28 / 03 / 2024

tarım arazilerinde satış şartları

tarım arazilerinde satış şartları

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile tarım arazisi satışlarına birtakım kısıtlamalar getirildi. Buna göre, birden fazla tarım arazisi olanlar satış yapamayacak...

Serkan Sarı: Tarım arazileri de icralar yüzünden bir bir satılıyor!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı tarla, tarım arazisi, zeytinlik vasfında birçok mülkün banka icraları yüzünden satıldığını gündeme getirdi. İşte Sarı'nın o açıklamaları...

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Konya'da tam 772 bin 263 metrekarelik toprak yabancıların oldu! Yabancılara en çok tarım arazisi satılan kent!

1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığı açıklandı. İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'nın yabancıya toprak satışında ilk sırada olduğunu belirtti. 

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Gümüş Hafriyat İnşaat Nakliyat Tarım Hayvancılık Hurda Alım Ve Satımı Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Gümüş tarafından kuruldu.

2022'de 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisi yabancılara satıldı! İlk 3'te Ürdün, Filistin ve İsrail var!

Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz sene 5 milyon 219 bin 309 metrekare tarım arazisinin yabancılara satıldığın belirtti. En çok taşınmaz alan ilk 3 ülke Ürdün, Filistin ve İsrail olarak belirlendi. 

Tarım İl Müdürlüğünden çok önemli ikaz! Artık mısır bu fiyattan satılacak

Tarım Mahsülleri Ofisi TMO, stoklarında var olan mısırları, büyükbaş hayvan besici, yetiştiricileri için, kanatlı hayvan besici ve yetiştiricileri  ile yem üreticilerine 5.500 TL/ton ücretten satış yapacağını duyurdu.

Yeniden ithalata döndük! Beklenen hayvanlar geldi! Tarım Kredi ile et ve süt kurumunda satılacak

Tarihimizden bu yana tarım ve hayvancılık ile ün yapan Türkiye hayvancılıkta bir kere daha ithalata döndü. Macaristan’dan ithal edilecek 5 bin kesilecek hayvanın  Et ve Süt kurumu ESK satış mağazaları ve Tarım Kredi Marketlerde satışa sunulmak üzere Edirne'ye geldi.

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Tarım Kredi indirimli ürünleri raflara peş peşe dizdi! Üçer beşer satılıyor! TKK kataloğu 26 Aralık 2022 fiyat listesi

Tarım Kredi bu hafta geçerli indirimli aktüel ürünler kataloğunu paylaştı. Katalogda birçok ürün indirimli fiyatlarla satışa çıkarıldı. Peki, Tarım Kredi'de aktüel ürünlerin fiyatı kaç TL? İşte 26 Aralık 2022 fiyat listesi...

Ucuz gıda daha çok kişiye ulaşacak! Tarım Kredi ürünleri artık bakkallarda da satılabilecek

Tarım Kredi Kooperatifi ürünlerinin KOOP Market adı altında bakkallarda da satılma projesi için protokol imzaları atıldı. İlk etapta 6 şehirde hayata geçirilecek olan projede artık Tarım Kredi ürünleri KOOP Market adı altında bakkallarda üstelik aynı fiyattan satılacak.

Aynes Gıda'yı satın alan Tarım ve Kredi Kooperatifleri'nden ilk açıklama geldi! Türkiye'nin ünlü süt markasıydı

Türkiye'de ünlü markalar arasında yer alan Aynes Gıda, TMSF aracılığıyla Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne satıldı. Devralma işleminin ardından ilk açıklamayı yapan ürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, sektörde ciddi bir oyuncu olacaklarını söyledi.

Tarım Kredi'nin ucuz ürünleri bakkallarda satılacak!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bakkallarla yeni bir işbirliği için harekete geçti. Bu kapsamda ürünlerinin bakkallarda da satılacağı açıklandı.

tarım arazilerinde satış şartları Haberi

tarım arazilerinde satış şartları

Birden fazla tarım arazisi olanlar satış yapamayacak!

15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile tarım arazisi satışlarına birtakım kısıtlamalar getirildi.


Tarımsal arazilerin küçük parçalara bölünmesini önleyen, toprak koruma ve arazi kullanımı hakkında kanunda değişiklik öngören yasaya göre 10 dönümün üstünde tapusu olan vatandaşlar arazinin 10 dönümlük bölümünü satamayacak ve geri kalanını da bir şahsa satabilecek. 


Tarım arazilerinde satış şartlarından biri de tek bir tarım arazisine sahip olmak. Zira yapılan düzenlemeler gereğince iki tane tarım arazisi olanlar; tapular arasındaki mesafe 5 kilometreden azsa arazi satışı yapamayacak. 


Satış yapamayacak olan şahıslar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunacak ve arazileri incelemeye alınacak. Yapılan incelemeler sonucunda satış ile ilgili olumlu veya olumsuz...