18 / 04 / 2024

Tali edim ifa süresi

Tali edim ifa süresi

Tali edim nedir? Tali edim ifa süresi ne ifade ediyor? Gibi sorularınızın yanıtı Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği kapsamında yer alıyor...

Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği!

5 Temmuz 2013 Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanan 28698 sayılı Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tali Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tali Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Tali tarafından kuruldu.

Tali Group Gayrimenkul Aracılık Reklam Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Tali Group Gayrimenkul Aracılık Reklam Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Ataşehir'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Tali tarafından kuruldu.

Şifa Gayrimenkul Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şifa Gayrimenkul Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Çatalca’da 50 bin TL sermaye bedeli  ile Ramis Kaya tarafından kuruldu.

Tali İnşaat Emlak Gıda Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

Tali İnşaat Emlak Gıda Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  100 bin TL sermaye bedeli  ile Muhsin Tali tarafından kuruldu.

Alanya’daki tali yoluna kendi tapusunu astı!

Alanya’da A.S. adlı kadın, çevreyoluna bağlanan tali yolu, kendi mülkü olduğunu iddia ederek tel çit çekip kapattı. Otobüsler halka ulaşamadı. Alternatif yol yapımı için çalışmalarda bulunuldu.

Park Mavera 3 asli edim ifası 6 Aralık'ta başlıyor!

Başakşehir'de yer alan Park Mavera 3 projesi kapsamında asli edim ifası 6 Aralık 2019 – 6 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

Kartal'daki tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor!

Kartal’da Ahmediye Camii ve Külliyesi içinde inşa ettirilen 200 yıllık tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor.

Tuzla Mimar Sinan ile Şifa mahallelerine ilişkin imar planı tadilatı askıda!

Tuzla İlçesi, Mimar Sinan - Şifa Mahallelerine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Tuzla Şifa Mahallesi plan tadilatı askıda!

Tuzla İlçesi, Şifa Mahallesi, 676 parselin bir kısmı ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Bursa Gemlik'te Şifa Hatun Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Gemlik'te 6 mahalle için sağlık ocağı Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan Şifa Hatun Aile Sağlığı Merkezi törenle hizmete açıldı..

Tuzla Şifa Park Alışveriş Merkezi açıldı!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın vizyon projeleri arasında yer alan Şifa Park Alışveriş Merkezi açıldı.

Bursa, Termal Turizm Şehir Projesi ile şifa merkezi olacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin termal şifa merkezi haline gelmek için düğmeye bastı. Sıcaksu – Tabakhaneler Bölgesi'n, termal turizm merkezine dönüştürecek proje hazır. Proje kapsamında hayata geçirilecek Termal Turizm Şehir Projesi 4 etaptan oluşuyor.

Kadıköy Şifa Hastanesi otel mi oluyor?

Florance Nightingale Grubu üzerinden 2016 Eylül ayında Kadıköy Şifa Hastanesi'ni satın almıştı. Bu sürpriz satış medyada genişçe yer aldı.

Tali edim ifa süresi Haberi

Tali edim ifa süresi

Tali edim nedir?

Tali edim, gayrimenkul sertifikalarına karşılık gelen bağımsız bölümlerin satılması ve satış tutarının gayrimenkul sertifikası sahiplerine payları ile orantılı olarak dağıtılması işlemine deniyor. Tali edim ile ilgili hükümler 5 Temmuz 2013 tarihinde 28698 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği kapsamında yer alıyor.


Tebliğe göre "Tali edim nedir?" sorusunun yanıtı; tali edim ifa süresi ve tali edimlerin kullanılması ile ilgili hükümler şu şekilde sıralanıyor;


Tali edim

Tali edim ifa süresi içerisinde izahname veya ihraç belgesinde belirlenen esaslar çerçevesinde tali edime konu gayrimenkul sertifikalarına karşılık gelen bağımsız bölümlerin satılması ve satış tutarının gayrimenkul sertifikası sahiplerine payları ile orantılı olarak dağıtılmasına deniyor.


Tali edim ifa süresi

İzahname veya ihraç belgesinde tali edimin yerine getirilmesi için öngörülen süreyi ifade ediyor.


Tali edimlerin kullanılması

MADDE 8 – 

(1) Asli edim...