26 / 04 / 2024

tapusunu alamayan vatandaş

tapusunu alamayan vatandaş

TBMM Dilekçe Komisyonu, Maliye Bakanlığı ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı arasındaki anlaşmazlıktan dolayı, gecekondu dönüşüm bölgesinde aldığı taşınmazın tapusunu alamayan vatandaşa tapusunun bir an önce verilmesi için, Milli Emlak Dairesi Başkanlığına

Araba fiyatları düşüte! Bu arabaların fiyatları 200 bin TL’nin altına indi! 

Araba almak isteyen ve birikmiş parası olmadığı için alamayan vatandaşlara müjde. Piyasadaki bazı araba fiyatları dibi gördü. Pandemi sonrasında hızlı bir artışa geçen araba fiyatları bu kez en düşük rakamlarla satışa çıktı. 200 bin TL’nin altındaki arabalar.

Emlak fiyatları düşüyor, konut alamayan vatandaş arsaya yöneliyor!

Emlak uzmanları yaptığı açıklamada son altı aydır piyasa fiyatlarında düşüş olduğunu belirterek, vatandaşların buna rağmen yatırım amaçlı konut almadıklarını ve arsaya yöneldiklerini söyledi.

Gayrimenkul sektöründe metrekare bazlı satış fırsatı sunuluyor

Ev alamayan vatandaşlar gayrimenkul yatırım fonu ile tasarruflarını değerlendirmeye başladı. Buna göre, View Yapı kurduğu gayrimenkul yatırım fonu ile yatırımcıları küçük tasarruflarla projelere dahil etmeye başladığını açıkladı. İte ayrıntılar...

Arsaya talep zirvede! Konut yapma hayali olanlar arsaya yöneldi

Arsa yatırımı, son dönemde diğer gayrimenkul yatırım araçları arasında zirveye çıktı. Konut fiyatları artarken satışlar düştü. Konut alamayan vatandaşlar çareyi arsa alıp kendi evini yapmakta buldu. 

Faiz oranları uçtu, krediye ulaşamayan vatandaş konuttan vazgeçti!

Kredi faiz oranlarının artması konut sektörünü derinden sarstı. Konut kredi faiz oranları yüzde 3,59'u geçiyor. Bu durumda kredi alamayan vatandaşlar ev almaktan vazgeçti.

Yeni konut projelerine ilgi azaldı! O ilde ikinci el evler daha hızlı satılıyor...

Konut fiyatlarının artması dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Yeni sıfır ev alamayan vatandaşlar ikinci el konutlara yöneldi.

Yatırımda rota değişti: Ev alamayan arsaya yöneldi!

Konut fiyatları artmaya devam ederken ev alamayan vatandaşlar yatırım rotasını değişti. Son açıklanan verilere göre, konut satışları düşüşe geçerken, ev alamayanlar arsa ve tarla almaya başladı.

Altın almayanlar hemen ona koşsun. Daha rekorunu tam kırmadı. Analistlerden flaş açıklama

Altın fiyatları tam gaz yükselmeye devam ederken hala altın alamayan vatandaşlar nasıl bir yatırım yapabileceklerini merak ediyor. Analistlerden flaş bir açıklama da çok geçmeden geldi.

Sıfır telefon alamayan vatandaşın ikinci tercihi bakın ne oldu!

Dolar kuru ve artan enflasyonla birlikte özellikle teknolojik cihazların fiyatlarında artış meydana geldi. Telefon almak da bu noktada lüks olmaya başladı. Sıfır telefon alamayan kişiler de bu yola başvurdu. İşte detaylar!

Tapusunu kaybedenler aman dikkat! Hepinizin başına gelebilir! Hemen acil önleminizi alın!

Tapusunu kaybeden vatandaşlar tapunun başkasının eline geçmesi durumunda mağduriyet yaşayıp yaşamayacağını sorguluyor. Peki, tapusunu kaybeden hak sahipleri ne yapmalı? İşte detaylar...

Hemen ev sahibi olun! Ayda 3.432 TL ödeyen 2+1 daireye sahip olacak!

Ev almak isteyen ancak mali durumundan alamayan vatandaşlara müjde. Dar gelirli aileler, aylık 3.432 TL'ye 2+1 daire sahibi olacaklar. İşte detaylar!

İkinci el araba piyasasında büyük hareketlilik! Yüzde 100'e çıktı

İkinci el araba satışlarında beklenmedik bir hareketlilik yaşanıyor. Yüksek talep ve tedarik sorunlarından kaynaklı sıfır otomobil alamayan vatandaşlar mayıs ayının ortasından önce ikinci el otomobil almak için adeta zamanla yarışıyor.

EYT'lilere müjde! 2 bin TL'lik bayram ikramiyesi o tarihte hesaplara yatacak! Hemen bankadan çekebilirsiniz...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli maaşı bağlama işlemleri nisanda tamamlanan ve Ramazan Bayramı ikramiyesi alamayan vatandaşlara müjdeyi verdi. İşte detaylar...

tapusunu alamayan vatandaş Haberi

tapusunu alamayan vatandaş

2003 yılında, Mamak'taki gecekondu dönüşüm alanında, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın açtığı ihaleye katılarak, iki taşınmazı satın alan Muzaffer Şener isimli vatandaş, sözkonusu yerlerin imar planlarında konut yeri olarak gözükmemesi sebebiyle tapusunu alamamıştı. Konuyu görüşen Komisyon, Bakanlıklar arasında yorum farkı sebebiyle mağdur olan Şener'in, taşınmazların devredildiği TOKİ'ye başvurması gerektiğini belirtti ve ayrıca Milli Emlak Dairesi'nin de tapu çalışmalarına hemen başlaması...