26 / 04 / 2024

taksimdeki cami arsası

taksimdeki cami arsası

Başbakan'ın talimatıyla Kasımpaşa Spor'a verilen Taksim'deki cami arsası süpriz bir şekilde Ziraat Bankası tarafından satışa çıkarıldı. 5 bin metrekarelik arsanın 1.624 metrekaresi Ziraat Bankası'na ait.

Hayırsever iş insanı okul inşası için Sultanbeyli’deki arsasını bağışladı! 

İstanbul Sultanbeyli'de Mehmet Altun isimli hayırsever yaklaşık 300 milyon değerindeki arsasını okul ve cami inşası için Milli Emlak Genel Müdürlüğüne bağışladı. 

Müteahhitlerin talip olduğu arsasını cami yapılması için bağışladı!

Kırşehir’in Kaman ilçesinde bir hayırsever, arsasını cami yapılması şartıyla Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağışladı.

Kayseri'de 5 cami tapusu ve 4 villa arsası takası!

Milli Emlak Müdürlüğü, mülkiyeti Kocasinan Belediyesi'ne ait 5 caminin tapusuna karşılık Yamula Barajı'na nazır 100 bin metrekarelik 4 villa arsası verecek...

1935 yılında Taşlık arsası satılacak!

1935 yılında Maçka Mezarlığı ile Taşlık arasındaki 7 bin 481 metrekarelik arsa Emlak ve Eytam Bankası tarafından satılacakmış. Abdülaziz'in yaptıramadığı Aziziye Cami'nin arsasına 70 bin lira kıymet konmuş.

Bakırköy Dünya Ticaret Merkezi'nin arsasına cami yapılacak!

İstanbul'un Bakırköy ilçesindeki Dünya Ticaret Merkezi'ne ait arsanın 4 bin 350 metrekarelik alanına cami yapılmasıyla ilgili imar planı değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandı

1998 yılında ''Taksim'e cami'' tartışması tarihe karışmış!

1998 yılında Ziraat Bankası, cami yapılması için Vakıflar'a devrettiği Taksim'deki arsasını geri almış. Ziraat Bankası, bir zamanlar otopark olarak kullanılan arsasını ''Ziraat Park'' olarak İstanbulluların hizmetine sunacakmış.

Gaziantep Örnek Sanayi Sitesi'ndeki cami arsası satıldı mı?

Büyükşehir Belediyesi'nin Örnek Sanayi Sitesi'nde cami alanı olarak ayrılan arsayı önce ticari alana çevirip daha sonra bu arsayı ihaleyle sattığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Mehmet Haratoğlu, bu haberi okuyunca çok şaşırdığını belirtti.

Samsun'da cami yapımı imar değişikliğine sebep oldu!

Samsun Atakum'da, çevresinde 7 cami bulunan lise arsasına 10 bin kişilik cami yapmak için imar planı değiştirildi. Lise başka bir yere taşındı. Ancak mahkeme, 'kamu yaran yok' diyerek plan değişikliğinin yürütmesini durdurdu.

1944 yılında Aksaray'da Kalenderhane Cami arsası 7.520 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 38 lira olduğu 1944 yılında Aksaray'da Horhor Caddesi'nde yer alan 188 metrekare Kalenderhane Cami arsası 198 altın parasına 7 bin 520 liraya satılacakmış.

1937 yılında Cağaloğlu'nda bulunan Hoca Rüstem Cami 1.916 liraya satılıkmış!

1937 yılında İstanbul Vakıflar Müdürlüğü tarafından verilen ilanda Divanyolu'nda 239 metrekare arsası olan Hoca Rüstem Cami bin 916 liraya satılacakmış. Fatih'te ise 315 metrekare arsa 946 liraymış.

1936 yılında Fatih'te bulunan İbrahim Paşa Cami 2.877 liraya satılacakmış!

1936 yılında Fatih Bab-ı Ali'de bulunan İbrahim Paşa Cami 247 metrekare arsasıyla 2.877 liraya satılacakmış. Aynı ilanda Hırka-i Şerif'te Tahta Minare adında bir mescit 1.139 liraya satılacakmış.

1935 yılında Firuzağa Cami'nin karşısında bulunan dükkan arsası 439 liraya satılacakmış!

1935 yılında Beyoğlu Firuzağa Caddesi'nde Firuzağa Cami'nin karşısında bulunan dükkan arsası 439 liraya satılacakmış. Yine aynı ilanda Yelkinciler Hanı üst katta bir oda 500 liraya satılacakmış.

1935 yılında Serçehatun Cami arsası 710 liraya satılacakmış, Laleli'de bulunan bir arsa ise 229 liraya satılacakmış

1935 yılında Üsküdar'da bulunan Serçehatun Cami yıkılarak enkazıyla birlikte arsası 710 liraya satılacakmış. Pangaltı'da Elmadağ Caddesi'nde bulunan 430 metrekare bir arsa 710 liradan satılacakmış. Laleli'de bulunan arsa ise 229 liraya satılacakmış.

taksimdeki cami arsası Haberi

taksimdeki cami arsası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tamiatıyla Kasımpaşa Spor'a verilen, kulübe sağladığı gelir sayesinde, Süper Lig'in yolunu açan Ziraat Bankası'na ait Taksim'deki arsayı banka yönetimi satma kararı aldı.

Şehitmuhtar Mahallesi Taksim Caddesi'ndeki arsa 1.624 metrekare alanlı. Tahmini bedeli açıklanmayan arsanın ihalesne katılım için gereken kesin teminat bedeli 2 milyon 450 bin YTL olarak açıklandı. 10 yıl boyunca satışta olan arsaya Ziraat bankası kriz yıllarnda bile 40 milyon YTL istemişti.

İhale 1 Kasım'da gerçekleştirilecek. Alıcı çıkmaması durumunda her ayın 1. ve 3. haftasındaki perşembe günlerinde teklif alınacak. Alınan teklif Ziraat Bankası Yönetim Kurulu tarafından onaylanırsa arsa satışa çıkarılacak.

Peşin ve vadeli teklif alınacak

Arsa için peşin ve vadeli teklifler alınacak. İhalede 48 aya kadar eşit taksitlerle ödenmek üzere de...