23 / 04 / 2024

tarım arazisi nasıl devredilir

tarım arazisi nasıl devredilir

Tarımsal üretim yapılan veya yapılmaya uygun olan veya imar, ihya, ıslah edilerek tarımsal üretim yapılmaya uygun hale dönüştürülebilen araziler olan tarımsal arazilerin devir işlemleri yönetmelikler ile düzenleniyor. Peki, tarımsal arazi satışı nasıl yap

Tarım arazisi satışı nasıl yapılır?

Tarım arazilerin mülkiyetinin devredilmesi hakkında geçen yıl yapılan yasal düzenlemelere göre, devir işlemlerinde birtakım kısıtlamalar bulunuyor. Peki, tarım arazisi satışı nasıl yapılır? İşte tarım arazisi satışları..

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

Kaybedilen tarım arazisi miktarında büyük düşüş!

Türkiye'nin son 30 yılda ortalama 2,7 milyon hektar tarım arazisi kaybettiğini vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: “Tarım vasfını kaybeden arazi miktarı senelik 120 bin hektar”dedi.

Kanal İstanbul Projesi tarım arazilerini nasıl etkileyecek?

Kanal İstanbul, haftalardır siyasetin ana gündem maddesi ve ‘oy'a tahvil edildi. Oysa… Bilim insanları düzenli toplantılar yapıyor ve projenin risklerini anlatıyor .Marmara Denizi ölür mü? Tarım arazileri ne olacak? Karadeniz'in iklimi değişir mi? 

Tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Miras mevzuatını geliştirerek tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm getireceğiz." diye konuştu...

Bitlis'te kayıtlı tarım arazisi miktarı mecliste!

Bitlis ilinde kayıtlı çiftçi sayısına, sulanabilir tarım arazisi miktarına ve ilde yapılan tarımsal destek ödemeleri meclis gündemine taşındı. CHPli Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMSF, Baran Tarım ve Hayvancılık'ın 2 gayrimenkulünü satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Baran Tarım ve Hayvancılık'a ait 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. 

3 maddede kat mülkiyeti nasıl kurulur?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek "3 maddede kat mülkiyeti nasıl kurulur" konusunu kaleme aldı...

3 maddede kentsel dönüşüm kira yardımından nasıl faydalanabilirsiniz?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi kentsel dönüşüm kira yardımından nasıl faydalanıldığı konusunu kaleme aldı. İşte 3 maddede kentsel dönüşüm kira yardımı...

Emlak Katılım Bankası nasıl işleyecek?

Konut sektörü; finansmana erişimde en fazla sıkıntı yaşayan sektörlerin başında geliyor. Bu sıkıntıya çözüm olması amacı ile Emlak Katılım Bankası, 18 yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçti. Peki, Emlak Katılım Bankası nasıl işleyecek?

Arkhe Petrol Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Arkhe Petrol Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi bugün 300 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Kuğu Grup Turizm İnşaat Medya Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Kuğu Grup Turizm İnşaat Medya Tarım Ve Hayvancılık İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Levent  Çelik tarafından kuruldu. 

İtalya'da 3 çocuk teşviki: Tarım arazisi ve faizsiz ev kredisi!

Doğum oranının gittikçe azaldığı İtalya'da hükümet çocuk teşviki için yeni bir plan hazırladı. 2019 yılı bütçe tasarısına eklenen bir maddeyle, üçüncü çocuğunu doğuran ailelere tarım arazisi ve faizsiz ev kredisi verilmesi gündemde...

Cerit Otelcilik Turizm Otomotiv Gıda Tarım Ve Hayvancılık Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cerit Otelcilik Turizm Otomotiv Gıda Tarım Ve Hayvancılık Ticaret Anonim Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yiğit Ece ve Sedat Aksakallı ortaklığında kuruldu. 

tarım arazisi nasıl devredilir Haberi

tarım arazisi nasıl devredilir

Tarımsal arazi satışı nasıl yapılır?

Toprak, topografya ve iklimsel özellikleri tarımsal üretim için uygun olup, hâlihazırda tarımsal üretim yapılan veya yapılmaya uygun olan veya imar, ihya, ıslah edilerek tarımsal üretim yapılmaya uygun hale dönüştürülebilen arazilere tarımsal arazi deniyor.


Tarımsal arazilerin devri hususu, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve bu kanunun yönetmelikleri ile düzenleniyor. Tarımsal arazi satışı nasıl yapılır?


Tarımsal arazilerin devri

(1) Tarımsal arazilerin her türlü mülkiyeti devir taleplerinde aşağıdaki işlemler uygulanır.


a) Taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde tarımsal nitelikli tek arazisi olması durumunda bu taşınmazın devri yapılabilir.


b) Taşınmaz malikinin aynı ilçe sınırları içinde birden fazla tarımsal arazisinin bulunması durumunda, bu arazilerin tamamının mülkiyeti devir işlemine konu olması halinde, bu taşınmazların devri yapılabilir.


c) Aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazi...