29 / 03 / 2024

Tahir Tellioğlu müteahhitler açıklaması

Tahir Tellioğlu müteahhitler açıklaması

52 bölgede örgütlendiklerini, bünyelerinde sektörle ilgili 4 federasyon bulunduğunu söyleyen İMKON Başkanı Tellioğlu: "Bugün Türkiye'de 300 bine yakın müteahhidin yaklaşık üçte biri çürük" dedi..

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Konut ve kira fiyatları neden artıyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 5 maddede açıkladı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu konut ve kira artışlarına ilişkin açıklama yaptı. Tellioğlu konut ve kira artışlarının neden arttığını 5 maddede açıkladı. İşte detaylar...

Kamu müteahhitlerinden torba yasa açıklaması! Müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerinin sorunlarının, TBMM’nin gündeminde olan torba yasa çerçevesinde değerlendirilmesini talep etti. İşte müteahhitlerin talepleri...

İMKON müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi taleplerini açıkladı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerine fiyat farkı verilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili "TBMM'ye sunulan sektörün hiçbir talebini karşılamayan, sektörü krize sürükleyecek teklifi kabul etmiyoruz" açıklamasında bulundu.

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Müteahhitlerden fiyat farkı güncellemesi talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "Hükümetten ve sayın Cumhurbaşkanı'ndan orta ve büyük rakamlı projeleri durdurmalarını ve sözleşmeleri 'güncel' enflasyona göre fiyat farkı güncellemesi yapmalarını istirham ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Müteahhitlerden artan maliyetler için teşvik talebi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektöründe yükselen maliyetlere yönelik inşaat malzemeleri için KDV indirimi ve dengeleyici teşvikler verilmesini talep etti. 

Müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 24 Eylül tarihinde sona ermesi planlanan grev süresince çimento fiyatlarında değişiklik olmaması halinde boykot süresini uzatabileceklerini açıklamıştı. Peki müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

Türk müteahhitler için ABD pazarı açıldı!

ABD'de altyapı yatırımları için 3.5 trilyon dolarlık bütçeye Kongre'den onay verildi. ATBD Council Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, bu yatırımların Türk müteahhitler için büyük fırsat olduğunu dile getirdi. 

Müteahhitler iş bırakıyor!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, çimento fiyatlarına yapılan fahiş zamlar sebebiyle 9-24 Eylül tarihleri arasında iş durduracaklarını açıkladı. 

Müteahhitlerden zam tepkisi!

İMKON liderliğinde düzenlenen Türkiye İnşaat Sektörü İstişare Toplantısı’nda, inşaatların 2 Eylül Perşembe günü durdurulmasına karar verildi. Kararı duyuran İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, çimento sektörünün, tüm girişimlere karşın zam yapmayı sürdürdüğünü belirtti.

İnşaat sektöründen zamlı fiyatlara tepki!

İnşaat sektörünün önemli girdilerinden olan çimentodaki yüksek oranlı fiyat artışları, müteahhitlerin tepkisine neden oldu. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitleri, yüksek girdi fiyatlarına karşı müteahhitlere inşaat durdurma çağrısı yaptı.

Tahir Tellioğlu yeniden İMKON Başkanı oldu!

İMKON'nun 4'üncü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda gerçekleştirilen seçimle Tahir Tellioğlu yeniden İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı oldu.

Tahir Tellioğlu müteahhitler açıklaması Haberi

Tahir Tellioğlu müteahhitler açıklaması

Türkiye'de inşaat sektörünün sürdürülebilirliği, disiplini ve yurtdışına nitelikli taşınması için yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu bildirildi.


İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, AA muhabirine, 52 bölgede örgütlendiklerini, bünyelerinde sektörle ilgili 4 federasyon bulunduğunu kaydetti.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOBB ile meslek örgütlerinin Müteahhitlik Hizmet Kanunu tasarısı hazırlandığını, bunun üzerinde bir yıldır çalıştıklarını aktaran Tellioğlu, "Türkiye'de 300 bine yakın müteahhit var. 300 bin müteahhit sayısı çok. Üretim kapasitesi çok. 'Böyle geldi, böyle gider' anlamı çıkmamalı. Bugün Türkiye'de 300 bine yakın müteahhidin yaklaşık üçte biri çürük" dedi. 


Tellioğlu, Türkiye'nin konut metrekaresi, konut sayısı ve çimento tonajı açısından AB ülkelerinin tamamından fazla üretim yaptığını, 27 Avrupa ülkesinin ürettiği ve tükettiği çimento tonajı 70 milyon ton iken Türkiye'de bu rakamın 75 milyon ton olduğunu vurguladı.


Türkiye'de...