlerin!

TOKİ İlk Evim Projesi kuralarında en büyük pay gençlerin!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan TOKİ "İlk Evim, İlk İş Yerim" Projesi'nin 16 gündür devam eden 250 bin sosyal konut kurasında toplamda 43 bin 599 hak sahibi belli oldu. Aktarılan detaylara göre, TOKİ İlk Evim Projesi'ndeki kuralarda en büyük pay gençlerin oldu.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan ve Toplu Konut İdaresince (TOKİ) yürütülen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi"nin şu an için 16 günlük kura takvimi de geride kaldı.

Anadolu Ajansı muhabirinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığından almış olduğu bilgiye göre, 7 Kasım 2022 tarihinde başlayan kura çekilişkeri Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van ve Gaziantep'te tamamlandı. Elazığ'da ise TOKİ İlk Evim kura çekilişleri bugün de devam ediyor.

TOKİ İlk Evim Projesi kuralarında en büyük pay gençlerin!

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, sosyal konut için bu 20 şehirde toplamda 411 bin 706 kişi başvuru yaptı. Yine verilen bilgiye göre, bu şehirlerde yer alan 43 bin 599 konutun sahipleri için kura sonucunda, 647 şehit ailesi ve gazi, 3428 engelli vatandaş, 8 bin 724 emekli, 16 bin 499 genç ile diğer kategorisinden kişiler de belirlendi. Böylelikle toplam 43 bin 599 kişi de sosyal konutlar için hak sahibi olmuş oldu.
 


Geri Dön