19 / 03 / 2024

Tapuda gösterilecek satış bedeli

Tapuda gösterilecek satış bedeli

Tapuda gösterilecek satış bedeli sizin alım-satım masraflarınızı etkiler. Alacağınız konutu rayiç bedelinin üstünde alırsanız aldığınız bedeli göstermeniz gerekmektedir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Freddie Mercury’nin evi 1,1 milyar TL'den satılıyor! Ama bir şartı var...

Efsanevi müzisyen Freddie Mercury’nin Londra’daki evi rekor fiyattan satışa çıktı ancak mülk sadece ödeyebileceklerini kanıtlayabilenlere gösterilecek.

Tefal EY5018 airfryer görücüye çıktı! Teknik özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Son zamanların en gözde küçük ev aletlerinden airfryer, Tefal güvencesiyle satışa çıktı. Tefal, son teknolojik özelliklerle donattığı EY5018 airfryer’ın tüm teknik özelliklerini ve fiyatını paylaştı.

Gümüş yatırımı yapmak mantıklı mı? Gümüş nereden alınır? Hangi bankalar gümüş satıyor?

Altın fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesinin ardından, gümüşe olan talep artarken, yatırımcılar ''Gümüş yatırımı yapman mantıklı mı?'' sorusunu merak ediyor. Peki gümüş nereden alınır, hangi bankalar gümüş satıyor?

Green Go Göcek satışta! Tapu hemen teslim yeni proje!

D Grup tarafından Muğla Göcek'te hayata geçen Green Go Göcek projesi satışa çıktı. Projede 45 adet bağımsız bölüm bulunuyor. İşte fiyat listesi...

Alışveriş kredisiyle çamaşır makinesi almak artık mümkün! Hoover çamaşır makinesi, HepsiBurada güvencesiyle satışta!

Çamaşır makinesi almak isteyen ancak nakit sıkıntısı çeken ve kredi de çekemeyen kişiler için HepsiBurada ve Hoover resmen güçlerini birleştirerek alışveriş kredisi seçeneğiyle çamaşır makinesi satışına başladı. HepsiBurada, tüm detayları resmi internet sitesinden paylaştı.

Bir ev satışı ortalama kaç gün sürer?

Emlak sektöründe merak edilen konulardan biri de ev satışının kaç gün sürdüğüdür. Özel mülklerin satışlarının hemen yapılması beklenemez. Ev satışında büyük rol oynayan bazı faktörler vardır. Bu faktörlere bağlı olarak satışı kısa veya uzun süreli olabilir. Peki bir ev ortalama kaç günde satılır?

Oksijen Park Gözdağı satışta! Yeni proje! 

Oksijen Park Gözdağı projesinde konut satışları başladı. Peki Oksijen Park Gözdağı'nda yer alan konutların fiyatları ne kadar? İşte Oksijen Park Gözdağı ile ilgili merak edilen detaylar...

Majör Gölyaka satışta! Emlak Konut GYO'dan Avcılar'a 423 konut ve 56 dükkanlık yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle hayata geçirilen Majör Gölyaka projesinde satışlar başladı. İstanbul Avrupa Yakası Avcılar'da inşa edilen projede 423 konut ve 56 dükkan yer alıyor.

Bizim Evler Güzelce satılık daire fiyatları Eylül 2022! 

Büyükçekmece'de 92 bin 200 metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçirilen Bizim Evler Güzelce projesinde yer alan konutların fiyatları merak ediliyor. Peki Bizim Evler Güzelce satılık daireler ne kadar? İşte Bizim Evler Güzelce satılık daireler...

Nidapark Göcek satışta! Marina ve koyların yakınında 32 özel villa!

Tahincioğlu Holding'in merakla beklenen Nidapark Göcek projesinde satışlar başladı. Projede 32 adet müstakil villa yer alıyor. İşte Nidapark Göcek detayları...

Tapuda şerh varken satış yapılır mı, nasıl yapılır?

Gayrimenkul tapu kütüğüne bazı şerhler düşülebiliyor. Şerhi olan taşınmazların nasıl satıldığı merak ediliyor. Peki, tapuda şerh varken satış yapılır mı?

Qadraj Gözdağı satılık!

Pendik'in Gözdağı mevkiinde hayata geçirilen Qadraj Gözdağı satışa çıktı. Peki Qadraj Gözdağı satılık daire fiyatları ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Qadraj Gözdağı satışta! Yeni proje!

Hill İnşaat tarafından hayata geçirilen Qadraj Gözdağı projesi satışa çıktı. Projede daireler 583 bin 211 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. 

Tapuda gösterilecek satış bedeli Haberi

Tapuda gösterilecek satış bedeli

Tapuda gösterilecek satış bedeli sizin alım-satım masraflarınızı etkiler. Alacağınız konutu rayiç bedelinin üstünde alırsanız aldığınız bedeli göstermeniz gerekmektedir. Bedeli düşük göstermek alım satım masraflarınızı düşürür. Ancak bu bedelin düşük olduğu Maliye Bakanlığı tarafından belirlenirse yüksek cezalarla karşı karşıya kalabilirsiniz.


Alım satım işlemi için tapuya giden vatandaşa belediyeden rayiç bedel alması gerektiği söyleniyor. Bu konuda fazla bilgisi olmayan vatandaşa rayiç bedelin altında satış gösteremeyeceği anlatılıyor ama satış bedelini doğru göstermezse ne gibi cezalarla karşılaşacağı hakkında fazla bilgi verilmemesinden ve vatandaşın masrafları düşürmek istemesinden dolayı satışlar genellikle rayiç bedel üzerinden gerçekleşmektedir. Satış bedelinin rayiç bedel üzerinden gösterilmesi bazı durumlarda müteahhitin gelir vergisi matrahını gizlemek istemesinden de olabiliyor. Çünkü müteahhitin gerçek bedel üzerinden satış göstermesi daha yüksek gelir vergisi ödemesi demek oluyor. Müteahhitlerin...